Tui begint vanaf 1 juli met vakantievluchten

TUI begint vanaf 1 juli met vakantievluchten

Tui gaat vanaf 1 juli weer beginnen met vakantievluchten. Er zal in eerste instantie een beperkt aanbod beschikbaar zijn; alleen die bestemmingen worden aangeboden waarvan op dit moment duidelijk is dat ze een veilig en zo comfortabel mogelijk vakantieverblijf kunnen bieden. Belangrijke vakantielanden als Spanje, Griekenland, Kroatië en Portugal – en dagelijks volgen er meer – geven aan weer toeristen te kunnen verwelkomen vanaf 1 juli.

Veilig en comfortabel

Met haar eigen Tui fly vliegtuigen zal Tui vakantiegangers naar een geselecteerd aantal bestemmingen vliegen. Diverse Europese bestemmingen hebben concrete plannen om hun grenzen weer open te stellen voor toerisme en bieden ook de infrastructuur voor een aangename en veilige vakantie. Waarschijnlijk zal de vakantie wel wat aanpassingen kennen die vooral voortkomen uit het beleid van ‘social distancing’ dat in heel Europa geldt. Uiteraard biedt Tui alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgeving om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen.

Bestemmingen

De vakantiebestemmingen die als eerste aangeboden zullen worden zijn: de Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos, de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca en het Turkse Antalya. Ook worden er voorbereidingen getroffen om vluchten naar Curaçao en Aruba weer op te starten. Alle voorbereidingen worden getroffen, maar de daadwerkelijke uitvoering blijft uiteraard onder voorbehoud van de formele goedkeuring van lokale autoriteiten en de mogelijkheid voor voldoende bewegingsvrijheid en vakantiebeleving voor reizigers.

Meer informatie

Op de website van Tui zal op een speciaal daarvoor ingerichte pagina, per land aangegeven worden wat de mogelijkheden voor vakantie zijn en de condities beschrijven die gelden tijdens de vlucht en in het hotel.