Tips voor een Foodie weekend op Jersey

Foodieweekend op Jersey: 48 uur om de geneugten van de Kanaaleilanden te ontdekken

Foodie weekend op Jersey? In Jersey zijn de lokale producten die je op het menu vindt net zo vers als de zeelucht. De getijtijd is de tijd die het de producten kost om van het land of de zee op het bord te belanden. Op het menu voor dit gastronomische uitje staan: een biologische brunch op de markt, een visschotel in de haven van Gorey, lokale bieren in de oudste pub op het eiland, een krabsandwich in de legendarische haven van Rozel, Jersey-ijs met uitzicht op de vuurtoren van Corbière, een afternoon tea in Jersey-stijl en een diner met lokale producten, onder de aandacht gebracht door chef-kok Joseph Baker bij Number 10. 48 uur is niet te lang om te genieten van deze typisch Britse smaken, verrijkt met een unieke eilandsmaak.

Dag 1

Brunch op de markt

De overdekte markten van St. Helier barsten van de kleur, het karakter en de lokale producten; Al meer dan 200 jaar zetten zij zich in voor de gemeenschap van Jersey. Trakteer jezelf op een brunch bij La Bouche, waar alleen de beste producten van het eiland worden gebruikt. Steek vanaf de centrale markt de straat over en kom op de vismarkt, waar je ter plekke vers gevangen kreeft, oesters en krab kunt proeven!

Fish & Chips en lokaal bier in de pub

De beste pubs hebben altijd een verhaal te vertellen. De Old Smugglers Inn, een voormalige smokkelaarshut, ligt op slechts een paar meter van het strand van Ouaisné. Er wordt een ruime keuze aan lokale bieren geserveerd en typische Britse lunchspecialiteiten, zoals Fish & Chips.

Middagthee in Jersey-stijl

Proef de traditionele Jersey cream tea door je scones te beleggen met specialiteiten van het eiland, zoals Jersey Black Butter, Jersey Dairy clotted cream of aardbeienjam van La Mare Wine Estate. Een echte traktatie!

Seizoensgebonden diner bij Number 10

Number 10 Bar & Restaurant maakt optimaal gebruik van de seizoensgebonden producten van het eiland. Dat blijkt wel uit het feit dat chef-kok Joseph Baker vaak wordt uitgenodigd voor het programma Great British Menu op de BBC. Het menu van het restaurant belooft je smaakpapillen te prikkelen. Probeer de geroosterde oesters met pittige saus of de Jersey Angus steak met lokale groene asperges. Geweldig.

Dag 2

Engels ontbijt met de surfers

Ga deze ochtend naar El Tico Beach Cantina op het strand van St Ouen om te genieten van een typisch Brits ontbijt, of de vegetarische versie ervan, met de surfers die zich klaarmaken om de golven van de baai te trotseren.

Zeevruchten met uitzicht op het kasteel van Mont Orgueil

Een reis naar Jersey is niet compleet zonder het proeven van een dozijn oesters. Het eiland heeft het op twee na grootste getijdenverschil ter wereld en kent daardoor ideale omstandigheden voor de productie van oesters met een unieke smaak. Na een bezoek aan het iconische kasteel Mont Orgueil gaan we naar Sumas in de haven van Gorey om handgevangen sint-jakobsschelpen, oesters uit Grouville Bay en kreeft te proeven.

Hungry Man

Trakteer jezelf bij de Hungry Man

De legendarische Hungry Man-kiosk in Rozel Harbour serveert niet alleen heerlijke broodjes met krab of spek; Je kunt ook genieten van warme chocolademelk met daarop een berg marshmallows, overgoten met room en bestrooid met chocoladestukjes. Verbrand daarna de calorieën door het kustpad te nemen dat langs de klif loopt.

De crème de la crème bij de Phare de la Corbière

Als je richting het zuidwestelijke puntje van het eiland gaat, ontdek je de onmiskenbare Phare de La Corbière. Het is niet alleen de architectuur van deze prachtige witte vuurtoren die in het oog springt. Het ligt ook aan het einde van een verhoogde weg die bij vloed onder water komt te staan ​​en omringd wordt door rotsen. Het is zo dat dit een van de meest Instagrammable plekken op het eiland is, waar je de beste ijssalon van Jersey vindt!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie