Falklandeilanden: een natuurlijk paradijs in Zuid-Amerika

Falklandeilanden: een natuurlijk paradijs in Zuid-Amerika

De Falklandeilanden – door de Argentijnen Islas Malvinas genoemd – is een archipel in het zuiden van de Atlantische Oceaan, op het Patagonische continentale plat, dat bestaat uit twee hoofdeilanden: Oost en West (Eastern and Western Island) en meer dan 770 kleine eilanden. Ze liggen ongeveer 480 km van de Argentijnse kust.

Lees ook: Top 10 dingen om te zien en te doen tijdens natuurvakanties in Galapagos

Natuurtaferelen, monumenten en gedenktekens

De eilanden zijn echte natuurlijke paradijzen met kleine nederzettingen verspreid over vele kilometers open ruimte, waar honderden vogelsoorten leven – waaronder pinguïns en zwarte albatrossen – en zeedieren zoals Peale’s dolfijnen en walvissen). De bestemming combineert adembenemende landschappen, een overvloed aan wilde dieren en punten van historisch en architectonisch belang.

Falkland heeft slechts 3.000 inwoners en ongeveer 700.000 schapen – wol is daar een belangrijk exportartikel. Bezoekers hebben de mogelijkheid om te genieten van koraaleilanden, lagunes, verlaten stranden en duiklocaties, maar ook om rondleidingen over de slagvelden te maken en iets meer over de oorlog van 1982 vanuit verschillende perspectieven te begrijpen. Er zijn verschillende monumenten en gedenktekens ter ere van de slachtoffers tijdens de oorlog, verspreid over de eilanden.

Stanley

Stanley – de hoofdstad van de archipel

De stad Stanley, gelegen in Oost-Falkland rond het pittoreske Port Stanley, is de hoofdstad van de archipel. Twee nachten zijn genoeg om de bestemming te verkennen. Bezoek onder de attracties het Dockyard Historical Museum; Christ Church Cathedral, de meest zuidelijke Anglicaanse kerk ter wereld, heeft bij de ingang een boog gevormd door vier walvisbeenderen; het Cartmell-huisje; Surf Bay-strand; de vuurtoren van Cape Pembroke, die een prachtig uitzicht op de omgeving biedt; en Volunteer Point, dat de grootste koningspinguïnkolonie ter wereld heeft.

Ook in Stanley staat een gedenkteken gewijd aan Britse soldaten die tijdens de oorlog zijn omgekomen, Memorial Wood. Voor elk van hen werd een boom geplant, wat de plek tot een charmante en rustige tuin maakt.

De stad heeft verschillende restaurants met typische gerechten, bars, pubs en winkels met lokale ambachten. De kleurrijke huizen van de pioniers staan ​​garant voor onvergetelijke foto’s.

Met Stanley als uitvalsbasis zijn er nog verschillende andere eilanden die een bezoek waard zijn.

Falklandeilanden: een natuurlijk paradijs in Zuid-Amerika

Zie hieronder enkele interessante suggesties voor een reisroute in de archipel:

Gypsy Cove – Deze kleine baai herbergt een grote verscheidenheid aan zeevogels, waaronder meeuwen en aalscholvers. De pinguïns zijn de attractie van de plaats. Ze wonen rond de heidevelden die het witte zand omringen, en zijn meestal lokaal in groten getale te zien.

San Carlos – Plaats waar Britse troepen in 1982 landden. Er is de Britse militaire begraafplaats en een museum.

Pebble Island – Ontdek de halfedelstenen en de fantastische diversiteit aan dieren in het wild, waaronder maximaal vier soorten pinguïns.

Carcass Island – Klein en rustig dorp waar enkele van de zeldzaamste vogels ter wereld leven, waaronder de dwarsgestreepte caracara.

West Point Island – Maak een dagtocht per boot naar dit eiland met een spectaculair landschap op de kliffen, een kolonie zwarte albatrossen en rotspinguïns.

Weddell Island – Het grootste van de archipel, na Oost- en West-Falkland. Het biedt lange wandelingen en mogelijkheden om wilde dieren te bekijken in de grote groene gebieden.

Port Howard – Bezoek een boerderij en geniet van de lokale visserij.

Sea Lion Island – Ideale plek om te verkennen tijdens lange wandelingen. Het eiland kent tientallen plantensoorten en bloemen en heeft broedkolonies van onder meer zeeleeuwen, zoals zeeolifanten, zeehonden en orka’s.

Bleaker Island – Ontdek een verscheidenheid aan dieren in het wild.

Falklandeilanden

Gastronomie

De Falklandeilanden hebben uitstekende visgerechten. Afhankelijk van het seizoen kun je genieten van inktvis, zeeforel, kingclip en Patagonische tandvis. Natuurlijk lams- en rundvlees van de eilanden en bergganzenpaté zijn ook populaire gerechten in lokale restaurants.

Zowel in de restaurants als in de supermarkten is een uitstekende selectie internationale wijnen verkrijgbaar, evenals de meest gerenommeerde bieren en andere alcoholische dranken. Kraanwater op de Falklandeilanden is schoon en veilig om te drinken.

Lees ook: 3 Prachtige tropische Braziliaanse eilanden

Wanneer reizen

De Falklandeilanden liggen zo dicht bij de Zuidpool dat de zomer de beste tijd is om te reizen met lange daglichturen. Tijdens de warmste maanden liggen de gemiddelde temperaturen rond de 20°C. Het hoogseizoen loopt van november tot en met februari en valt samen met de periode waarin de dieren daar gaan broeden.

Waar te verblijven

De accommodatiemogelijkheden zijn beperkt. De meeste hotels en accommodaties zijn geconcentreerd in Stanley en bevinden zich aan de rand van de baai. Ze zijn comfortabel en hebben internettoegang voor de gasten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie