3 Prachtige tropische Braziliaanse eilanden

3 Prachtige tropische Braziliaanse eilanden

De kust van Brazilië strekt zich uit over 7408 km, het is enorm! Een zee van mogelijkheden om een ​​perfect eiland te vinden. Groot, klein, dichtbevolkt, verlaten, idyllisch, landelijk, wild, paradijselijk, er zijn allerlei soorten eilanden. We kozen 3 Braziliaanse eilanden in verschillende staten die de moeite waard zijn om te bekijken tijdens je reis naar het land.

Lees ook: De paradijselijke eilanden van Colombia

Itaparica – een prachtig eiland in Bahia met attracties op het land en op zee

itaparica

Itaparica is een van de beroemdste eilanden van de Baía de Todos os Santos, 280 km van Salvador, de hoofdstad van Bahia. Het is een van die combinatiebestemmingen: geschiedenis, strand en rust op één plek. Het eiland omvat twee steden: aan de ene kant het nostalgische en rustige stadje Itaparica, met zijn koloniale herenhuizen en gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Aan de andere kant, de stad Vera Cruz, waar je kunt genieten van de beste stranden met kalm en warm water en zeer weinig golven vanwege de bescherming van koraalrifbarrières, perfect om te zwemmen en watersporten.

Een van de meest interessante tours van Itaparica neemt je mee naar de Pantanal van Bahia, een regio van mangroven en zoetwaterbronnen, met een stop op een ander eiland met palmbomen en wit zand genaamd Matarandiba. Je kunt ook profiteren van de voordelen van een fontein van de jeugd aan de westkust van de stad, waaruit mineraalwater ontspringt. Er is een inscriptie met de tekst: “Hey! Water is thin. It turns old ladies into chicks.”

Ilhabela – zoals de naam al zegt, een prachtig en paradijselijk eiland in São Paulo

ilhalbela

Met iets meer dan twintigduizend inwoners is Ilhabela een van de populairste bestemmingen van São Paulo. Deze archipel van zeldzame schoonheid heeft 83% van zijn grondgebied bedekt met Atlantisch bos dat is beschermd door een staatspark. Er zijn 15 eilanden met paradijselijke stranden, paden, watervallen, duikplekken te midden van scheepswrakken. Nu zijn de wrakken een onderzeeër ecologisch reservaat dat verschillende soorten herbergt, een echt aquarium gebouwd door de natuur. De watervallen zijn een bijzondere attractie. Er zijn ongeveer 360 watervallen die natuurlijke zoetwaterpoelen vormen, muren die geschikt zijn voor abseilen en watervallen in de vorm van glijbanen.

Natuurlijk zal je tour op een gegeven moment eindigen bij Rua do Meio. Het is de hoofdstraat van het dorpscentrum van het eiland, simpelweg Vila genoemd, waar je cafés, bars, restaurants en winkels kunt vinden.

Ilha Grande – mysteries en een tropisch landschap in Rio de Janeiro

ilha grande

Ilha Grande is een grote bergrug die 190 vierkante kilometer langs de zee verspreidt, langs meer dan 187 eilandjes in het tegenoverliggende Angra dos Reis. Het grootste deel is bedekt met een dicht, mooi en beschermd bos. Het eiland biedt tientallen stranden, uitzichtpunten, rivieren, watervallen, grotten en bergen die zo uit de film lijken te komen. Met kalm water, goed zicht en een grote verscheidenheid aan vissen en koraal, is het eiland ideaal om te zwemmen en duiken.

Lees ook: Een gids voor de Galapagos eilanden

En je kunt nog steeds genieten van al het mysterie over piraten, keizerlijke invasies en onderdak aan criminelen in een oude gevangenis die al uitgeschakeld is (heel oud, want de constructie dateert uit de 19e eeuw). Het is vreemd dat er een gevangenis is gebouwd op een paradijselijk eiland. Maar nu we erover nadenken, er zou geen grotere straf moeten zijn dan alles buiten hebben en nergens van kunnen genieten, toch?