De beste plekken voor zonsopgangen en zonsondergangen in Hawaii

De beste plekken voor zonsopgangen en zonsondergangen in Hawaii

Zelfs overtuigde niet-romantici zullen het moeilijk vinden om zich van een ​​Ahhh of Ohhh te onthouden als het gaat om zonsopgangen en zonsondergangen in Hawaii. Wanneer de eerste warme zonnestralen, bijvoorbeeld op de Haleakalā-vulkaan op Maui, je huid hoog boven de wolken opwarmen of wanneer de oranjerode vuurbal op spectaculaire wijze afscheid neemt achter bergen of zachtjes in zee lijkt te duiken, wordt het emotioneel. Of het nu gaat om een ​​romantische setting met witte, rode of zwarte stranden, avontuurlijke flair op rotsachtige kloven of hoog op uitgedoofde vulkanen – het zonnespektakel verdient een Oscar! Elk van de zes Hawaiiaanse eilanden heeft talloze hotspots voor het natuurlijke ochtend- en avondspektakel – hier is een selectie:

Lees ook: 30 dingen om te doen op Maui

Filmklare “Jurassic Park” zonsondergang aan de Nāpali-kust/Kauai

Het oudste eiland van Hawaï, Kauai, ook wel bekend als het Garden Island, is bijna alleen bereikbaar per boot of helikopter – berijdbare wegen zijn teruggebracht tot ongeveer 20% van de oppervlakte van het eiland. Hier kun je een beeldschone zonsondergang vanaf het water ervaren: diverse touroperators hebben leuke zeilexcursies langs de indrukwekkende Nāpali kust in hun programma. De kust heeft ook gediend als decor voor Hollywood-kaskrakers zoals Jurassic Park en de Pirates of the Caribbean. Tijdens het walvisseizoen van november tot mei is er ook een goede kans om de zeegiganten te observeren. 

Cocktails op Waikīkī Beach/Oahu

Het hoort ongetwijfeld thuis op de bucketlist van Hawaï: het wereldberoemde Waikīkī-strand. Gelegen in het zuiden van het op twee na grootste eiland van Hawaï, staat het strand niet alleen bekend als de geboorteplaats van het surfen, maar ook als een bruisende ontmoetingsplaats van waaruit de Lē‘ahi Diamond Head, zich perfect presenteert. ’s Avonds bieden talloze restaurants met uitzicht op het strand ono (heerlijke) cocktails, waaronder natuurlijk de Blue Hawaiian en Mai Tai. Voor vroege vogels is de gemakkelijke wandeling naar de Makapu’u-vuurtoren aan de zuidoostkust van Oahu de moeite waard.

Lees ook: Waarom 2021 een goed jaar wordt voor een vakantie op Hawaï

Bij zonsopgang in het Coconut Beach Park/Molokai

In de 19e eeuw, ten tijde van koning Kamehameha V, werd het Kapuāiwa Coconut Beach Park aangelegd op Molokai, het ongerepte eiland Hawaï – het is de thuisbasis van honderden kokospalmen. De palmbomen staan ​​opgesteld langs de zuidkust van het eiland en poseren bij zonsopgang in de mooiste Instagram-stijl. De omringende ondiepe wateren weerspiegelen de delicate kleuren van de vroege ochtendhemel en creëren een onderscheidend beeld van het Hawaiiaanse paradijs.

Sun in the Heart – Sweetheart Rock/Lāna’

Tussen Mānele Bay en Hulupo’e Bay heb je vanaf het uitkijkpunt Pu’u Pehe een geweldig uitzicht op de legendarische Sweetheart Rock. Bij zonsondergang is het gehuld in magisch licht – als er ook dolfijnen verschijnen, is de magie perfect. Het herkenningspunt van het kleinste eiland is rijk aan Hawaiiaanse cultuur en geschiedenis en is een leuke manier om de dag af te sluiten. 

House of the Sun: Haleakalā/Maui

Met een hoogte van meer dan 3.000 meter boven zeeniveau heb je hier, hoog boven de wolken, een ideale startpositie om de zonsopgang vanaf de Haleakalā-vulkaan te zien – het zogenaamde House of the Sun is een van de mooiste plekken ter wereld om de ochtend te beginnen. De uitgedoofde vulkaan beslaat meer dan 75 procent van het gebied van Maui, dat de thuisbasis is van watervallen, stranden, “rode woestijnen” en bamboebossen op meer dan 12.000 hectare openbaar land. Zonsopgang bezoekers moeten zich vooraf registreren op de officiële website van het park. De temperatuur kan dalen tot iets meer dan 0 graden. 

Lees ook: 10 natuurlijke wonderen van Hawaï

Zaterdag is het zonsondergang op Coconut Grove Marketplace/Hawaii Island

Altijd op de laatste zaterdag van de maand komen vakantiegangers en lokale bewoners samen op de Coconut Grove Marketplace op Ali’i Drive om samen de zon onder te zien gaan en muzikaal vermaakt te worden. Live Hawaiiaanse geluiden, hoeladansers en traditioneel entertainment vullen de markt terwijl de zon Kona verlicht met de laatste stralen van de dag.