Tijd voor avontuur op de 6 eilanden van Hawaï

Tijd voor avontuur op de 6 eilanden van Hawai

Hawaï is als geen andere plek op aarde. De thuisbasis van een van ’s werelds meest actieve vulkanen en’ s werelds hoogste zeeberg. Geboorteplaats van modern surfen, de hula en de Hawaï Regional Cuisine. Voormalige zetel van een koninkrijk en de thuisbasis van het enige koninklijke paleis op Amerikaanse bodem. Maar misschien is het meest unieke kenmerk van Hawaï de aloha-geest: de warmte van de mensen van Hawaï die een prachtige aanvulling vormt op de perfecte temperaturen van de eilanden.

Er zijn zes grote eilanden om te bezoeken in Hawaï: Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui en Hawaï Island. Je zult merken dat elk eiland zijn eigen persoonlijkheid heeft en zijn eigen avonturen, activiteiten en bezienswaardigheden biedt. We nodigen je uit om de eilanden van Aloha te verkennen om je eigen hemelse Hawaï ervaringen te vinden.

Lees ook: Wat te doen in Cozumel Mexico

(1) Kauai

Kauai

Kauai is het op drie na grootste eiland van Hawaï en wordt ook wel het ‘Garden Isle’ genoemd, wat een volkomen nauwkeurige beschrijving is. Het oudste en noordelijkste eiland van de Hawaiiaanse keten is gehuld in smaragdgroene valleien, scherpe bergtorens en grillige kliffen, verouderd door de tijd en de elementen. Eeuwen van groei hebben tropische regenwouden gevormd, rivieren gesplitst en watervallen gevormd. Sommige delen van Kauai zijn alleen toegankelijk over zee of door de lucht en bieden vergezichten die je verbeeldingskracht te boven gaan. Naast de schoonheid van Kauai, herbergt het eiland een verscheidenheid aan buitenactiviteiten. Kajak de Wailua-rivier. Snorkelen op Poipu Beach. Wandel over de paden van Kokee State Park. Ga zelfs tokkelen boven de weelderige valleien van Kauai. Maar het is de relaxte sfeer en rijke cultuur van het eiland in de kleine steden en langs de eenbaansbruggen die het echt tijdloos maken. Ontsnap naar Kauai en ontdek de onmiskenbare allure van Kauai.

(2) Oahu

Oahu

Oahu, ook wel “The Gathering Place” genoemd, doet zijn naam zeker eer aan. Het op twee na grootste Hawaiiaanse eiland is de thuisbasis van de meerderheid van de diverse bevolking van Hawai, een samensmelting van oosterse en westelijke culturen waarvan de oorsprong te vinden is in de waarden en tradities van de inheemse Hawaiiaanse bevolking. Het is dit fundamentele contrast tussen het oude en het moderne dat het ontdekken van Oahu zo leuk maakt.

Het helderblauwe water van Kailua Beach ontmoet de metropolitane stadsgezichten van Honolulu. De historische architectuur van Iolani Palace ontmoet de tijdloze gedenktekens van Pearl Harbor. De grote stad Waikiki ontmoet het kleine stadje Haleiwa op de North Shore. Of je nu wandelt op iconische Leahi (Diamond Head), geniet van een aantal van de beste winkels van Hawaï, of gewoon tot rust komt op het zand van de prachtige stranden van het eiland, je zult bij elke bocht op Oahu afwisseling vinden.

(3) Molokai

Molokai

Stel je de Hawaï van het verleden voor. Een ongerept land en ongerepte stranden. Geen wolkenkrabbers of stoplichten. De kans om echt te leven zoals de lokale bevolking dat doet. Dat is Molokai vandaag. Molokai, het op vier na grootste eiland van Hawaï, is slechts 61 kilometer lang en 16 kilometer breed op het breedste punt. Molokai is de thuisbasis van de hoogste zeekliffen ter wereld langs de noordoostkust (1.100-1.200 meter) en het langste aaneengesloten rif van Hawaï (45 kilometer) voor de zuidkust van Molokai. Te voet, per fiets of met auto, dit is een eiland van avontuur in de buitenlucht. Neem de minder bereisde weg en ga wandelen, of je nu langs de kliffen van 520 meter wandelt die naar het Kalaupapa National Historical Park leiden of om Papohaku Beach ontdekken, een van de grootste witte zandstranden van Hawaï.

Met een hoog percentage van de bevolking van inheemse Hawaiiaanse afkomst, is Molokai de plaats waar de Hawaiiaanse cultuur gedijt. De mensen van Molokai blijven hun landelijke levensstijl behouden dankzij hun liefde voor het land, of aloha aina, en je kunt deze aloha voelen van het kleine stadje Kaunakakai tot de heilige Halawa-vallei. Hawai’s verleden komt tot leven op Molokai.

(4) Lanai

Lanai

Je zult hier geen enkel stoplicht vinden en dat is precies hoe de mensen van Lanai het leuk vinden. Slechts 15 kilometer van Maui en toch een wereld verwijderd, kan Lanai aanvoelen als twee plaatsen. De eerste is te vinden in luxe resorts waar bezoekers kunnen genieten van voorzieningen van wereldklasse. De andere wordt gevonden stuiterend langs de ruige weggetjes van het eiland in een jeep die buiten de gebaande paden schatten zoals Keahiakawelo (Garden of the Gods) en Polihua Beach verkent. In feite is slechts 48 kilometer van de wegen van Lanai geasfalteerd.

Het kleinste bewoonde eiland in Hawaï, Lanai, biedt zijn bezoekers grote verlokkingen. Van het adembenemende uitzicht bovenop de met pijnbomen omzoomde Munro Trail tot het kijken naar de acrobatische dolfijnen vanuit de romantische Hulopoe Bay, Lanai is een speciale plek waar je zeker rust, avontuur en intimiteit zult vinden. Als je er even helemaal tussenuit wilt, ga dan naar Lanai.

(5) Maui

Maui

Sta boven een zee van wolken hoog bovenop Haleakala. Bekijk een 45 meter lange walvisbreking voor de kust van Lahaina. Verlies het aantal watervallen langs de weg niet uit het oog terwijl je de haarspeldbochten van de Hana-snelweg manoeuvreert. Eén bezoek en het is gemakkelijk te begrijpen waarom Maui “The Valley Isle” wordt genoemd. Het op een na grootste Hawaiiaanse eiland heeft een kleinere bevolking dan je zou verwachten, waardoor Maui populair is bij bezoekers die op zoek zijn naar geavanceerde afleidingen en voorzieningen in de kleine steden en luchtige resorts verspreid over het eiland.

Van de schilderachtige hellingen van het vruchtbare Upcountry Maui tot de stranden die herhaaldelijk tot de beste ter wereld zijn uitgeroepen, een bezoek aan het Valley Isle prikkelt de zintuigen. Maar zoals elke goede goocheltruc, moet je het zelf zien om het te geloven.

Lees ook: 4 Verborgen stranden en geheime kusten

(6) Hawaï Island

Hawaii Island

Het is gemakkelijk om onder de indruk te zijn op Hawaii Island. Van het gesmolten magma dat stroomt van Hawaï Volcanoes National Park tot de met sneeuw bedekte hoogten van Maunakea; van de groene regenwouden van de Hamakua-kust tot het gitzwarte zand van Punaluu Beach; Hawaii Island is een ongeëvenaarde uitdrukking van de kracht van de natuur.
Om verwarring met de naam van de hele staat te voorkomen, wordt het Hawaï Island vaak de ‘Big Island’ genoemd, en wat een toepasselijke naam is het. Bijna twee keer zo groot als alle andere Hawaiiaanse eilanden samen, kan de enorme omvang inspirerend zijn. Je vindt op twee na alle klimaatzones ter wereld binnen de kust van dit eiland.

De dramatische omvang en reikwijdte van het grootste Hawaiiaanse eiland creëren een microkosmos van omgevingen en activiteiten. Op het enorme tableau van dit eiland vind je alles, van extravagante resorts en ongelooflijke golfbanen tot bescheiden lokale steden en heilige Hawaiiaanse historische locaties, van de geboorteplaats van koning Kamehameha I tot Hawaï’s eerste missionaire kerk in het historische Kailua Village (Kailua-Kona ). Met zoveel te zien, kun je het eiland het beste in kleine stukjes ervaren. Er is genoeg ruimte op Hawai Island voor je terugkeer.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie