Koh Larn: Een van de mooiste eilanden van Thailand

Koh Larn: Een van de mooiste eilanden van Thailand

Onnodig te zeggen dat Thailand prachtige en natuurlijke landschappen heeft waar vele mensen van houden en vandaag zullen we het hebben over een van deze plaatsen die een bezoekje waard is, als je naar Thailand mag reizen. Koh Larn: Een van de mooiste eilanden van Thailand, als je je afvraagt ​​wat er zo speciaal aan is, zul je er hier achterkomen.

Lees ook: De top 3 bezienswaardigheden van Singapore

Het Thaise koraaleiland

Koh Larn staat ook wel bekend als “Coral Island”, dit omdat het een gebied is waar het onderwaterleven in overvloed is en prachtige koralen met mooie kleuren op de onderwaterbodem heeft. Dit kleine tropische eiland in de Golf van Thailand heeft fluweelzacht wit zand en kristalhelder, bijna transparant water, met kleuren variërend van turkoois tot donkerdere tinten.

Het is het grootste van de eilanden die het dichtst bij Bangkok liggen (2 uur van de hoofdstad) op het zuiden van Pattaya, het is ongeveer 4 km lang en 2 km breed, het wordt gekenmerkt door zijn bergachtigheid, het is bedekt met lage tropische wouden, het hoogste punt punt bereikt 205 meter en het heeft een boeddhistisch centrum op de top van de berg. Dit prachtige eiland heeft 3 tot 4 stranden met een aantal diensten, waaronder restaurants, bars en ligstoelen (uitschuifbare stoelen), een van de beste stranden is Hardtien.

Enkele dingen die je kunt doen

Koh Larn: Een van de mooiste eilanden van Thailand

Hier kun je genieten van de stranden en wateractiviteiten beoefenen, maar verder is er niet veel te doen. Veel van de toeristen gaan van het strand van Pattaya en blijven een tijdje in Koh Larn en keren dan ’s middags terug, maar je kunt met je tent kamperen en ’s avonds genieten van een goede tijd, luisterend naar de golven of starend naar de maan en de sterren. Degenen die meestal blijven zijn enkele Thaise stellen of toeristen die gewoon rust willen. Een van de plekken waar je het beste kunt dineren en waar het erg goedkoop is, is het Lareena Resort, gelegen op de pier van het eiland.

Elk jaar bezoeken meer toeristen deze plaats, aangezien Koh Larn een van de mooiste eilanden van Thailand is. Houd er rekening mee dat de accommodatiemogelijkheden beperkt zijn, het heeft geen luxe hotels of flitsende resorts. Het zijn plaatsen met weinig kamers of bungalows, waarvan de eigenaren geen website hebben voor kamerreserveringen. De meeste hiervan worden op de ouderwetse manier telefonisch geboekt.

Lees ook: Vijf minder bekende eilanden van de Filipijnen

Hoe kan je daar komen?

Koh Larn

Om op deze prachtige plek te komen kun je een bus of busje naar Pattaya nemen bij het Eastern Bus Station in Bangkok, de reis duurt ongeveer 2 uur. Eenmaal in Pattaya neem je een taxi, moto-taxi of songthaew naar de steiger van Pattaya, want hier vertrekken de boten naar Koh Larn.

Je kunt boten vinden met verschillende prijzen, afhankelijk van het eiland waar je naartoe wilt, maar de meeste zullen je naar de meest toeristische brengen, als je naar rustigere plaatsen wilt gaan, zal de overtocht echter iets duurder zijn. Je hebt ook de mogelijkheid om met speedboten of boottochten rond het eiland te gaan.