Koh Lao Liang: Het verloren paradijs

Lao Liang: Het verloren paradijs

De tweeling eilanden van Lao Liang, een van de mooiste eilanden van Thailand, zijn een afgezonderd paradijs weg van de drukte. Ongeveer 40 kilometer ten westen van Trang’s bruisende kustlijn, zijn verticale kliffen van de azuurblauwe zee van Andaman vanaf een afstand te zien. De twee eilanden van Koh Lao Liang staan ​​zij aan zij. De minder bekende karsteilanden maken deel uit van het Nationaal Park Mu Ko Phetra en betoveren met de ongerepte natuur. Kristalhelder water en witte zandstranden maken het een verborgen paradijs met adembenemend uitzicht op zee.

Lees ook: Op ontdekkingsreis door de Filipijnse archipel

Koh Lao Liang Nong

Het kleinere eiland, Koh Lao Liang Nong of ‘Little Brother Island’, herbergt faciliteiten en verticale kalkstenen kliffen die aan drie kanten boven het strand uittorenen. Net als de meer beroemde kliffen van Ao Nang en Railay zijn kliffen van Lao Liang goede plaatsen voor rotsklimmen met geweldig uitzicht. Veel bezoekers komen speciaal voor het klimmen op het eiland.

Hoewel het strand hier relatief klein is, met zijn torenhoge klif en blauwe wateren, is het gerangschikt als het beste strand van het land met zijn pittoreske esthetiek. Het wordt beter: het strand van het grotere bijbehorende eiland is zelfs nog beter. Het naastgelegen eiland Koh Lao Liang Phi of ‘Elder Brother Island’ heeft nog grotere kliffen en een strand dat twee keer zo lang is als zijn jongere broer. Dankzij de isolatie bezoeken toeristen ze zelden. Dus de beide broers behouden hun vrede en rust.

Niet ver naar het zuiden is de zeer rustige Koh Petra met een wit zandstrand. Verder naar het westen ligt Koh Takieng met enkele prachtige duikplekken. Deze paradijzen vereisen meer inspanning om er te komen, maar hun eenvoud loont.

Wanneer gaan?

De Ko Lao Liang eilanden zijn onderworpen aan dezelfde moesson als de rest van de zuidwestkust van Thailand. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober en de eilanden zijn volledig gesloten van 1 mei tot 1 november. Gedurende deze periode varen er geen boten meer naar de eilanden. Tijdens het droge seizoen kun je echter kalme zeeën en schitterende zonneschijn verwachten.

Lees ook: 9 verborgen juweeltjes in Phuket

Hoe er te komen:

Koh Lao Liang maakt deel uit van de provincie Trang. Je kunt een boot met lange staart van de Tasae Pier huren. Het tweelingeiland ligt tussen Koh Lanta en Koh Lipe, vanwaar je ook speedboten kunt nemen.