Op ontdekkingsreis door de Filipijnse archipel

Op ontdekkingsreis door de Filipijnse archipel

De meesten mensen kennen ze, maar andere reisliefhebbers hebben ze al bezocht: de populaire vakantie-eilanden Boracay, Palawan of Cebu in het hart van de Filipijnen. Het is echter de moeite waard om de Filipijnse kaart van dichterbij te bekijken, aangezien de archipel uit 7.107 eilanden bestaat die allemaal ontdekt willen worden. Wie droomt er immers niet van om een ​​heel stuk strand voor zichzelf op een afgelegen eiland te hebben of zich ongestoord onder te dompelen in de cultuur van de lokale bevolking?

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar het tropische eiland Hainan

Batanes – Aan de groene rand van de Filipijnen

Batanes Filipijnen

Europa heeft Ierland, de Filipijnen Batanes: in het uiterste noorden van het land, op de 10 Batan-eilanden met hun goed onderhouden dorpen, kerken en groene weiden, voel je je in een andere wereld. Desalniettemin, of juist daardoor, zijn de eilanden een populaire reisbestemming voor Filippino’s en trekken geleidelijk steeds meer buitenlandse vakantiegangers naar een wereld vol vuurtorens, steenstranden en ongerepte natuur. Voor actieve reizigers staat de ca. 1.000 meter hoge vulkaan Mount Iraya ter beschikking, die beklommen kan worden via een schaduwrijk bospad en een wijds uitzicht biedt over het weelderige heuvellandschap. Na een zweterige wandeling zullen degenen die honger hebben, uitkijken naar de twee typische eilandgerechten met gegrilde dibang (vliegende vis) of tatus (kokoskrab).

Siargao – Het Filipijnse antwoord op Hawaii

Siargao

Vakantiegangers vangen de perfecte golf op het eiland Siargao. Het wordt niet alleen beschouwd als de belangrijkste surfspot van de Filipijnen, maar is ook al lange tijd een internationaal surfmekka in Zuidoost-Azië. Talrijke surfvrienden maken elk jaar een pelgrimstocht naar het kleine eiland in het zuidoosten van de archipel om op de beroemde “Cloud 9” -golf te surfen. Dit diende al als sjabloon voor de gelijknamige film met surflegende Kelly Slater. Maar het eiland heeft ook een verscheidenheid aan activiteiten klaar voor alle landrotten: eilandhoppen, zonnebaden op de dromerige stranden, kajakken in de turkooisblauwe Sugba-lagune, de Taktak-watervallen bezoeken of je verwonderen over miljoenen bruine, onschadelijke kwallen in de Tojoman-lagune. In 2019 werd het eiland door Condé Nast uitgeroepen tot “Beste eiland ter wereld”.

Romblon – Het traag kloppende hart van de Filipijnen

Romblon

Gelegen in het centrum van de Filipijnse archipel, wacht het eiland Romblon zijn gasten met een merkbare sereniteit. Gezegend met brede zandstranden, glooiende heuvels en palmbomen die zachtjes meebewegen in de wind tikken de klokken hier anders. Alleen onder water is het overal, want elk jaar verkennen talloze duikers de rijke fauna en flora bestaande uit kleurrijke koraalformaties, zeeschildpadden, onderwatergrotten en talrijke vissoorten. Degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur bezoeken het fort van San Andres, een erfenis van het Spaanse koloniale tijdperk uit de 17e eeuw. Het biedt niet alleen inzicht in de geschiedenis van het eiland, maar ook een spectaculair uitzicht op het gevarieerde landschap van Romblons.

Caramoan – Met de boot op het water, met de scooter aan land

Caramoan

In de Bicol-regio ligt het schiereiland Caramoan, dat zich uitstrekt tot in de Stille Oceaan. Eilandhoppen is hier verplicht, want rond de landtong liggen talloze onbewoonde eilandjes met witte zandstranden, lagunes en bizarre rotsformaties. Op bangkas, de typische rondvaartboten, ga je de zee op, waar je kunt zwemmen of snorkelen in de rijke onderwaterwereld. Hier kun je het binnenland van het land verkennen per scooter, met grotten, watervallen, bossen en meren. Vanuit de hoofdstad Manilla kun je comfortabel en snel met het vliegtuig naar het schiereiland reizen.

 Lees ook: 3 prachtige Indonesische eilanden

Polillo – Aan jou en jou met Kakadu

Luzon filipijnen

De Polilio-archipel, ten oosten van het hoofdeiland Luzon, ligt midden in de Filipijnse Zee in het noorden van het land. Slechts vier van de 24 eilanden zijn bewoond – een eldorado voor dieren- en plantenliefhebbers. Deze vinden een aantal endemische soorten op de archipel, zoals de Filipijnse eend, de roodstaartkakaku of de zeldzame sneeuwreiger. Met een beetje geluk kunnen grotere zoogdieren zoals het Filipijnse hert of het Filipijnse puistvarken worden waargenomen. Nog steeds relatief onbekend bij buitenlandse toeristen, biedt het eiland authentieke inzichten in het dagelijkse leven van de lokale bevolking, weg van de drukte.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie