3 prachtige Indonesische eilanden

Indonesië

Wanneer mensen aan Indonesië denken, denken ze vaak aan Bali. Maar Bali is slechts een klein eiland van de vele Indonesische eilanden. We hebben de omliggende eilanden verkend om je een idee te geven van wat Indonesië nog meer te bieden heeft. Ontdek hier de prachtige Indonesische eilanden.

Laten we eerst Indonesië als geheel verkennen om je te helpen begrijpen waarom het zo’n prachtige vakantiebestemming is:
• Indonesië is een archipel bestaande uit duizenden vulkanische eilanden
• Het is een cultureel divers land, met veel religies en etnische groepen.
• Het heeft een prachtige mix van idyllische stranden, vulkanen en jungles (onderdak aan olifanten, tijgers en komodovaranen om er maar een paar te noemen)

Lees ook: 9 x Indonesische Streetfood

Hier is onze keuze uit drie prachtige Indonesische eilanden:

Sumatra

Sumatra

Sumatra is het grootste Indonesische eiland (er zijn Borneo en Nieuw-Guinea die groter zijn, maar beide zijn deels Indonesisch, deels Maleisisch). Dit eiland heeft veel actieve vulkanen en bestaat grotendeels uit een tropisch regenwoud en dieren in het wild met een grote hoeveelheid rivieren, vele met prachtig eenvoudige dorpen aan hun oevers.

De beroemdste inwoner, de orang-oetan, trekt veel toeristen naar Sumatra omdat het een van de slechts twee overgebleven plaatsen in de wereld is waar je ze nog steeds in het wild kunt zien (Borneo is de andere). Bali is ook de thuisbasis van verschillende andere kritisch bedreigde soorten zoals; de Sumatraanse tijger, Sumatraanse neushoorn, Sumatraanse olifant en de Sumatraanse koekoek.

De grootste stad op Sumatra is Medan, een typisch bruisende Aziatische stad met pittig streetfood en gekke Becaks! Uniek voor Medan, zijn ze een gemotoriseerde riksja waarbij de bestuurder aan de rechterkant van de becak zit – en een iconische en huiveringwekkende rit belooft!

Er zijn veel hotels in Medan en het is een uitstekende uitvalsbasis om het hele eiland te verkennen. Andere dan toeristische trektochten om de natuur te zien, zijn andere populaire toeristische attracties:

Lake Toba

Een ongelooflijk zeer groot natuurlijk meer dat de caldera van een supervulkaan bezet, het is ongeveer 100 kilometer lang, 30 kilometer breed en tot 505 meter diep! het wordt vaak het Ocean Blue Lake genoemd!

Sipisopiso

Een duikwaterval in de hooglanden. Het wordt gevormd door een kleine ondergrondse rivier en is op 120 meter tot aan het meer de hoogste waterval in Indonesië.

Java

Java

Java wordt door velen gezien als het belangrijkste eiland van Indonesië en het hart van de natie, aangezien het de thuisbasis is van de hoofdstad van het land, Jakarta. Java is ook het meest bevolkte eiland ter wereld.

Java staat bekend om zijn beeldende kunst en cultuur zoals batik, ballet, drama, muziek, poëzie en verbazingwekkende schaduwpoppenspel. Sommigen zeggen dat dit eiland het meest complexe en cultureel boeiende eiland in Indonesië is. We denken dat als je hier wat tijd doorbrengt, je een enorm inzicht zult krijgen in deze uiterst fascinerende natie als geheel.

Een van de beste plaatsen om te bezoeken op het eiland is Borobudur, een 9e-eeuwse Mahayana-boeddhistische tempel op centraal Java. De beste tijd om te bezoeken is zonsopgang voor een magische en spirituele ervaring. Je voelt je alsof je op de top van de wereld bent terwijl de zon achter de vulkanen van het eiland opkomt.

Flores

Lees ook: 10 redenen waarom de Malediven op je bucketlist moeten staan

Flores

Flores is het meest fascinerende en mooiste eiland. Hier kun je zwemmen in ongerepte meren en watervallen, duiken op een van de 50 spectaculaire duiklocaties, kajakken tussen steile kusten en mangrovekusten, mysterieuze grotten verkennen en warm worden verwelkomd door de mensen van het eiland in hun rituelen, dansen en dagelijks leven.

Flores betovert avontuur, duiken, ecotochten en bergbeklimmen afgewisseld met bezoeken aan prehistorische erfgoedsites, traditionele dorpen en culturele evenementen. Ontdek het meest exotische onderwaterleven ter wereld, duik in de ongerepte zeeën van Komodo of zwem samen met enorme mantaroggen, dolfijnen en doejongs op het eiland Flores!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie