De 10 mooiste eilanden van Indonesië

De 10 mooiste eilanden van Indonesië

Indonesië herbergt ongeveer 17.000 eilanden (zonder het exacte aantal precies te weten) waarvan er slechts 944 bewoond zijn. Het is de grootste archipel ter wereld die zich uitstrekt over de Indische en Stille Oceaan. En alsof dat nog niet genoeg is, het is het tweede land met de meeste biodiversiteit in flora en fauna ter wereld. Als we het over eilanden hebben, is er geen ander land ter wereld dat Indonesië kan evenaren. Hoewel voor sommigen alleen Bali in hun reisplannen staat, is de waarheid dat Indonesië een land is vol prachtige eilanden om te ontdekken. De mooiste eilanden om te bezoeken in Indonesië bieden allerlei soorten ervaringen. Oude culturen en tradities. Ontdek imposante religieuze complexen. Ontmoet dieren en unieke soorten in de wereld. Geniet van paradijselijke stranden. Waag je in landschappen en vulkanen die adembenemend zijn. Hier een selectie van de mooiste eilanden van Indonesië om te bezoeken.

Lees ook: Wat Sri Lanka zo uniek maakt

Sumatra: vol natuur en eindeloos avontuur

Gelegen in het westen, is het het grootste eiland van Indonesië en het zesde ter wereld. Medan is de grootste stad op het eiland en de toegangspoort tot de internationale luchthaven.

Sumatra biedt een zeer complete mix voor liefhebbers van natuur, dieren, avontuur en trekking. Daarnaast zijn er ook enkele ideale eilanden om te duiken, bijvoorbeeld in het noorden bij Banda Aceh.

Een van de meest populaire activiteiten is een excursie midden in de jungle om de orang-oetans te ontmoeten. Trek naar de top van een vulkaan en ontdek de grootste bloem ter wereld. Een van de beste eilanden om tijdens je reis in Indonesië te bezoeken.

Java: de meest bevolkte van allemaal

Het eiland Java ligt midden tussen Sumatra en Bali. Daarin bevindt zich de uitgestrekte stad Jakarta, de hoofdstad van het land, het geografische en economische centrum van Indonesië. Een eiland bezaaid met vulkanen zoals Mount Bromo met zijn ongelooflijke maanlandschap. En verder naar het zuiden, de Kawah Ijien, beroemd als een enorme vulkaan vol zwavel.

Aan de andere kant kan men op Java ook een van de grootste boeddhistische religieuze complexen ter wereld bezoeken. Borobudur-tempel, gelegen nabij de culturele stad Yogyakarta, een must-see tijdens je reis naar Indonesië.

Bali: het meest bekend vanwege het internationale toerisme

Het ligt pal naast het eiland Java en in het midden van de archipel. Het Balinese eiland biedt een interessante mix. Zijn hindoeïstische religieuze tempels vol geschiedenis en tradities. De kleurrijke rijstterrassen in de bergen in het binnenland. De vulkanen die nog actief zijn. En natuurlijk de prachtige stranden om te ontspannen.

Bali heeft een internationale luchthaven die jaarlijks miljoenen toeristen ontvangt. De ontwikkeling is zo extreem geweest dat sommige plaatsen, vooral in het zuiden van het eiland, onhoudbaar zijn geworden.

Naar onze mening is Bali een zeer interessante bestemming om het binnenland vol religie, cultuur en natuur te ontdekken. Het is echter niet het eiland dat de beste stranden van Indonesië herbergt. Er moet ook worden opgemerkt dat een andere van de geweldige attracties het beroemde strand van Kuta is.

Lombok: zijn imposante vulkaan omgeven door tropische stranden

Het eiland Lombok ligt net ten oosten van Bali. Hoewel het minder bekend is, is het daarom niet minder mooi. De belangrijkste attracties zijn enerzijds de oostkust met zijn tropische en relaxte stranden. En de Rinjani-vulkaan met zijn twee meren op de top van de krater biedt een van de mooiste landschappen van Indonesië. De Rinjani of een andere vulkaantrek wordt beschouwd als een van de beste unieke reiservaringen in Zuidoost-Azië.

Gili-eilanden: de drie parels in de zee

Als je een paar nachten op een eiland met wit zand en turquoise wateren wilt doorbrengen, zijn de Gili-eilanden je beste keuze. Drie kleine eilanden gelegen aan de noordkust van het eiland Lombok en niet ver van Bali (slechts 2 uur ongeveer). Ze verdienen het zeker om op deze lijst met de beste eilanden van Indonesië te staan.

De Gili-eilanden zijn een steeds populairdere bestemming geworden. Ze bieden goede accommodatie om van alle gemakken te genieten. De grootste, Gili Trawangan, is de perfecte plek om te ontspannen met een verscheidenheid aan accommodaties, restaurants en meer activiteiten. Gili Air is erg populair bij duikers en heeft de perfecte mix voor rustzoekers met een chill-out vibe. Eindelijk, de derde en kleinste van allemaal, Gili Meno. Bekend als de meest romantische en populaire onder stellen en ideaal om een ​​huwelijksreis af te sluiten.

Kalimantan: gastheer van een van de oudste regenwouden ter wereld

Terwijl de Maleisische staten Sarawak en Sabah, evenals Brunei het noorden van het eiland Borneo vormen, staat het zuidelijke en grootste deel van Indonesië bekend als Kalimantan. De naam is afgeleid van het Sanskrietwoord Kalamanthana, wat “eiland met warm klimaat” betekent en nauwkeurig het klimaat van het eiland beschrijft.

Een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken is het Tanjung Puting National Park, waar de Borneo-orang-oetans te vinden zijn.

Sulawesi: met zijn mysterieuze tribale rituelen

Net ten oosten, aan de overkant van de Makassar-straat van Kalimantan, ligt Sulawesi. Het elfde grootste eiland ter wereld. Centraal Sulawesi bestaat uit ruige bergen en waar Tana Toraja ligt. Huis van de Toraja-bevolking, bekend om hun bloedige begrafenisrituelen en kenmerkende bouwstijl. Er zijn ook enkele actieve vulkanen in het noorden van het schiereiland in de provincies Gorontalo en Noord-Sulawesi. Daarnaast heeft het eiland ook ongelooflijke duikplekken. Verschillende zijn te vinden binnen de grenzen van het Bunaken National Marine Park.

Flores: de thuisbasis van de verbazingwekkende Komodovaranen

Flores Island, gelegen in het westen, net buiten Papoea-Nieuw-Guinea, biedt enkele van de mooiste landschappen. De toegangspoort is de stad Labuanbajo, waar de veerboten vol passagiers aankomen. Er is geen twijfel over de belangrijkste attractie op het eiland, een bezoek aan de buitengewone Komodovaranen, die komen van het eiland Komodo. Een unieke soort in de wereld die mogelijk is om te zien in zijn natuurlijke habitat en die we opnemen in de beste unieke reiservaringen in Zuidoost-Azië. Een ander van de meest fascinerende bezoeken is de verzameling meren in de krater van Mount Kelimutu.

Raja Ampat-eilanden: extreme biodiversiteit

In de regio Papua in het Indonesische gebied liggen de Raja Ampat-eilanden. Hoewel er meer dan 600 eilanden zijn, zijn de vier belangrijkste Waigeo, Misoo, Bantanta en Salawati. Bekend om zijn biodiversiteit en omdat het een bevoorrechte plek is voor duikers en vogelaars.

Lees ook: De leukste dingen om te doen in Phuket

Sumba: het onbekende eiland

Dit eiland is waarschijnlijk het minst bekend in vergelijking met de rest die hierboven wordt genoemd. De laatste jaren begint het echter op de Indonesische toeristenkaart te verschijnen. Onder andere de moeite waard om te benadrukken; de met dwergbomen omzoomden Walakiri Beach, Weekuri’s doorschijnende lagune en Laiwangi Wanggameti National Park.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie