De vijf verborgen eilanden van Thailand

De vijf verborgen eilanden van Thailand

Tussen de honderden eilanden die verspreid liggen langs de kust van Thailand, zijn sommige verborgen pareltjes die buiten de gebaande paden liggen. Deze zijn zeker een bezoek waard omdat ze nog ongerept zijn.

Lees ook: De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen over de hele wereld

Koh Rok, Krabi

Elke ochtend buiten het moessonseizoen haasten zeevaarders zich naar het eiland met hun voetafdrukken op de lege stranden van Koh Rok. De witgekalkte stranden, ongerepte natuur en een indrukwekkend onderwaterecosysteem maken Koh Rok tot een droomplek voor zowel duikers als snorkelaars. De tweelingeilanden Koh Rok Nai en Koh Rok Nok maken deel uit van Mu Ko Lantan Marine National Park. Het zijn kleine hemelen die zich op slechts 30 kilometer ten zuiden van Koh Lanta bevinden.

Koh Lipe, Satun

De streep van het witte, machtige zandstrand van dit L-vormige tropische paradijs in de zuidelijkste hoek van de Andaman van Thailand trekt toeristen van over de hele wereld aan. Koh Lipe is een van de 51 eilanden gelegen aan de rand van Tarutao Marine National Park. De omgeving is perfect voor zowel duiken als snorkelen met een overvloed aan zeeleven en koralen.

Koh Lipe

Koh Phayam, Ranong

Net als Koh Samui in de jaren 70, is Koh Phayam een onvervuilde ontsnapping. Het rustige eiland Ranong geeft je het gevoel van tientallen jaren geleden van Thailand. Je kunt veilig rondreizen, op lege brede stranden blijven hangen of je middag doorbrengen in hangmatten in de schaduw van palmen. Ga op een geheime vakantie op het eiland en geniet hier van de stilte en de rust.

Koh Racha Phuket

Koh Racha ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Phuket en is een uitstekende bestemming om te snorkelen en duiken. Het kristalheldere water, overvloed aan zeeleven en de prachtige stranden trekken veel bezoekers. De u-vormige hoofdbaai genaamd “Ao Pa Tok”, biedt een strook van fijn wit zandstrand waar het heerlijk is om te zonnebaden en te kajakken.

Lees ook: 7 afgelegen stranden in de Filippijnen

Koh Kood, Trat

Koh Kood wordt soms aangezien als de Malediven en imponeert bezoekers met buitengewone stranden verspreid langs de westelijke kant van het eiland. De meeste gebieden zijn echter nog steeds onaangetast, zodat je kunt genieten van rustige uitjes in de wildernis. Rijd rond op je huurfiets om het eiland te ontdekken, doe wat eilandhoppen en breng dagen door in de ongerepte natuur. Koh Kood kan een droomachtige tropische hemel zijn.