5 must do ervaringen in Koh Samui

5 must do ervaringen in Koh Samui

Overvloedig met kokosnootplantages, is Koh Samui gevuld met prachtige bezienswaardigheden en geheimen, wachtend om ontdekt te worden. Rijden rond het eiland wordt aanbevolen, gecombineerd met korte wandelingen en trektochten naar schilderachtige plekjes. Net buiten het eiland biedt de Golf van Thailand ook ongelooflijke verkenningen. We zetten hier 5 must ervaringen in Koh Samui op een rij. 

Lees ook: 10 redenen waarom de Malediven op je bucketlist moeten staan

1. Verken de natuurlijke schoonheid

koh samui bezienswaardigheden

Verken de natuurlijke schoonheid van Koh Samui en bezoek het beroemde National Marine Park – Angthong – waar je kunt duiken of snorkelen om een ​​verscheidenheid aan tropische vissen en koralen te verkennen.

2. Ga eilandhoppen op een privéjacht

5 must do ervaringen in Koh Samui

Misschien wil je op een champagnecruise bij zonsondergang om te genieten van het adembenemende uitzicht op de Golf, of een cruise naar het naburige eiland Koh Phangan voor een full moon party met je vrienden?

3. Neem een pauze van de rust

5 must do ervaringen in Koh Samui

Ga voor een pauze in de rust naar het drukste strand van het eiland – Chaweng Beach – waar eten, winkelen en nachtleven samenkomen. Kies een plek op het drie kilometer lange strand om je handdoek neer te leggen en te ontspannen. Verkopers die lokale snacks, koude dranken, sieraden en sarongs verkopen, patrouilleren regelmatig in het gebied. Of ga naar de avondmarkt en de wandelstraat in Fisherman’s Village, waar ambachtslieden hun lokaal geproduceerde en handgemaakte waren tentoonstellen. Het is een avond vol plezier terwijl foodkarren en entertainment de straten overspoelen.

4. Bekijk een live Muay Thai gevecht

5 must do ervaringen in Koh Samui

Beschouwd als de nationale sport van Thailand en wereldwijd geprezen, staat het kijken naar een live Muay Thai gevecht vaak bovenaan de to do list in Thailand. En terwijl Bangkok de kern vormt, brengt Koh Samui een eilandgevoel in deze kickbokstraditie. Ga naar het Phetch Bancha Samui Boxing Stadium of Chaweng Stadium voor een avond vol Muay Thai-gevechten met VIP-stoelen. 

Lees ook: 9 x Indonesische Streetfood

5. Maak een korte of lange wandeling

Na Muang Waterfalls

Er zijn verschillende lange en korte routes rond het eiland die gemakkelijk kunnen worden bewandeld voor een ervaring van een halve of hele dag. Onze aanbeveling is Na Muang Waterfalls, die zich in een weelderige jungle-omgeving bevind. En Nam Tok Ta Nim Magical Garden – verborgen hoog in de groene heuvels van het binnenland van Koh Samui – gecreëerd door Nim Thongsuk (oom Nim zoals hij liefkozend wordt genoemd), ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw.