72 uur in Koh Samui

72 uur in Koh Samui

Koh Samui, gelegen voor de oostkust in de Golf van Thailand, is een eiland vol met oogverblindende met palmen omzoomde stranden waar genoeg te doen en te zien is. 72 uur is precies goed is om de beste attracties te bezoeken, te genieten van heerlijke gerechten en op avontuur te gaan. Bekijk de leukste attracties van Koh Samui in de eerste 24 uur

Lees ook: Thailand Do’s & Don’ts

Verken de spirituele kant van het eiland op drie boeddhistische locaties

Bewonder het beroemde prachtige gouden 12 meter hoge grote Boeddhabeeld in Wat Phra Yai, dat zichtbaar is vanaf je stoel bij het raam nog voordat je landt. In de buurt is Wat Plai Laem, wat een kijkje biedt in de Thais-Chinese cultuur en met een opvallend 18-armig Chinees godinbeeld. Voor meer inzicht in de boeddhistische cultuur, ga je naar de gemummificeerde monnik in een zittende meditatieve houding in Wat Khunaram, een herinnering aan de natuurlijke levenscyclus.

72 uur in Koh Samui

Unieke natuurlijke rotsformaties aan de rotsachtige kustlijn

De iconische Hin Ta en Hin Yai zijn door de jaren heen gebeeldhouwd door de natuurlijke elementen en lijken op de mannelijke en vrouwelijke vormen. Volgens de legende was een oud echtpaar op reis met hun zoon om een ​​voorstel te doen aan een meisje in een naburige provincie. Een storm greep hun boot en ze waren niet in staat om te overleven, maar veranderden in rotsen als bewijs voor de toekomstige bruid van hun ware bedoelingen.

Een goed doorgebrachte avond in het Fisherman’s Village

Ooit de thuisbasis van een echte vissersgemeenschap, is het dorp getransformeerd met rustieke winkelhuizen met trendy eetgelegenheden aan het strand en boetieks – maar de ouderwetse charme is nog steeds aanwezig. Voordat de zon ondergaat, neem je plaats bij CAFE De PIER X Samui en staar je uit naar het opmerkelijke uitzicht op de afgebroken pier die doet denken aan weleer, met op de achtergrond de magische uurhemel.

Vaar in de komende 24 uur naar naburige eilanden

Een dagtocht naar het Ang Thong National Marine Park – Meer dan 40 grillige eilanden steken door azuurblauwe zeeën met kalksteenmassieven, tropische regenwouden, verlaten baaien, grotten, verborgen lagunes en veel dieren in het wild. Dagjesmensen hebben keuze te over en er is veel te doen. Onderwaterliefhebbers zullen genieten van zwemmen met scholen zeedieren. Ontdekkingsreizigers met een avontuurlijk hart krijgen een adrenalinestoot van uitdagende wandelingen naar de opvallende uitzichtpunten. Degenen die er de voorkeur aan geven droog te blijven kunnen kajakken tussen de eilanden, of zonnebaden op een van de vele witte zandstranden.

koh samui

All-American eetcafe Stacked serveert selecties van geweldige hamburgers en frietjes

Stil de honger met comfortfood in een funky bistro – Na een lange dag uit heeft de buik een lekkere traktatie nodig. Een goede plek hiervoor is Stacked, een volledig Amerikaans eetcafe voor eenvoudige maar heerlijke guilty pleasures. Hun specialiteit ligt in de kunst van het maken van sappige hamburgers en lekkere frietjes om je vingers bij af te likken. Combineer de ‘The Cowboy’ burger met zoete aardappelfrietjes voor een geweldige combinatie.

Een heerlijke reis voor fijnproevers

Neem een ​​stukje Thailand mee naar huis met een Thaise kookles bij Samui Institute of Thai Culinary Arts. De twee keer per dag drie uur durende lessen beginnen met de bereiding van handgemaakte currypasta’s, gevolgd door drie lokale gerechten. Bezoekers kunnen ook proeven van de 100% zelfgekweekte Magic Alambic-rum, gemaakt in de enige distilleerderij van het eiland, K&S Rum, die een bezoek waard is.

72 uur in Koh Samui

De zoetheid van niets doen

Aan het strand kan een luie dag worden doorgebracht terwijl je wegzakt in zachte ligstoelen in de schaduw van kokospalmen, genietend van het uitzicht op zee en luisterend naar de rollende golven.

Lees ook: 5 onbekende stranden van Hong Kong

Neem Koh Samui mee naar huis

Kom af van alle overgebleven Thaise baht met kokos-souvenirs, want van Koh Samui is bekend dat het de beste kokosnoten in Thailand produceert. De Kalamare, een lokaal geleiachtig kokos-karamelsnoepje gemaakt van kokosmelk, kleefrijst en palmsuiker, is een must. Elke winkel heeft zijn eigen geheim recept, dus probeer een paar voordat je de beste kiest.