5 verborgen watervallen in Koh Samui

5 verborgen watervallen in Koh Samui

Koh Samui is veel meer dan alleen prachtige stranden; het is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers die het weelderige binnenland van het eiland willen verkennen en de spectaculaire watervallen willen ontdekken. Dit betoverende eiland, beroemd om zijn met palmen omzoomde kustlijnen en rustige sfeer, herbergt een geheim rijk in zijn weelderige jungles: een wereld van majestueuze watervallen die wachten om ontdekt te worden. Ga met ons mee terwijl we je meenemen op een betoverend avontuur om de vijf beste watervallen van Koh Samui te ontdekken, die elk een unieke en opwindende ervaring bieden in het hart van dit tropische paradijs.

Lees ook: De mooiste Jamaicaanse watervallen

Namuang Waterfall 1: een majestueus natuurlijk toevluchtsoord

De Namuang Waterfall 1, die 18 meter hoog is, biedt een spectaculair uitzicht en is gemakkelijk bereikbaar via een korte junglewandeling. Deze plek is ideaal voor een snelle ontsnapping uit de natuur en perfect voor het vastleggen van mooie herinneringen. Aan de voet nodigt een heerlijk zwembad uit voor een verfrissende duik. Het pad naar de waterval is omzoomd met kraampjes met kunst, handwerk en traditioneel Thais eten, waardoor het een meeslepende bestemming is voor een hele dag zwemmen, wandelen en picknicken.

Namuang Waterfall 2: een paradijs voor avonturiers

Namuang Waterfall 2 maakt indruk met zijn 80 meter hoge waterval, omgeven door weelderige bomen die de wandelervaring versterken. Nabijgelegen olifantentrekkingtochten en het Namuang Safari Park dragen bij aan het avontuur. De reis naar Namuang Waterfall 2 is net zo spannend als de bestemming zelf en biedt de kans om kennis te maken met de natuurlijke en culturele schoonheid van het eiland. Stevig schoeisel wordt aanbevolen voor het navigeren op de steile en gladde paden, waardoor deze plek een favoriet is voor diegenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke dag in de natuur.

watervallen Koh Samui

Hin Lad Waterfall: een spirituele wandeling met schilderachtige beloningen

De Hin Lad Waterfall vereist een korte wandeling door schilderachtige uitkijkpunten, die naar de rustige boeddhistische tempel Hin Lad leidt. De waterval, een van de grotere op het eiland, mondt uit in uitnodigende poelen, ideaal om te zwemmen. De reis, met lokale verkopers langs het pad, biedt een mix van natuur, spiritualiteit en ontspanning, perfect voor gezinsvakanties en weekendretraites.

Khun Si Waterfalls: een oase te midden van Durian plantages

De Khun Si Waterfalls, gelegen in de durian plantages in de bergen van Bophut, bieden een rustig toevluchtsoord. Het pad biedt adembenemende uitzichten en interacties met lokale durianboeren, wat de reis naar de watervallen verrijkt. De Khun Si watervallen zijn een bewijs van het gevarieerde landschap van Koh Samui en nodigen uit om de rust van de natuur te ervaren, weg van de gebruikelijke toeristische paden. De watervallen zijn voorzien van natuurlijke poelen voor een verfrissende duik en beloven een intieme verbinding met de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Lees ook: De mooiste watervallen van de Dominicaanse Republiek

Tan Rue Waterfall (Secret Falls): het verborgen juweel van Koh Samui

De Tan Rue Waterfall, bekend als de Secret Falls, is een verborgen schat diep in de jungle van Samui. Het bereiken van deze waterval vereist bekwame navigatie en een mix van autorijden en wandelen. De beloning is een prachtig uitzicht op de op twee na grootste waterval van Samui, die afdaalt in een natuurlijk zwembad. Deze afgelegen plek, gehuld in weelderig bos, biedt een verfrissende duik en een kans om te genieten van de verkoelende schaduw van de jungle.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie