De mooiste Jamaicaanse watervallen

De mooiste Jamaicaanse watervallen

Jamaica is bezaaid met natuurlijke wonderen zoals rivieren en watervallen die vaak tussen grenzen lopen en 14 parochies van de eilanden scheiden. Met watervallen die gemakkelijk kunnen worden beklommen, rivieren om naar beneden te drijven en zwembaden om in te glijden en af ​​te koelen, zou een Jamaicaanse watervaltour op de ontdekkingslijst moeten staan ​​voor alle ontdekkingsreizigers. We zetten hier de mooiste Jamaicaanse watervallen op een rij.

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

Konoko Falls

Konoko Falls

Genesteld in de heuvels van St. Ann parochie, zullen de 60 meter hoge Konoko Falls je kalmeren. Met fantastische uitzichten, diepe zwembaden, natuurlijke douches met een gordijn van water, botanische tuin, kleine dierentuin, enz., biedt Konoko Falls een volledige onderdompeling.

Mayfield Falls

Mayfield Falls

Met heldergroen water, omringd door tropische bomen, is Mayfield Falls een plek voor totale verfrissing en complete ontspanning. 20 kleinere watervallen lopen samen en vormen deze waterval met rustige paden. Mayfield Falls is ideaal voor natuurtochten en is ook een uitstekende plek om te wandelen, kliffen te springen en grotduiken.

Reach Falls

Reach Falls

Verborgen in de John Crow-bergketen werden Reach Falls ontdekt door weggelopen slaven. De eco-attractie is een exotische waterval die over een rots in een smaragdgroen riviertje stroomt. De Reach Falls bieden een geruststellende duik en beschikt over een natuurlijke hartvormige jacuzzi die lichaam en geest stimuleert.

Tacky Falls

Met water dat over 60 meter van groen omzoomde rotsen tuimelt, zijn Tacky Falls vernoemd naar een slaaf die de slavenopstand in het gebied leidde. Deze geïsoleerde watervallen bevinden zich bijna in een verticale formatie en bieden een prachtig uitzicht.

Discovery Falls

Gelegen in een afgelegen bergachtige omgeving, omringd door palmbomen en lagunes van natuurlijke bronnen, zijn Discovery Falls puur en vermakelijk. Discovery Falls is beroemd om zijn zipline-activiteiten, maar minder avontuurlijke mensen kunnen kiezen om te spelen in het natuurlijke mineraalwaterzwembad onder de watervallen en de prachtige natuurlijke paden op de berg te bewandelen.

Somerset Falls

Somerset Falls

Somerset Falls bevindt zich achter een haag van felrode gemberlelies en groene planten. Dit natuurliefhebbersparadijs is meer dan alleen een waterval, gevuld met tuinen en vijvers. Je kunt een roeiboot door een smalle zijrivier maken en de ‘Hidden Falls’ verkennen.

YS Falls

YS Falls

YS Falls is een prachtige waterval met een spectaculair uitzicht. De grote zwembaden op elk niveau worden gevoed door ondergrondse en bovengrondse bronnen die een verfrissende duik mogelijk maken.

Lees ook: Zomer is strandtijd – op Curaçao met gegarandeerde zon

Dunn’s River Falls

Dunn's River Falls

Een van de beroemdste natuurlijke attracties in Jamaica, de Dunn’s River Falls is een favoriet onder bezoekers van het eiland. Rondom 55 meter hoog, is het beklimmen van de kalkstenen rots terwijl je geniet van het trapsgewijze zwembad onderweg een opwindend parcours.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie