Reis door Jamaica via de settings van de film: ‘Bob Marley: One Love’

Reis door Jamaica via de settings van de film: 'Bob Marley: One Love'

Het leven van Bob Marley komt op het grote scherm in de film ‘Bob Marley: One Love’, die het verhaal vertelt van de King of Reggae, zijn muziek en impact op de wereld. Marley is geboren en getogen in Jamaica, een Caribisch eiland dat via zijn muziek wereldwijd gepromoot wordt. Zijn leven ontwikkelde zich in Jamaica en hij begon met reggae, zowel als levensstijl als muziek. De film, die voornamelijk op het eiland is opgenomen, brengt ons dichter bij het verhaal van Marley. Door de straten van Trenchtown, waar hij opgroeide, kun je zien hoe armoede en discriminatie zijn karakter en zijn muziek vormden. In de opnamestudio’s van Tuff Gong, waar ze enkele van zijn bekendste hits creëerde, waaronder ‘No Woman, No Cry’ en ‘Get Up, Stand Up’. En in Nine mile, St. Ann, de stad waar hij werd geboren en begraven, een plaats waar zijn nalatenschap nog steeds bewaard blijft. ‘Bob Marley: One Love’ is niet alleen een film over het leven van de kunstenaar. Het is een film die je aanzet tot dromen. Marley was een man die geloofde in de kracht van muziek om de wereld te veranderen. Zijn boodschap van liefde, vrede en eenheid blijft vandaag de dag nog steeds sterk resoneren.

De film is een kans om een ​​artiest te ontmoeten die de wereld heeft veranderd door zijn muziek en zijn boodschap. Het is een kans om geïnspireerd te raken en te dromen van een betere wereld.

Trenchtown, de buurt die een koning inspireerde

Trenchtown is een wijk in Kingston, Jamaica, waar Bob Marley opgroeide. Bekend als een bescheiden gebied. Maar ook een wijk van hoop en verzet. Zijn muziek inspireerde miljoenen mensen om te vechten voor een betere wereld. De Trenchtown-scènes in de film zijn in de buurt zelf gefilmd. De producenten van de film zorgden ervoor dat de scènes zo realistisch mogelijk waren. Ze huurden lokale acteurs in en zetten kleine filmploegen in om de sfeer van de buurt vast te leggen.

De Trenchtown-scènes in de film herinneren ons eraan dat er zelfs op de moeilijkste plekken altijd hoop is. Marley is een voorbeeld van hoe muziek mensen kan inspireren om tegenslagen te overwinnen en een betere wereld te creëren.

Lees ook: De leukste muzikale tips op Jamaica

Tuff Gong, de plaats waar de revolutie werd geboren

Tuff Gong Recording Studios werd in 1970 opgericht door Bob Marley. In de studio’s in Kingston nam Marley enkele van zijn bekendste hits op, waaronder ‘No Woman, No Cry’, ‘I Shot the Sheriff’ en ‘Get Up,’ Stand Up.”

In de opnamestudio’s van Tuff Gong creëerde Marley zijn muziek, die een symbool werd van hoop en eenheid voor miljoenen mensen over de hele wereld. Zijn muziek inspireerde mensen om te vechten voor sociale rechtvaardigheid, vrede en gelijkheid. De scènes van de opnamestudio van Tuff Gong in de film werden in de studio’s gefilmd.

Nine Mile, de plaats van vrede en inspiratie

Nine Mile is een bedevaartsoord voor Marley-fans van over de hele wereld, omdat Bob Marley hier werd geboren en begraven. De natuurlijke schoonheid van de stad, de vriendelijke mensen en de muziek van de zanger creëren een unieke sfeer die bezoekers van over de hele wereld trekt. Deze stad is een belangrijke filmset geweest voor de film, omdat het hier allemaal begon. De Nine Mile-scènes in de film herinneren ons eraan dat muziek een krachtige kracht ten goede kan zijn.

Een reis naar Nine Mile is een onvergetelijke ervaring. Het is een kans om meer te leren over het leven en de muziek van Bob Marley, en om de Jamaicaanse cultuur te ervaren.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie