De leukste muzikale tips op Jamaica

De leukste muzikale tips op Jamaica

Jamaica is een van ’s werelds belangrijkste muziek bestemmingen en is de thuisbasis van een groot aantal iconische artiesten, van Bob Marley tot Sean Paul. Reggae is ontstaan ​​in Jamaica en is uitgegroeid tot een van de beroemdste en meest geliefde genres ter wereld, wat een groot deel uitmaakt van de iconische casual Jamaicaanse levensstijl. De wortels zijn een samensmelting van verschillende muzikale tijdperken en stijlen, samen met een boodschap van eenheid en hoop. Na wereldwijde aandacht van de legendarische Bob Marley, heeft reggae enkele van ’s werelds populairste moderne artiesten zoals Rihanna en Sean Paul beïnvloed. We geven hier een selectie aan muzikale tips op het Jamaica.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Barbados met een budget

Muzikale ervaringen

muzikale ervaringen Jamaica

Chukka Reggae & Culture op Zion Bus Line

Een authentieke Jamaicaanse landbus, “Zion Bus Line“, neemt je mee op een muzikale pelgrimstocht van Ocho Rios naar de geboorteplaats en laatste rustplaats van reggaekoning Bob Marley. De buschauffeurs rijden veilig over de smalle, kronkelige landweggetjes naar het bergdorp Nine Mile, terwijl de deskundige gidsen verhalen vertellen over het leven en werk van de jonge Bob Marley. Deze spannende excursie stelt je in staat om de wereldberoemde rastafari-religie, cultuur en praktijk te ervaren – een must voor elke reggae-liefhebber.

Tracks & Records – Restaurant

Tracks & Records, dat twee verschillende restaurants heeft – Montego Bay en Kingston, neemt je mee op een reis die de klassieke Reggae-cultuur combineert met een moderne informele eet- en sportbar-ervaring, van het decor tot de moderne audiovisuele ervaring en een cadeauwinkel die het exclusieve merk Bolt verkoopt. De smaakpapillen komen meteen in de verleiding als je het aanbod aan verse, lokale ingrediënten en de heerlijke en spannende cocktails zien.

Muziek Musea

Muziek Musea Jamaica

Bob Marley museum

Het voormalige huis van de legendarische Bob Marley is gevuld met een schat aan kostbare herinneringen, die het levenswerk van deze uitmuntende Jamaicaanse muzikant bewaren. De vriendelijke, charmante en deskundige gidsen begeleiden je door het perceel, dat het hoofdgebouw, de tentoonstellingsruimte, het theater, de cadeauwinkel en One Love Café omvat. Alle originele kamers zijn bewaard gebleven zoals ze waren toen Bob in het huis woonde. De displays omvatten een levensgroot driedimensionaal hologram van het One Love Peace concert uit 1978, zijn Grammy Lifetime Achievement Award, zijn persoonlijke opnamestudio, zijn slaapkamer, favoriete kleding, een breed scala aan gouden en platina-platen van over de hele wereld, evenals evenals de kostuums van zijn achtergrondzanger, de I-Threes. Het van airconditioning voorziene theater beschikt over ultramoderne technische apparatuur, met live optredens van Bob tijdens elke rondleiding.

Trench Town & Culture Yard

Trench Town & Culture Yard

De bakermat van reggaemuziek en de oorsprong van veel van Bob Marley’s vroege creatieve werken, Trench Town, heeft nu de deuren geopend voor diegenen die meer willen weten over de geboorte van Jamaicaanse muziek en haar voortdurende invloed. Trench Town Culture, gelegen op 6 en 8 Lower First Street, in Trench Town, is waar Bob Marley een groot deel van zijn vroege muziekcarrière doorbracht. “The Yard” is tegenwoordig een historische plek en een cultureel museum. In het museum vind je voorwerpen, meubels en instrumenten die werden gebruikt in de beginjaren van Marley en leden van de band The Wailers, waaronder Peter Tosh. De gidsen helpen je mee op een ongelooflijke reis om de geschiedenis van Trench Town en reggaemuziek te begrijpen.

Tour tip: Kingston: Jamaicaanse muzikale rootservaring

Peter Tosh Museum

Het Peter Tosh Museum werd officieel ingehuldigd in november 2016, gewijd aan een van Jamaica’s meest creatieve songwriters en muzikanten. Tosh maakte zijn internationale carrière als solist, evenals enkele van de begeleidende zangers in Bob Marley en de band The Wailers.

Live Reggae

live reggae Jamaica

Live reggae optredens kunnen tegenwoordig overal in Jamaica worden ervaren, zoals op de grote festivals Reggae Sumfest en Rebel Salute, tot kleinere, meer intieme pop-up-optredens en in lokale bars. De muziekscene is het hele jaar door vol met livemuziek. Hier zijn vijf plekken om te genieten van de ontspannen ritmes:

Bourbon Beach, Negril

Bourbon Bar, een van de beste plekken om te genieten van live reggae in Jamaica, ligt aan Seven Mile Beach. De bar is elke dag open en staat bekend om het hosten van live reggaeshows op maandag- en zaterdagavond. De Bourbon Beach Bar presenteert voortdurend de opkomende reggaetalenten van Negril en Jamaica’s top supersterren.

Bourbon Beach, Negril

Pier 1, Montego Bay

Een openluchtrestaurant en bar die een complete lijst van visgerechten in alle vormen biedt. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de baai terwijl je je ontspant bij het boeiende live-entertainment dat het restaurant sinds 1986 aanbiedt, waaronder speciale reggae-evenementen.

Rick’s Café, Negril

Rick’s Café staat bekend om het ongeëvenaarde uitzicht op de zonsondergang in Jamaica en wat is er mooier dan ervan te genieten met live reggaemuziek op de achtergrond. Gelegen in het West End op een 11 meter hoge klif, staat het ook bekend om zijn spannende klifspringen! Moet gewoon in het echt worden ervaren!

Rick's Café, Negril

Dub Club, Kingston

Dub Club in Kingston is niet alleen een van de beste reggaebars in Jamaica, maar ook een van de meest populaire feestlocaties op het eiland. Hoog op Jack’s Hill, met uitzicht over heel Kingston, verwelkomen ze de lokale bevolking en bezoekers en organiseren ze een verscheidenheid aan lokale reggae-optredens.

Dub Club, Kingston

Lees ook: 5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

Alfred’s Ocean Palace, Negril

Alfred’s is een restaurant, een strandbar en een pension op het meest westelijke punt van Jamaica, in het hart van het beroemde zeven mijl lange witte zandstrand van Negril. Ze ontvangen regelmatig lokaal talent en zijn een van de beste plekken op het eiland om van de optredens te genieten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie