5 redenen om Jamaica te bezoeken

5 redenen om Jamaica te bezoeken

Jamaica is een van de mooiste en meest gewilde bestemmingen van alle eilanden in de Caribische Zee. Het is echt een wonder om een ​​klein eiland te zien vol met zoveel prachtige bezienswaardigheden – weelderige vlaktes, stromende watervallen, bruisende bronnen, zonnige stranden, koloniale steden, neonverlichte nachtleven en een scala aan evenementen en festivals. Deze populaire toeristische bestemming zit vol met een verscheidenheid aan Jamaicaanse tours en andere spannende dingen om te zien en te doen.

Lees ook: Wat is het perfecte Caribische eiland voor jou?

Maak contact met Bob Marley

Geen bucketlist is compleet in Jamaica zonder een beetje reggae. Kingston is de thuisbasis van het Bob Marley Museum, gevestigd op het terrein van het voormalige huis van de legendarische muzikant. Je kunt ook een rondleiding door het Jamaican Music Museum, een bezoek aan de platenwinkel Rockers International en een praktische ervaring in de Dynamic Sounds studio doen.

Ga Bamboo River Rafting

The Martha Brae River biedt de ultieme gelegenheid voor ontspanning. Twee mensen kunnen op een bamboevlot zitten terwijl ze varen en alle bezienswaardigheden aan de randen van de tropische rivieroevers vangen. Oorspronkelijk gebruikt om producten zoals bananen naar verschillende markten te vervoeren, worden de vlotten nu gebruikt voor gasten die het natuurlijke landschap van Jamaica in stijl willen ervaren.

Wees één met 007

Ian Fleming maakte zijn thuis in Jamaica, waar hij de allereerste van de beroemde James Bond-romans schreef. Hier kun je verblijven in de villa van Golden Eye Resort, waar Fleming zijn inspiratie vond voor het beroemde gladde spionagepersonage.

Zwem in de Luminous Lagoon

Ook wel glinsterende wateren genoemd, dit fenomeen is echt een bucketlist-item. Micro-organismen gedijen in de wateren waar zout en zoet water samenkomen en stralen een blauwachtige gloed uit. Hier kun je ’s nachts in deze wateren voor de kust van Falmouth springen en een ander werelds wonder ervaren.

Lees ook: De beste plekjes om te genieten van de zonsondergang op de Britse Maagdeneilanden

Vind de lekkerste Jerk

De beste en lekkerste Jerk chicken, pork en seafood zijn te vinden in Jamaica. Boston Bay in Port Antonio is de geboorteplaats van jerk, de smaak die tongen in vuur en vlam zet met de iconische combinatie van specerijen en scotch bonnet peper. Aan de westkant kan je het Murphy’s West End Restaurant proberen. Murphy geeft rondleidingen door zijn eigendom en laat eters de exotische fruitbomen zien. Hier krijg je ook de kans om koken in een trommelgrill in de achtertuin te zien. Dit zijn slechts twee van de vele haltes waar je kunt genieten van de jerk trail -ervaring van Jamaica over het eiland.