De beste plekjes om te genieten van de zonsondergang op de Britse Maagdeneilanden

De beste plekjes om te genieten van de zonsondergang op de Britse Maagdeneilanden

Omarmd door de Atlantische Oceaan, is de archipel van de Britse Maagdeneilanden een unieke plek in de wereld. De kleuren, landschappen en natuur van de meer dan 60 eilanden die deel uitmaken van de Britse Maagdeneilanden laten je genieten van werkelijk adembenemende uitzichten. Een van de meest spectaculaire en impactvolle momenten is zeker de zonsondergang: of je hem nu bekijkt in een van de vele baaien of aan boord van een boot, de zonsondergang in de Britse Maagdeneilanden is altijd een magische ervaring. Hier zijn enkele van de beste plaatsen om deze verbluffende uitbarsting van kleur op de Britse Maagdeneilanden te zien.

Lees ook: De meest Instagram-waardige plekken op Aruba

Gorda Peak

Gorda Peak

Absoluut niet te missen is de zonsondergang gezien vanaf de top van Virgin Gorda, bijvoorbeeld vanaf Gorda Peak, het hoogste en meest panoramische punt van het eiland. Het 360°-uitzicht vanaf de hoogte omvat niet alleen de zogenaamde “Formosa Maiden” (Virgin Gorda zelf), maar ook verschillende andere eilanden van de archipel. Op dit magische uur is het schouwspel dat vanaf Gorda Peak te bewonderen is uniek: de warme kleuren van de zon stromen en verlichten de oceaan en bieden een ongeëvenaard uitzicht. Gorda Peak kan worden bereikt via een pad dat slingert door de rijke vegetatie van inheemse planten en natuurlijke wonderen.

Cane Garden Bay

Cane Garden Bay

Als je van feesten en gezelligheid houdt, is Cane Garden Bay in Tortola de perfecte plek om naar de zonsondergang te kijken. Dit witte strand is een van de levendigste plekjes van de archipel, dankzij de talrijke strandtentjes. De zonsondergang krijgt hier de intense smaak van rumcocktails die typisch zijn voor de Britse Maagdeneilanden, een ervaring die je nauwelijks zult vergeten.

Anegada

Anegada

In het uiterste noorden van de archipel is Anegada een uitstekend alternatief voor diegenen die willen genieten van een rustige zonsondergang midden in de natuur. Dit vlakke, bijna verdronken eiland is het enige koraaleiland tussen ongeveer 60 andere vulkanische eilanden in de Britse Maagdeneilanden. Beroemd om zijn rijke koraalrif en kristalhelder water, heeft Anegada ook kilometerslange witte stranden waar je adembenemende zonsondergangen kunt bewonderen, zoals Loblolly Bay en Cow Wreck Beach, respectievelijk aan de noordoost- en noordwestkust van het eiland: de oceaan geeft hier unieke tinten en kleuren wanneer de zon in de zee duikt.

Lees ook: Eet als een local: ervaar Lolos in St. Maarten

Op een boot

Op een boot

Een beslist andere ervaring, maar een must om te proberen, is de zonsondergang op een boot. Er zijn verschillende bedrijven die deze excursies organiseren, zoals Dream Yacht en The Moorings, die op maat gemaakte tours aanbieden van één of meerdere dagen tussen de verschillende eilanden. Aan boord van de boot, in nauw contact met de zee en de natuur, verandert de zonsondergang in een bijna “privé” show, intiemer en diepgaander.