Britse Maagdeneilanden, de archipel van de liefde: 5 ideeën voor Valentijnsdag

BRITSE MAAGDELIJKSE EILANDEN, DE ARCHIPEL VAN DE LIEFDE: 5 IDEEN VOOR VALENTIJNSDAG

Prachtige stranden van wit zand, kliffen die uit de zee oprijzen, de schittering van de zonnestralen op het water van duizend tinten: de 60 eilanden die deel uitmaken van de archipel van de Britse Maagdeneilanden zijn een waar paradijs op aarde, de ideale plek om samen met je geliefde onvergetelijke ervaringen te beleven. En als het waar is dat Valentijnsdag voor de liefhebbers het hele jaar door is, kan het feest bij uitstek voor geliefden nog steeds een tijd zijn om op zoek te gaan naar originele romantische ideeën om je partner aan te bieden. Wat is er tenslotte beter dan samen onvergetelijke ervaringen te beleven, al die “kleine geheimen van de natuur” te ontdekken die de BVI echt de archipel van de liefde maken?

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

EEN DUIK IN HET PARADIJS

Voor liefhebbers van avontuur en wateractiviteiten is een origineel idee in plaats van bloemen en chocolaatjes een duik waar de zee blauwer is, met een onderwatercamera en masker: de Sunchaser Scuba-specialisten zullen je vergezellen om het kristalheldere water van de BVI te ontdekken, op dag- of nachtduiken.

EEN MASSAGE OP DE OCEAAN

Laat je wiegen door de golven van de oceaan en laad je energie op met een heerlijke koppels massage in de Ocean Spa: vlak bij White Bay in Jost Van Dyke, deze drijvende spa is uniek in zijn soort op de Maagdeneilanden en biedt ook ontspannende behandelingen bij zonsopgang of zonsondergang.

LIEFDES BOOT

De Britse Maagdeneilanden zijn een paradijs voor zeilen en navigatie: waarom niet de ligplaatsen opgeven en Valentijnsdag vieren aan boord van een privéboot, misschien proostend met een glas champagne? Er zijn tal van lokale chartermaatschappijen die privédiensten aanbieden: Sunsail, The Moorings, BVI Yacht Charter, Horizon Charters, Voyage Charters…

PICKNICK OP HET STRAND

Liefhebbers van picknicken? Als elegante kleding en luxe restaurants niet jouw ding zijn, zink dan je tenen in het witte zand van de mooiste stranden van de BVI, spreid het geruite tafelkleed uit en breng een rieten mand gevuld met verse lokale producten. De perfecte locatie voor een romantische picknick is Spring Bay (Virgin Gorda), waar je kunt genieten van de tijd met je geliefde, naar de zee in een schelp kunt luisteren en het spel van licht van de ondergaande zon kunt bewonderen.

Lees ook: Afgelegen vakantieparadijzen met beperkte bezoekersaantallen

ANEGADA ONTDEKKEN

Anegada, het enige koraaleiland van de archipel, is volledig vlak, met spectaculaire zandstranden zover het oog reikt: een excursie om deze parel van de BVI te ontdekken, mag je niet missen! Wandel op het witte strand van Loblolly Bay, bewonder de roze flamingo’s die de “Flamingovijver” bevolken en ga met Kelly’s Land & Sea Tours zwemmen tussen de schelpheuvels net buiten het eiland.