De natuurlijke wonderen van de Britse Maagdeneilanden

Ontdek de natuurlijke wonderen van de Britse Maagdeneilanden

De Britse Maagdeneilanden bevinden zich in een unieke positie: gemakkelijk te bereiken en toch een ongerepte sfeer die wordt gekenmerkt door intimiteit en sereniteit. De Britse Maagdeneilanden zijn grotendeels onbewoond en beschikken over twintig gebieden die zijn aangewezen als nationale parken, naast vele andere locaties die in de loop van de tijd tot beschermd gebied zijn verklaard. Als bewaarder van enkele van de meest gevierde schatten van de natuur, is de BVI National Parks Trust verantwoordelijk voor de zorg en het behoud van deze waardevolle locaties, waaronder land, zee, koraalriffen, tentoonstellingen en natuurlijke habitats. Dankzij het behoud van deze tijdloze heiligdommen blijft de oorspronkelijke pracht van de Britse Maagdeneilanden bezoekers van over de hele wereld naar dit ongerepte paradijs trekken, waardoor de weelderige charme van de archipel nog vele generaties lang behouden blijft. Hier zijn enkele van de natuurlijke wonderen die je niet mag missen op de Britse Maagdeneilanden:

Lees ook: 11 leuke weetjes over de Amerikaanse Maagdeneilanden

The Baths National Park, Virgin Gorda

The Baths, genesteld tussen de stranden en de rotsachtige kustlijn op het zuidwestelijke puntje van Virgin Gorda, is een complex van granieten formaties met een diameter van meer dan een meter, met witte zandstranden en rotspoelen volledig beschermd door rotsblokken. De spectaculaire omringende grotten zijn het resultaat van gesmolten gesteente dat in bestaande lagen van vulkanisch gesteente sijpelt. Het gesmolten gesteente dat het oppervlak niet bereikte, koelde langzaam af en vormde een harde laag kristallijn graniet. Atmosferische factoren hebben, door het proces van erosie, de vorm ‘gebeeldhouwd’ die we vandaag de dag kunnen bewonderen. Deze populaire plek is geweldig om te zwemmen en snorkelen. Om natuurbehoudsdoeleinden en om opstoppingen op het strand te voorkomen, is er geen aanlegsteiger voor een rubberboot, maar een zwemlijn helpt bezoekers die vanuit zee naderen. Boten kunnen worden afgemeerd aan de geïnstalleerde boeien.

Virgin Gorda is het derde grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden en werd zo genoemd door Christopher Columbus omdat hij ontdekte dat het leek op dat van een liggende vrouw.

Conch Shell Mounds, Anegada

Van veraf lijken de Conch Mounds op zandduinen midden in de zee, voor de kust van Anegada. Gelegen aan de oostkant van het eiland vormen duizenden schelpen een heuvel. De praktijk van het opstapelen van deze enorme bergen schelpen als virtuele begrafenissen is een erfenis van de inheemse bevolking die duizenden jaren geleden in Anegada leefde. Vissers blijven hier al meer dan 200 jaar schelpen deponeren, wat verder bijdraagt ​​aan de vorming van de heuvel.

Anegada is een van de meest unieke eilanden van de archipel: het bestaat uit kalksteen en koraal en is volledig vlak (in tegenstelling tot de vulkanische oorsprong van de meeste andere eilanden in het gebied). Het hoogste punt van Anegada bereikt slechts 8,5 meter boven zeeniveau.

The Caves, Norman Island

Norman Island is de ideale plek voor reizigers die gefascineerd zijn door piratenverhalen. Deze grotten staan ​​bekend om hun verhalen over verborgen schatten en worden nog meer gewaardeerd omdat ze spectaculaire snorkelervaringen bieden, met duizenden oranje koralen en rode sponzen die de wanden van de holte bedekken. De wereldberoemde grotten, gelegen bij Treasure Point in Privateer Bay, zijn een “must-see” voor iedereen die de Britse Maagdeneilanden bezoekt.

Norman Island zou de inspiratie zijn geweest voor de beroemde roman “Treasure Island” van Robert Louis Stevenson, en het eiland heeft inderdaad een goed gedocumenteerde geschiedenis van piraten en vermeende schatten. Tegenwoordig is het een bekend gebied voor duikers en zeilers.

Lees ook: De Britse Maagdeneilanden ontdekken: Tortola

Sandy Cay National Park

Sandy Cay was veertig jaar lang eigendom van Laurance S. Rockefeller, die het eiland onderhield ten behoeve van de bevolking. In de loop der jaren heeft het natuurbeschermingsteam meer dan 200 palmbomen geplant, een langdurig monitoringprogramma voor vogels en schildpadden opgezet en een netwerk van paden aangelegd waarmee bezoekers het eiland kunnen verkennen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie