De Britse Maagdeneilanden ontdekken: Tortola

De Britse Maagdeneilanden ontdekken: Tortola

De Britse Maagdeneilanden, omringd door de Atlantische Oceaan, zijn een echte naturalistische parel. Deze archipel van vulkanische oorsprong bestaat uit ongeveer 60 eilanden, waarvan 4 de belangrijkste zijn: Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke en Anegada. Het grootste eiland is Tortola, waar de hoofdstad Road Town ligt. Volgens de overlevering werd de naam “Tortola” gekozen door Christoffel Columbus, die werd getroffen door het aantal tortelduiven dat het bevolkte.

Op het eiland bevinden zich de internationale luchthaven Terrance B. Lettsome en de belangrijkste haven van de archipel, van waaruit het mogelijk is om uit te varen om de andere eilanden te ontdekken, “island hopping”, zoals de lokale bevolking zegt. Tortola is niet alleen het economische centrum van de Britse Maagdeneilanden, maar ook een prachtig eiland om te ontdekken, met verschillende toeristische attracties en adembenemende natuurlijke landschappen.

Lees ook: 9 Romantische dingen om te doen op St. Croix

Ontdek de hoofdstad Road Town

Een bezoek aan de hoofdstad Road Town is een must, vooral het havengebied, vol met kleine winkeltjes en typische restaurants met uitzicht op zee. De Promenade is de ideale wandeling langs de kust om de smaken en aroma’s van de archipel te ontdekken: een rijke mix van tradities die alle culturen verenigt die hier zijn gepasseerd, Caribisch, Afrikaans en Europees. De haven van Road Town is ook de perfecte plek om de andere eilanden van de archipel te ontdekken. Van veerdiensten die de hoofdeilanden verbinden tot chartermaatschappijen (zoals Dream Yacht Charter en The Moorings) die meerdaagse cruises en dagexcursies organiseren, de mogelijkheden om op avontuur te gaan zijn talrijk.

Avontuur

Een beslist opwindende ervaring die Tortola biedt, is de Virgin Canopy Tour, een adrenaline-pompende tokkelbaan waarmee je over de weelderige vegetatie van het eiland kunt “vliegen”. Een avontuur geschikt voor het hele gezin, dat ook een buitengewoon perspectief op de archipel van bovenaf biedt.

Sage Mountain National Park

Voor natuur- en trekliefhebbers mag je het Sage Mountain National Park niet missen, het eerste nationale park in de BVI voor de bescherming en het behoud van het lokale ecosysteem. Deze groene oase, gesticht in 1964, beschermt de unieke natuurlijke rijkdom van dit gebied, die ontdekt kan worden dankzij de talrijke wandel- en mountainbikeroutes. Het park ontwikkelt zich rond Sage Mountain, die met zijn 523 meter hoogte het hoogste punt van de hele BVI vertegenwoordigt: het uitzicht van 360 graden dat vanaf de top kan worden genoten, is werkelijk adembenemend!

Lees ook: 11 leuke weetjes over de Amerikaanse Maagdeneilanden

Ontdek de mooie stranden

Long Bay Beach

Tortola biedt uiteraard ook een aantal unieke stranden. Een van de meest populaire is zeker Long Bay Beach, op de westelijke punt van het eiland. Long Bay Beach, ongeveer 1,5 km lang, staat bekend om zijn fijne zand en kristalheldere en kalme wateren, waardoor het een veilige en geschikte plek is voor iedereen. Watersportliefhebbers, vooral surfers, vinden hun match in Apple Bay, door liefhebbers beschouwd als een van de beste plekken in het Caribisch gebied om op de golven te surfen. Het levendigste strand van de BVI is daarentegen Cane Garden Bay: de chiringuitos en strandbars bieden muziek en uitstekende drankjes, uiteraard op basis van rum. Hier is de beroemde Callwood Distillery, een oude rumstokerij die nog steeds actief is en tegenwoordig ook wordt gebruikt als museum van dit distillaat.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie