11 leuke weetjes over de Amerikaanse Maagdeneilanden

11 leuke weetjes over de Amerikaanse Maagdeneilanden

De Amerikaanse Maagdeneilanden bieden een verscheidenheid aan leuke activiteiten voor alle reizigers, van wie velen jaar na jaar terugkomen. De Amerikaanse Maagdeneilanden bieden ook enkele leuke weetjes! Je leest ze hier!

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Barbados met een budget

1. Charlotte Amalie is de grootste historische stad in de Verenigde Staten. Charlotte Amalie is de hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden en bevindt zich in St. Thomas. De stad biedt een rijke geschiedenis met de grootste historische wijk in de VS en is ook een favoriete winkelplek op het eiland. Er is veel discussie geweest over de juiste uitspraak van de stad, wiens naam oorspronkelijk Charlotte Amalia was (met een “a”). Vanwege een fout in historische documenten is de spelling veranderd in een e – maar de officiële (en originele) uitspraak is Charlotte “Amalya”.

2. De USVI is sinds 1607 een ‘winkelbestemming’. Voordat ze in het huidige Virginia aankwamen, stopten de kolonisten van Jamestown (die de eerste succesvolle Engelse nederzetting in Noord-Amerika bouwden) in 1607 in Charlotte Amalie om voorraden in te slaan. Het Historic Preservation Office in St. Thomas zal binnenkort een plaquette installeren die is ontvangen van de staat Virginia ter erkenning van dit historische bezoek. De plaquette komt te hangen op het Liberty Bell-platform in Emancipation Garden.

3. De Amerikaanse Maagdeneilanden zijn de enige locatie in de Verenigde Staten waar je aan de linkerkant van de weg rijdt. Hoewel de eilanden worden beschouwd als onderdeel van de VS, zijn er nog een paar regels en gebruiken die dateren uit de tijd van de Europese overheersing!

4. Point Udall is het meest oostelijke punt van de Verenigde Staten. Dit punt is genoemd naar Stewart Udall, die minister van Binnenlandse Zaken van de Verenigde Staten was onder zowel John F. Kennedy als Lyndon Johnson. Het Millennium Monument, een zonnewijzer, werd in 2000 boven het punt gebouwd.

5. St. Thomas is de geboorteplaats van Camille Pissarro. Pissarro was een impressionistische schilder die bijdroeg aan de stijlen van het impressionisme en het post-impressionisme. Hij werd geboren op 10 juli 1830 en stierf op 13 november 1903. Hij woonde tot zijn 12e in St. Thomas en keerde daar op latere leeftijd terug. Zijn geboorteplaats is open voor bezoekers op St. Thomas en zijn werk is momenteel te zien in het Government House in Charlotte Amalie, St. Thomas en het Metropolitan Museum of Art in New York.

6. St. Croix heeft de oudste baobabboom in het Caribisch gebied. De boom is meegenomen uit Zuid-Afrika en geplant in de 18e eeuw. Het staat lokaal bekend als “Guinea-amandel” of “Guinea-tamarinde”. Baobabbomen worden tot 25 meter hoog en kunnen duizenden jaren leven. Elk deel van de Baobab-boom is nuttig. De bast wordt gebruikt voor stof en touw, de bladeren voor medicijnen en de vrucht kan worden gegeten.

7. St. Thomas heeft de op een na oudste synagoge met zandvloeren op het westelijk halfrond. De St. Thomas Synagoge verwelkomt mensen van alle denominaties om hun historische gebedshuis te bezoeken. Het werd in 1997 uitgeroepen tot nationaal monument en de menora dateert uit de 11e eeuw.

8. De Amerikaanse Maagdeneilanden zijn het enige Amerikaanse territorium dat wordt begrensd door zowel de Atlantische als de Caribische Zee. En met al dat water is er een overvloed aan wateractiviteiten om aan deel te nemen, zoals duiken, zeilen, kajakken, sportvissen, snorkelen, windsurfen, parasailen en kiteboarden.

9. St. Croix heeft de grootste landbouwbeurs in het Caribisch gebied. Het “Agrifest” in St. Croix is ​​een driedaags festival dat plaatselijk geteelde producten, lokaal gefokt vee en lokaal gemaakte kunst en ambachten en gerechten tentoonstelt. Het festival trekt honderden bezoekers uit de hele regio en de wereld! Vanwege Covid-19 wordt het evenement van dit jaar uitgesteld naar februari 2022.

Lees ook: 5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

10. Er is een Underwater National Park voor de kust van St. John. Het onderwaterpad in Trunk Bay, St. John wordt beschouwd als een van de beste plekken om te snorkelen in het Caribisch gebied en is gemarkeerd met onderwaterborden. Alle niveaus van zwemmers kunnen hier snorkelen, waardoor het perfect is voor het hele gezin.

11. St. Croix, St. John en St. Thomas hebben bijnamen. Deze eilanden zijn ook bekend als Twin City (St. Croix), Love City (St. John) en Rock City (St. Thomas). Het gecombineerde gebied van deze drie eilanden is ongeveer twee keer zo groot als Washington, D.C.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie