5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

Guadeloupe, een eilandengroep verstopt te midden van de Caraïben, heeft alles om de ideale bestemming voor jouw volgende zonvakantie te worden. Stranden, rivieren en restaurants zijn vlot te bereiken en de toeristische sector heeft alles in het werk gesteld om zich aan te passen en de huidige gezondheidsmaatregelen te respecteren. Guadeloupe staat garant voor een adembenemend verblijf. Geniet van de uitgestrekte landschappen en het zalige Caraïbische leven.

Belevenissen voor een trendy eilandhopvakantie:

Iedere reis is anders. Daarom krijg je op Guadeloupe de ultieme kans om de minder bekende plekjes van deze eilandengroep te ontdekken:

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

La Grande-Terre

Dit eiland staat bekend om zijn legendarische stranden. Op La Grande-Terre kan je je onderdompelen in de geschiedenis van Guadeloupe in het herdenkingsmuseum ACTe, en in het leven van de locals op de kleurrijke kruidenmarkten. De Villa Terrathely in Le Moule is het ideale vertrekpunt om het landelijkere noorden te doorkruisen.

Terre-de-Bas

Trace du dessus de l’Etang

Hoewel het minder bekend is dan het nabijgelegen Îles des Saintes, kan je op Terre-de-Bas je ogen uitkijken. Maak een wandeling langs het Trace du dessus de l’Etang voor een prachtig uitzicht over Terre-de-Haut, het zuiden van Basse-Terre en soms zelfs over de Soufrière-vulkaan. Als accommodatie is Les Hauts de la Baie het ideale adres om terug op adem te komen.

Basse-Terre

In Basse-Terre kan je op het strand van Grande Anse (Deshaies) genieten van een panoramisch zicht op de zee en lokale gerechten, met fijn zand tussen je tenen en een cocktail in de hand uit de Karacoli Beach Bar & Spa. Of droom weg bij een zonsondergang met een akoestisch optreden op de achtergrond bij Galets Beach, op het strand Anse à Sable in Bouillante.

coco plage Guadeloupe

La Désirade

Lekker ontspannen op La Désirade. Op dit hoge koraaleiland is de wilde natuur intact gebleven, waardoor het eiland vaak de bestemming is van toeristische daguitstappen. Na een nacht in Paradis des Sables zou je er wel eens langer willen blijven, om helemaal tot rust te komen in de verbluffende Botanische Tuin van La Désirade.

Marie-Galante

Op Marie-Galante moet je zeker een kijkje nemen in het ecomuseum van de Habitation Murat, die vroeger de grootste suikerrietplantage van de eilandengroep was. Een verblijf in Le Jardin des 4 Épices is een goede start voor jouw vakantie op ‘La Grande Galette’. Je kunt er ook je smaakpapillen verwennen in het restaurant La Playa dat te vinden is in de prestigieuze internationale culinaire gids LA LISTE 2020.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie