10 redenen om een Caribische cruise te maken

10 redenen om een Caribische cruise te maken

Met de enorme aantrekkingskracht van spierwitte stranden en een superheldere zee, is het geen wonder dat veel Nederlanders tegenwoordig een Caribische cruise maken. Met zoveel verschillende cruises in het aanbod en eilanden om te ontdekken zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een eilandhopping avontuur in de Caribbean. CLIA zet de tien belangrijkste op een rij:

Lees ook: Top 10 dingen om te doen op St. Maarten

1. Je bezoekt meerdere eilanden 

Vakantievieren op een Caribisch eiland is al geweldig, dus denk je eens in hoe geweldig het moet zijn om er tijdens een cruise vier, vijf of zelfs meer af te tikken. En dat zonder gehang op luchthavens of wachten op ferry’s. Gewoon elke dag ontwaken op weer een nieuwe plek om te ontdekken.

2. Je hoeft maar een keer je koffer in-en uit te pakken

En nu we het toch over comfort hebben, een pluspunt is dat je weliswaar meerdere bestemmingen en landen bezoekt, maar dat je toch maar een keer je koffer hoeft in- en uit te pakken. Niet meer nodig om elke dag je koffer uit te graven op zoek naar een kledingstuk en in alle vroegte weer netjes in te pakken. De hemel op aarde!

3. Voor ieder wat wils

Schepen van elke grootte varen in de Caribbean, van grote resortschepen tot kleine jachten of zeilschepen. Families vinden op de grote schepen een hoop vertier voor de kinderen, zoals waterglijbanen en klimmuren, maar kijk ook eens naar de luxe jachten met stijlvolle suites, butlers en cabana’s voor het ware celebritygevoel.

4. De meeste dingen zijn inclusief

Cruises geven zoveel toegevoegde waarde ten opzichte van een hotel aan land. Maaltijden zijn inclusief, net als heel veel activiteiten en non-stop entertainment van heel hoog niveau. Kies je voor een van de luxere rederijen dan zijn drankjes en specialiteitendiners vaak ook nog inbegrepen.

5. Je kunt leuke excursies maken

Gooi nog wat gas op een Caribische cruise met een rit op een Harley Davidson. Dat is een van de fantastische excursies die rederijen organiseren voor adrenaline junkies. Je kan ook paardrijden op het strand en (gedeeltelijk) in de zee, hiken door een regenwoud, rondrijden op een Segway, ziplinen tussen de boomtoppen of het roer pakken van een zeilboot.

6. Eilandhoppen wordt wel heel makkelijk

Maak een eilandhopping cruise om in de rijke geschiedenis en cultuur van de Caribbean te duiken. De Britten, Fransen, Spanjaarden en Nederlanders lieten genoeg na, zoals prachtige plantagehuizen, forten, kerkjes en zelfs molens voor het suikerriet. In St Kitts kun je een trein pakken die ooit het suikerriet van het land naar de kust vervoerde. Inclusief rumpunch!

7. Proef de smaak van de Caribbean

OK, het eten is dus inbegrepen aan boord maar om echt de smaak van de Caribbean te pakken te krijgen, gaat er niets boven een lunch zoals de locals dat doen. Probeer bijvoorbeeld spicy jerk chicken, goat curry, fried flying fish, rijst met zwarte bonen en heerlijke barbecue.

8. Voel je even een piraat

Weet je nog de verhalen van Blackbeard en andere piraten? De meeste piraten waren niet zulke lieverdjes als Captain Jack Sparrow ons laat geloven. Wie is niet gefascineerd om in het kielzog te gaan van de piraten die 200 jaar geleden over deze wateren schuimden op zoek naar de Spaanse zilvervloot?

9. Ontdek de pareltjes van de Caribbean

De meeste Nederlanders vinden overstappen op een ander vliegtuig een hoop gedoe en blijven plakken op eilanden als Curaçao of de Dominicaanse Republiek. Zonde, want zo mis je pareltjes als St. Lucia, Antigua, Trinidad en Tobago of St. Barth. Tijdens een cruise leun je achterover en bezoek je met je drijvende hotel zowel de grote als de kleinere en onbekende eilanden.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

10. Elke dag een nieuw strand

Je krijgt altijd zon, zee en strand. Het is tenslotte de Caribbean. Kies een cruise en je bouwt zandkastelen elke dag op weer een nieuw strand!

Zin in een Caribische Cruise? Ontdek het aanbod bij Tui.nl en Cruisereizen.nl