De Caribbean – een veelzijdige droombestemming voor je vakantie!

De Caribbean - een veelzijdige droombestemming voor je vakantie!

Als je aan de Caribbean denkt, denk je aan keten vol pittoreske eilandjes, turkoois blauw water, witte zandstranden met palmbomen. Dat uitnodigt om te dromen en te reizen. Maar de Caribbean hebben nog veel meer te bieden – we laten je zien wat je absoluut moet zien tijdens een Caribische vakantie!

Lees ook: 6 x mooie stranden in Puerto Rico

Meer dan strand en zon

De eindeloos lange stranden met wit zand, het kristalheldere water, de palmbomen en de zon – dit alles is natuurlijk in het Caribisch gebied. Toch wordt vaak over het hoofd gezien dat het Caribisch gebied vol verrassingen en grote ontdekkingen zit. Hier vind je ook historische bezienswaardigheden en uitzonderlijke flora en fauna. De multiculturele gebruiken van de eilanden maken het Caribisch gebied tot een kleurrijk boeket van spannende activiteiten. Een cruise biedt de mogelijkheid om meerdere eilanden tegelijk te bezoeken – en het Caribisch gebied met al zijn kleurrijke, opwindende facetten echt te leren kennen. 

Ervaar het Caribisch gebied – dit zijn de verschillen

Nu we duidelijk hebben gemaakt dat het Caribisch gebied niet altijd is wat je wilt, wat is het dan? Wat zijn de verschillen tussen de Oost-, West- en Zuid-Caraïben en welke route moet je kiezen? We zullen je uitleggen wat elk deel van het Caribisch gebied zo speciaal maakt en waar je op moet letten bij het boeken van je Caribische cruise.

Bahamas

Oost-Caribisch gebied

Het Caribisch gebied staat vooral bekend om zijn talrijke eilanden. Ze hebben natuurlijk ook de beroemde, mooie zandstranden. Maar het bekende “eilandhoppen” is nog leuker dan een strandvakantie aan de kust. Ontdek de schatten van de Dominicaanse Republiek op de Grote Antillen en leer de bachata of de merengue dansen! Of bezoek St. Thomas en San Juan – hier bevindt zich de hoogste berg in het Caribisch gebied, de Pico Duarte, op 3.098 meter. St. Maarten en de Bahamas bevinden zich ook in het oostelijke Caribisch gebied en nodigen je uit voor spannende excursies aan wal.

Westelijk Caribisch gebied

In het westelijke Caribisch gebied zal het tropisch zijn en doordrenkt van geschiedenis. Verken de regenwouden en buitengewone dieren in het wild in Belize – kleurrijke riffen nodigen je uit om te snorkelen. Maar je kunt ook goed op het water vertoeven, bijvoorbeeld met een jetski. Of je kunt historische Maya-locaties in Cozumel verkennen, die 1000 jaar na Christus het economische en religieuze centrum van het gebied waren. Cozumel hoort overigens bij Mexico en vormt het grootste deel van de Municipio Cozumel.

belize

Tip: De absoluut schattige vuurtoren “Faro Celarain” is verborgen in het zuiden van Cozumel. Een kleine weg brengt je naar de toren, die je natuurlijk kunt beklimmen. Van daaruit zie je aan de linkerkant een prachtige zoetwaterlagune, waar je met een beetje geluk zelfs krokodillen kunt zien! Aan de rechterkant van de toren zie je de kust van Cozumel – het perfecte uitzicht voor je vakantiefoto’s. Laat je verwennen met een cocktail en geniet van het natuurreservaat dat bekend staat om zijn waterschildpadden.

Is dat nog niet genoeg voor jou? Ga dan aan wal in Jamaica! In de Westelijke Caraïben vind je geen tweede land met zoveel temperament en levenslust. Vooral in Montego Bay vind je veel gebouwen uit de Britse koloniale tijd, wat echt geweldig is om te zien. Negril daarentegen staat bekend om zijn duik- en snorkelgebieden. Zwem tussen talloze felgekleurde vissen en gekleurde koralen – die overigens alleen in zeer schoon water te vinden zijn: baden is hier zo ontspannen als er maar weinig plekken op de wereld zijn.

Tip: Zorg ervoor dat je de Jamaica Blue Mountain-koffie probeert. Het wordt verbouwd op meer dan 1.000 meter boven zeeniveau in de Jamaicaanse Blue Mountain-reeks en wordt beschouwd als de beste koffie ter wereld. Je kunt de koffie ook veel goedkoper ter plaatse krijgen dan in de plaatselijke supermarkt, dus neem zeker een pakje mee naar huis.

Jamaica blue mountain

Zuid-Caraïben

De Zuid-Caraïben staan ​​eindelijk voor de beeldschone stranden, waar je zeker naar uitkijkt! Vooral Aruba en Curaçao mogen niet ontbreken! Het Zuid-Caribisch gebied is ook een smeltkroes van culturen: Afrikaans, Nederlands, Frans, Brits – het Zuid-Caribisch gebied is dit allemaal, en toch is geen van hen helemaal. Desalniettemin hebben de eilanden hun eigen wortels behouden, waardoor een kleurrijke mix van culturen is ontstaan. Dit zie je ook terug in de Caribische keuken, maar ook in de lokale architectuur. Dit prachtige deel van de Caraïben wordt afgerond door tropische vegetatie, geisers, watervallen en vulkanen. Veel gevarieerder kan het niet.

De unieke avonturen van het Caribisch gebied

grand cayman

Zoals je kunt zien, is het Caribisch gebied vol wonderen, en je kunt niet zomaar beslissen wat je als eerste gaat zien! De beste manier om een ​​beslissing te nemen, is wat je zou willen doen!

In San Juan (Puerto Rico) kun je bijvoorbeeld wandelen door nationale parken en de flora en fauna ontdekken. Grand Cayman heeft prachtige botanische tuinen, en Jamaica heeft een geweldige kabelbaan van waaruit je een perfect uitzicht hebt over grote delen van het eiland. Of je kunt naar de pittoreske watervallen wandelen – vanwaar je zelfs in het turkooisblauwe water kunt springen. Op Curaçao drink je natuurlijk cocktails en bewonder je de kleurrijke oude binnenstad.

Lees ook: De Britse Maagdeneilanden ontdekken: Virgin Gorda

Typisch Caribisch?

Voordat we het vergeten: het feit dat het Caribisch gebied zo divers en verbazingwekkend is, wil natuurlijk niet zeggen dat je niet op een klassieke manier van het Caribisch gebied kunt genieten. Als het “slechts” het kilometerslange, witte zandstrand zou moeten zijn of een ontmoeting met duizenden en duizenden roze flamingo’s – dan is dat helemaal prima. Maar we garanderen je: iedereen die in de Caraïben is geweest, komt weer terug. Omdat er nog zoveel te ontdekken valt!