5 redenen waarom Belize op je bucketlist moet staan

4 redenen waarom je de schoonheid van Belize zou moeten ervaren

Aangezien we hopelijk deze zomer weer op vakantie kunnen, is iedereen druk bezig met het plannen van een welverdiende vakantie. Als je van plan bent een verre eilandvakantie te boeken en te genieten van zon, zee en strand, dan is een bezoek aan Ambergris Caye een goede optie. Ambergris Caye is het grootste eiland van Belize, en is vol met natuurlijke wonderen zoals de mangrovemoerassen, barrièreriffen en lagunes. Hier 5 redenen waarom je Belize op je bucketlist moet staan.

Lees ook: 7 x doen in Isla Mujeres

Geniet van de natuurlijke wonderen

Belize is ideaal om de schoonheid van Moeder Natuur te ervaren. Bovendien is Belize de thuisbasis van de volgende locaties: Belize Barrier Reef, Barton Creek Cave, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary en Jaguar Preserve, Monkey River en de Thousand Foot of Hidden Valley Falls.

Het nachtleven in Ambergris Caye is fantastisch

Elke avond van de week is er iets te beleven in Ambergris Caye. De clubs en bars in Ambergris Caye bieden jamsessies, boottochten bij zonsondergang en andere evenementen.

De westkant van Ambergris Caye is gezegend met ongerepte stranden

De Ambergris Caye is populair vanwege zijn stranden. Maar de westkant van Ambergris Caye is zoveel interessanter. De ongerepte schoonheid van Ambergris Caye is duidelijk te zien als je eenmaal de westkant van het eiland hebt bezocht. Sommige van de gebieden in het westelijke deel van de Ambergris Caye zullen vroeg of laat worden ontwikkeld om meer toeristen en bewoners te kunnen uitnodigen.

Het eten en de lekkernijen zijn het proberen waard

De lokale bevolking staat bekend om het verstrekken van overheerlijke lekkernijen die van het eiland afkomstig zijn. Om ervoor te zorgen dat het eten en de lekkernijen die worden aangeboden heerlijk zijn, zorgen de restauranthouders en chef-koks ervoor dat de ingrediënten die worden gebruikt vers zijn. Daarnaast bieden de zeevruchten in de omgeving een aparte smaak.

Lees ook: Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

De beste plek voor walvishaaienduiken ter wereld

Hoewel ze wel 12 meter lang kunnen worden, zijn walvishaaien enkele van de zachtaardigste en meest speelse wezens in de oceaan. Bezoekers van over de hele wereld komen naar Belize om een ​​speciale kans te krijgen om te duiken met en interactie te hebben met deze majestueuze wezens terwijl ze uit de diepte opstijgen om zich te voeden met klein plankton en garnalen. Walvishaaien zijn een migrerende vissoort en reizen elk jaar de wereld rond terwijl ze scholen plankton en andere voedselbronnen volgen. Tussen april en mei komen scholen walvishaaien aan in de wateren bij Belize, waar ze naar de oppervlakte komen om zich te voeden in en rond het Belize Barrier Reef, en om hun jaarlijkse paringsrituelen uit te voeren. De warme zeestromingen van Belize in deze tijd van het jaar maken het voor duikers de beste gelegenheid waar ook ter wereld om te communiceren met en een close-up ervaring te hebben met walvishaaien.