Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Als het gaat om wat broodnodige rust, zijn er maar weinig plaatsen die beter zijn dan het Caribische eiland Nevis. Met adembenemende stranden en uitzichten op de bergen, zorgt de weelderige en vredige natuurlijke omgeving ervoor dat je je weer uitgerust en op je gemak voelt met de wereld – waardoor je de zeldzame kans krijgt om ‘gewoon te zijn’ en uit te schakelen. Een vakantie in Nevis zorgt voor de kans om uit te rusten, te resetten en te ontspannen.

Van sterrenkijken in de nacht tot het creëren van een moment van mindfulness op het strand, Nevis biedt je de mogelijkheid om opnieuw op te starten en je te concentreren op je welzijn. Lees verder voor de meest ontspannende en herstellende manieren om een vakantie in Nevis door te brengen…

Lees ook: De 5 mooiste stranden van Anguilla

Profiteer van de genezende krachten van de Nevis warmwaterbronnen

Hoewel het misschien klinkt als een verhaal over een oude vrouw, geloven veel lokale Nevisianen dat een duik in de geothermische zwembaden van het eiland precies kan zijn wat de dokter heeft voorgeschreven. De warmwaterbronnen, die tot wel 42 °C kunnen reiken, worden verondersteld therapeutische voordelen te hebben en reizigers brengen al eeuwenlang een bezoek in de hoop dat ook zij de kracht van de natuurlijke genezer van de natuur zullen voelen.

Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Doe mee met een outdoor yogasessie

Hoewel een yogasessie allang bekend staat als een onfeilbare manier om je geweldig te voelen, is het echt transformerend om je wekelijkse sessie naar het prachtige eiland Nevis te verplaatsen. Of je nu kiest voor een les op het adembenemende Pinney’s Beach of genesteld in de tropische jungle onder de ontzagwekkende Nevis Peak, een herstellende yogasessie in de frisse lucht met de geluiden van vogels en krekels als je afspeellijst zal je helpen de stress van het moderne leven achter je te laten.

Kijk naar de nachtelijke hemel in de spa van Four Seasons Resort

Als het op ontspannen aankomt, is er niets dat zo goed is als een spa-dag. En in het Four Seasons Resort in Nevis wordt je vervoerd naar een tropische oase waar je dagelijkse beslommeringen al snel tot het verleden behoren. Probeer het spa-onder-de-sterren-arrangement – stellen worden langs een met fakkels verlicht pad geleid naar hun eigen privéwereld van ontspanning en romantiek op het met kaarsen verlichte Sala-dek, wat de perfecte sfeer creëert om naar de sterren te kijken. Er wacht een feestelijke fles champagne, terwijl de vulkanische stenen whirlpool van de spa, het Japans geïnspireerde koude dompelbad en de buitentuin beschikbaar zijn voor privéplezier. Je kunt je romantische avond verder verfraaien met een diner bij kaarslicht.

Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Trakteer jezelf op een massage op het strand

Genesteld onder een schaduwrijke palmboom en luisterend naar het geluid van golven die op de kust beuken, is een massage op het strand waar dromen van gemaakt zijn. De toepasselijk genaamde Chill Spa in Oualie Beach Resort zal precies dat kunnen bieden. Met een breed scala aan behandelingen om uit te kiezen, is ontspannen op het strand nog nooit zo eenvoudig geweest.

Neem even de tijd voor wat mindfulness

Hoewel meditatie moeilijk te beheersen kan zijn, wordt het met Nevis als achtergrond een stuk eenvoudiger. Een van de beste manieren om van het huidige moment te genieten, is door naar een zonsopgang of zonsondergang te kijken. Voor een aantal prachtige panoramische uitzichten, breng je meditatie naar nieuwe hoogten bovenop Saddle Hill, of ontspan je langs Lovers Beach met glinsterende uitzichten op het nabijgelegen St. Kitts in de verte.

Tips om te ontspannen op het Caribische eiland Nevis

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

Eet de regenboog en voel je energiek

Het Nevisiaanse eetpatroon staat bekend om zijn keuken van boer tot bord en is gebaseerd op gezonde porties verse groenten en fruit, vers gevangen vis, biologisch geteeld vlees en gevogelte – allemaal geproduceerd op boerderijen verspreid over het eiland. Dit groene eiland is gezegend met overvloedige oogsten van een verscheidenheid aan producten – van vitamine-verpakte groenten, waaronder groene bananen, aubergine en pompoen; tot bladgroenten, spinazie en boerenkool, samen met tomaten en paprika’s; tot smaakmakers en specerijen zoals uien, gember, lente-uitjes en kruiden met helende eigenschappen. En natuurlijk zijn er zo’n 44 soorten mango’s, de trots van Nevis.