De mooiste stranden op Nevis

De mooiste stranden op Nevis

Nevis is anders dan andere Caribische eilanden. De stranden in Nevis zijn onaangeroerd, net zo waarschijnlijk bevolkt door een nestelende schildpad als een andere persoon. Hier zijn er geen eindeloze rijen perfect uitgelijnde plastic ligstoelen waar zonaanbidders constant worden lastiggevallen door overijverige verkopers. Met buitengewone variëteit voor zo’n klein eiland, geven we je een strand voor elke dag van de week:

Lees ook: 5 redenen waarom Belize op je bucketlist moet staan

Herbert’s Beach

Herbert's Beach

Wandelen hier betekent struikelen over schelphoorns en klauteren op palmbomen. Dit is het strand dat wordt opgeroepen wanneer ’tropisch eiland’ wordt genoemd en het is een fantastische kleine vondst weggestopt naast Nisbet’s.

Windward

Windward

Dit strand is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een beetje avontuur. Benaderd via een ruig pad, ligt Windward aan de wilde kant van het eiland met golven die perfect zijn voor body-surfen die op het hete zand beuken. Klauteren over de kiezelstranden in het zuiden kan zeer de moeite waard zijn voor schelpzoekers.

Pinney’s Beach

Pinney's Beach

Het langste strand van Nevis, dit strekt zich uit over meer dan drie perfecte mijlen en is de ideale locatie voor familiepicknicks, luie wandelingen, drijven op een kalme zee – en eindigen in een strandbar. Aan de ene kant vind je de reggae-gekoelde Sunshine’s met de beruchte Killer Bee-cocktail, en aan de andere kant de hippe en chique strandclub Chrishi.

Lover’s Beach

Lover's Beach

Een rustig juweeltje, in één enquête uitgeroepen tot een van de best verborgen stranden ter wereld. De karetschildpadden die hier hun eieren komen leggen, zijn zeker dankbaar dat niet veel mensen over dit specifieke stuk zand struikelen. Voor een moment van romantiek met een prachtig uitzicht tot aan St Kitts, is dit insta-waardige strand een must om te vinden.

Black Sand Cove

Black Sand Cove

Goudkleurig zand is over de hele wereld te vinden, maar rijk zwart zand is veel zeldzamer. In de uiterste zuidwestelijke hoek van het eiland kunnen mensen met een onverschrokken karakter deze sprankelende prijs tegenkomen. Dep wat felgekleurde nagellak op voor dramatische foto’s over het zand.

Cades Bay

Cades Bay

Dit is een van de betere stranden voor het spotten van duikbombardementen op Brown Boobies. Het is een ideale locatie voor snorkelaars die op zoek zijn naar een kalme, stille baai. Een prachtige plek om in de vroege ochtend te zwemmen, er is behoorlijk stormachtig weer voor nodig om de wateren van Cades Bay te verstoren.

Lees ook: De 5 mooiste stranden van de Nederlandse Caribische eilanden

Oualie Beach

Oualie Beach

Degenen die in Nevis per boot aankomen of verlaten, zullen waarschijnlijk in Oualie landen. Met zijn kalme, ondiepe water is het overdag ideaal voor gezinnen. Er is een kleine strandbar verbonden aan het door een familie gerunde hotel dat de perfecte plek is voor een zonsondergang terwijl de felrode zon achter de horizon zakt. Kans op het zien van een groen-flitsende zonsondergang? Bevredigend hoog.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie