13 “Must Sees” in de Caribbean

13 “Must Sees” in de Caribbean

Veel mensen gaan op vakantie naar de Caribbean voor het mooie weer en de prachtige stranden. Daar is in principe niets mis mee. De meer dan 30 landen in de regio bieden echter veel meer dan zon, zand en zee. In het eerste deel van onze reeks ” Must Sees” in de Caribbean hebben we al een aantal toeristische highlights uitgelicht die je zeker moet bezoeken. Hieronder staan ​​andere “parels”.

Lees ook: 8 x lekker barbecuen in de Caraïben

Antigua & Barbuda – Kiteboarden bij Nonsuch Bay

Kiteboarden bij Nonsuch Bay

Nonsuch Bay op Antigua is een absoluut watersportparadijs. Kitesurfers hebben hier ook de beste omstandigheden, aangezien de baai achter een rif ligt. Het ondiepe water en de permanente Caribische bries maken Nonsuch Bay de ideale plek voor beginnende kiteboarders. Er zijn speciale beginnerscursussen voor vakantiegangers die deze spectaculaire sport willen leren.

Barbados – Bridgetown

Barbados - Bridgetown

De hoofdstad van Barbados is het bekijken meer dan waard. Als UNESCO-werelderfgoed maakt het indruk met zijn heel bijzondere charme. Als je door de straten slentert, voel je de aanraking van het exotische in combinatie met Europese en Afrikaanse invloeden. Wandel door Broad Street, een winkelparadijs met verschillende grote warenhuizen en leuke winkels.

Bonaire – duikparadijs

Bonaire duiken

Als je op zoek bent naar de mooiste Caribische duikplekken, kun je niet om Bonaire heen. Omgeven door beschermde koraalriffen en uitgerust met een overweldigende onderwaterfauna, biedt het eiland 87 aangewezen duikgebieden. Maar liefst 54 daarvan zijn direct vanaf de kust te bereiken en vereisen daarom geen lange reis per boot. Met een watertemperatuur van 28 graden het hele jaar door en een top onderwaterzicht, zijn er de beste omstandigheden voor indrukwekkende duikervaringen.

Britse Maagdeneilanden – Zeilmekka

Britse Maagdeneilanden zeilen

Als je op vakantie bent in de Britse Maagdeneilanden, het zeilmekka van de Caraïben, moet je zeker een boottocht plannen. Experts zijn het erover eens: alleen zo kun je echt genieten van de bijzondere flair van het eiland. Het hoeft geen zeiltocht van een week te zijn. Talloze bedrijven bieden ook dagtochten aan waarbij je meerdere eilanden tegelijk kunt bezoeken. Het water is kalm en de afstanden zijn kort. Aan boord worden vaak heerlijke cocktails en kleine snacks aangeboden – dus zelfs “landrotten” genieten van de zeilervaring.

Kaaimaneilanden – Bioluminescentie

Kaaimaneilanden - Bioluminescentie

Het natuurlijke fenomeen bioluminescentie is slechts op enkele plaatsen op onze planeet te vinden. Een daarvan is een verborgen lagune in de buurt van Rum Point op Grand Cayman – het grootste eiland van de Kaaimaneilanden. Op donkere en nieuwe maannachten ga je per kajak de zee op, waar miljarden eencellige organismen het water laten gloeien. Iedereen die vervolgens in het water springt, wordt zelf een “glowworm”. 

Curaçao – De “echte” blauwe

Curaçao likeur

Al meer dan 100 jaar produceert de enige distilleerderij van het land de Curaçao likeur volgens hetzelfde recept en in de originele koperen ketels uit 1886. De likeur krijgt zijn onvergelijkbare smaak van de gedroogde schil van een soort bittere sinaasappel afkomstig uit Curaçao, die de lokale bevolking “Laraha” noemt. De beroemde eilanddrank is van oorsprong helder van kleur. Curaçao-likeur is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog, van blauw, groen en oranje tot rood, en de smaak is voor allemaal hetzelfde. De bekendste vertegenwoordiger is ongetwijfeld de Blue Curaçao.

Dominica – De laatste inheemse bevolking

Kalinago Domingo

De laatste inheemse bevolking van het Caribisch gebied, de Kalinago, woont in het noordoosten van Dominica. Hun voorouders kwamen bijna 2000 jaar geleden naar het eiland in boomstamboten uit Zuid-Amerika. Ten tijde van de veroveringen vochten ze dapper tegen de Spanjaarden, Fransen en Engelsen, maar ze hadden geen kans met pijlen en messen. Sommigen van hen trokken zich steeds verder terug naar het onbegaanbare gebied aan de oostkust van Dominica, waar hun achtervolgers hen niet langer konden aanvallen. Deze regio, tegenwoordig bekend als de “Caribische Territorium”, ligt op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Roseau en behoort nog steeds tot de ongeveer 3.000 inheemse mensen die hier wonen.

Grenada – Onderwaterbeeldenpark

Grenada - Onderwaterbeeldenpark

Het onderwaterbeeldenpark in de wateren van Grenada is een van de meest populaire attracties op het eiland. Hier heeft de beeldhouwer Jason deCaires Taylor sinds 2006 een groot aantal beelden en objecten in de Caribische Zee laten zinken. Gedeeltelijk al bedekt met koralen, dienen ze niet alleen als schuilplaats voor de onderwaterfauna, maar zijn ze vooral welkome bestemmingen voor duikers.

Guadeloupe – Les Saintes en de “kwellingen van de liefde”

Guadeloupe - Les Saintes

Vanaf Pointe-à-Pitre of Trois Rivières op Guadeloupe is het met een  speedboot slechts 20 minuten naar Les Saintes. De kleine archipel wordt voornamelijk bewoond door afstammelingen van vissers uit Bretagne, Poitou en Normandië. De “Baie des Saintes” van Terre-de-haut is een van de mooiste baaien ter wereld. De vegetatie op Les Saintes is heel anders dan die op Guadeloupe. Cactussen en struiken, die de thuisbasis zijn van talrijke leguanen, domineren hier. Voordat je teruggaat, moet je absoluut een zakje Tourments d’amour kopen, het taartje genaamd “kwelling van de liefde”, gevuld met kokosnoot, banaan of guave.

Jamaica – Zonsondergang in Rick’s Café

Rick's Café Jamaica

Rick’s Café, dat door velen wordt beschouwd als een van de beroemdste bars ter wereld, ligt direct op de kliffen aan de westkant van Negril in Jamaica. Zowel Jamaicanen als vakantiegangers komen hier elke avond samen om te genieten van de zonsondergang boven de zee – meestal met live Caribische muziek. Ondertussen begint het avondspektakel: vanaf kliffen en platforms tot 15 meter hoog maken goed opgeleide Jamaicanen artistieke sprongen in zee voor een fooi.

Puerto Rico – El Yunque regenwoud

Puerto Rico - El Yunque regenwoud

Midden in de Sierra Luquillo ligt het 11.330 hectare grote tropisch regenwoud El Yunque. Het biedt de beste wandelmogelijkheden op het eiland. Stromende watervallen, dichte begroeiing en talloze vogelsoorten getuigen van het unieke karakter van het gebied, dat al in 1903 tot nationaal park werd uitgeroepen. Meer dan 240 verschillende boomsoorten torenen imposant de lucht in. Sommigen van hen kunnen al terugkijken op 1000 jaar geschiedenis. De acht grootste rivieren van Puerto Rico ontspringen in het hart van het regenwoud.

St. Kitts – Mount Liamuiga vulkaan

St. Kitts - Mount Liamuiga

De berg Liamuiga wordt graag gesluierd. De 1156 meter hoge vulkanische kegel, ook bekend als Mount Misery, is grotendeels bedekt met wolken en toch een opvallend herkenningspunt van St. Kitts. De flanken zijn begroeid met dicht regenwoud, op grotere hoogte verandert de vegetatie in dichte struiken. Degenen die fysiek fit zijn, moeten een tocht naar de krater maken onder begeleiding van een lokale gids.

Lees ook: Vijf redenen voor een vakantie naar St. Kitts

Saint Lucia – Friday Night Jump up

Saint Lucia - Friday Night Jump up

Als de zon ondergaat op Saint Lucia, is “liming” aan de orde van de dag: sluit de dag af met een pitonbier of rum in de hand en ontspan met een praatje. Bezoekers die de Creoolse levensstijl uit de eerste hand willen ervaren, mogen het beroemde straatfeest “Friday Night Jump up” in Gros Islet niet missen. Elke vrijdagavond dondert de beat uit enorme luidsprekers, dans je in de open lucht en versterk je jezelf op een lokale barbecue. Trouw aan het motto: “Get the maximum chill”.