10 niet te missen bezienswaardigheden in Saint Lucia

10 niet te missen bezienswaardigheden in Saint Lucia

Saint Lucia is het typische eilandparadijs. Hier zorgt de unieke samenvloeiing van Caribische, Afrikaanse, Engelse en Franse culturen voor een voortreffelijke mix van eten, muziek en tradities die je zullen inspireren en betoveren. “Ki bèl pèi!” is Kwéyòl voor: “Wat een prachtig land!” Wanneer je Saint Lucia bezoekt, zul je ontdekken dat het niet alleen mooi is, maar ook echt magisch. Bekijk deze top 10 fantastische bezienswaardigheden en activiteiten voor je perfecte kennismaking met Saint Lucia…

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

1. De Piton bergen

De dubbele vulkanische kegels van de Pitons, die steil oprijzen uit de Caribische Zee, behoren tot de meest herkenbare natuurlijke wonderen van West-Indië. Ze zijn aangewezen als werelderfgoed en zijn bedekt met ongerept bos dat vele zeldzame plantensoorten ondersteunt. Gros Piton is de hoogste van de twee: het is mogelijk om met een gids naar de top te wandelen en de uitzichten zijn meer dan de moeite waard. De steilere maar kortere Petit Piton is alleen voor serieuze klimmers, maar een spectaculair uitzicht op beide kan worden genoten vanaf een boottocht op Piton Bay.

Pitons Saint Lucia

2. Sulphur Springs

Naast de spectaculaire Pitons als achtergrond, is de stad Soufrière de thuisbasis van de enige drive-in vulkaan van de Caraïben. Sulphur Springs is een actieve geothermische zone, waar je dicht bij borrelende modderpoelen en ventilatieopeningen kunt komen die zwavelhoudende stoom uitblazen. Hier zullen gidsen onthullen hoe het hele Caribische bekken werd gevormd door vulkanische actie. Op de terugweg van de krater kun je een duik nemen in poelen die worden gevoed door de warme, mineraalrijke bronnen.

3. Culinaire rondleidingen

Op Saint Lucia wordt al sinds de 17e eeuw cacao verbouwd. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om plantages te bezoeken, meer te weten te komen over het maken van chocolade, het uit te proberen en het product vervolgens te proeven – of zelfs te leren welke wijnen er het beste bij passen. Ontdek hoe chocolade wordt gemaakt in het chocoladelaboratorium van Anse Chastanet, met zintuiglijke proeverijen van chocolade, uitstapjes naar cacaoplantages en combinaties van chocolade en wijn. Voor een kennismaking met een van de andere beroemde exportproducten van het eiland, is een rondleiding door de Saint Lucia Rum Distillery een must. Vergeet ook niet de culinaire specialiteiten van St. Lucia te proberen.

4. Tet Paul Nature Trail

De Tet Paul Nature Trail is een rustige begeleide wandeling van 45 minuten, die je onderdompelt in het meest gevierde landschap, met uitzicht op Jalousie Bay, de Pitons en de naburige eilanden Martinique en St. Vincent. Het biedt een uniek inzicht in het leven van de oorspronkelijke Amerindische mensen van het eiland, met stops bij een traditioneel woonhuis en cassavehut, plus deskundige kennis over de exotische planten van het eiland en hun geneeskrachtige eigenschappen.

5. Helikopter Tour

Een groot deel van Saint Lucia is bergachtig en bedekt met dicht regenwoud, dus de lucht in gaan is de enige manier om een ​​compleet beeld te krijgen van het prachtige landschap. Het is mogelijk om korte helikoptervluchten over het noorden of zuiden te maken, of om de twee te combineren in een langere vlucht. Vanaf het opstijgen zal je piloot een fascinerend commentaar geven – niet alleen wijzen op geografische kenmerken zoals dorpen, watervallen en offshore riffen, maar ook feiten delen over historische gebeurtenissen, beroemdheden en hun huizen, en de eilandeconomie.

Pigeon Island

6. Pigeon Island

Pigeon Island is door een verhoogde weg met het vasteland verbonden en heeft een rijke historische betekenis. De eerste Europese kolonisten waren 16e-eeuwse Franse piraten, die uitkeken naar Spaanse schepen om te plunderen. Het beroemdst is echter de plek van Fort Rodney, een Brits garnizoen. Ga naar de wandelpaden en je zult overblijfselen van stenen bunkers en kazernes tegenkomen, evenals een klein militair museum ter plaatse. De twee schaduwrijke stranden aan de zuidkant behoren tot de mooiste van Saint Lucia.

7. Regenwoud Luchtram

Een kabelbaan is een van de meer onverwachte vondsten op Saint Lucia, maar het is een geïnspireerde manier om bezoekers een close-up te geven van het bladerdak – een verbazingwekkend rijke natuurlijke habitat. Met 16 open gondels brengt de tram de passagiers geruisloos naar het ecologische park in het hoge bos. Elk gezelschap wordt begeleid door een natuurvertolker, die wijst op de inheemse planten (zoals reuzenvarens en opzichtige heliconia) en de vele vogels kan herkennen aan hun roep of verenkleed.

8. Rodney Bay Village

Rodney Bay Village

Zowel overdag als ’s avonds is Rodney Bay een van de meest populaire bestemmingen op het eiland. De oorspronkelijke halvemaanvormige baai is verfraaid met een kunstmatige lagune van 80 hectare en een van de meest prestigieuze jachthavens van de Caraïben. Het nachtleven is verfijnd en levendig, met een reeks bars en clubs en het enige casino van Saint Lucia. Er is een ongeëvenaarde keuze aan eetgelegenheden: je kunt kiezen uit restaurants die hun eigen creativiteit hebben gestempeld in de traditionele Caribische keuken, of smaken van over de hele wereld.

9. Vogels kijken

Er zijn een half dozijn goede redenen waarom vogelliefhebbers massaal naar Saint Lucia komen: het heeft zes endemische soorten, die samen het hoogste aantal in het hele Caribisch gebied vormen. Ze omvatten de nationale vogel van het eiland, de Saint Lucia-papegaai – herkenbaar aan zijn regenboogkleed en blauwe gezicht – evenals de wielewaal Saint Lucia en de pewee Saint Lucia. Alles bij elkaar heeft het eiland zo’n 180 verschillende soorten vogels. Hotspots om het te observeren zijn onder meer het Millet Bird Sanctuary, de Des Cartier Rainforest Trail en de Vieux Fort Wetlands.

Anse Chastanet

Lees ook: Zomer is strandtijd – op Curaçao met gegarandeerde zon

10. Duiken en Snorkelen

De schoonheid van Saint Lucia wordt weerspiegeld in het onderzeese koninkrijk dat het omringt – en het is de thuisbasis van een even indrukwekkende overvloed aan dieren in het wild, waaronder reuzen als adelaarsroggen en lederschildpadden. De westkust, beschut tegen de Atlantische Oceaan, is een goede plek om te snorkelen of te leren duiken: ga naar stranden zoals Anse Chastanet en je kunt ondiepe riffen verkennen op slechts enkele meters van de kust. Ga naar het afgelegen zandstrand van Anse Cochon en je zult het prachtige resort Ti Kaye vinden, bestaande uit slechts 33 huisjes, met een fantastisch duikcentrum dat geschikt is voor alle niveaus. Ervaren duikers kunnen het Soufrière Marine Reserve en de vele wraklocaties rond het eiland ontdekken. Bovendien zijn er tal van operators die materiaalverhuur en lesgeld aanbieden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie