Zomer is strandtijd – op Curaçao met gegarandeerde zon

Zomer is strandtijd - op Curaçao met gegarandeerde zon

De zomer staat voor de deur, ook al zijn er in dit land nog geen tekenen van. Zodra de zon weer voor warme temperaturen zorgt, trekt jong en oud naar het water, liefst naar open zee natuurlijk. Hier kunnen we ook naar het strand, maar er is geen weersgarantie. Op Curaçao is het totaal anders – een strandvakantie is goed te combineren met relaxen en even weg zijn van het dagelijkse leven. Hier vijf redenen waarom een ​​vakantie in de zuidelijke Caraïben voor unieke zonnige strandervaringen zorgt.

Lees ook: 5 kleinschalige accommodaties op Curaçao

1. Glinsterende namen en bruisend water

Meer dan 35 prachtige stranden wachten op bezoekers van Curaçao. Hoe verschillend de individuele baaien ook zijn, de oogverblindende namen die ze dragen zijn net zo individueel: Cas Abao, Playa Jeremi, Kleine en Grote Knip of Playa Lagun. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het kristalheldere water, sprankelend in alle tinten blauw en turkoois, dat uitnodigt tot snorkelen en duiken dichtbij het strand. Over kristalhelder water gesproken: het kraanwater op Curaçao kan zonder zorgen gedronken worden, want het wordt gewonnen uit gedestilleerd zeewater en heeft een uitstekende smaak.

2. Ontspannen zwemmen voor jong en oud

Als je naar het noorden van het eiland gaat en daar de kale kust verkent, kun je zien welke enorme kracht de Caribische Zee kan ontwikkelen: hier slaan de golven onophoudelijk tegen de rotsen, zodat de nevel enkele meters omhoog schiet. In het rustige en beschutte zuidwesten van Curaçao valt niets op te merken. Noch sterke golven, noch duidelijk waarneembare getijden verminderen de badervaring voor alle leeftijdsgroepen. Bijzonder opmerkelijk is hier Mambo Beach, waarop de rotsen ervoor het gevoel geven in een kalm meer te zwemmen.

3. Zongarantie het hele jaar door

Curaçao behoort tot de zogenaamde eilanden onder de wind met de twee andere ABC-eilanden Aruba en Bonaire. De oorsprong van deze naam is gebaseerd op het feit dat de eilanden niet onder invloed staan ​​van de noordoostelijke passaatwinden. Om deze reden ligt Curaçao buiten de orkaangordel, wat het mogelijk maakt om het 444 vierkante kilometer grote eiland het hele jaar door te reizen. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden Celsius en de watertemperatuur, die rond de 26 graden Celsius afvlakt, is net zo uitnodigend. Het regenseizoen valt van oktober tot december, hoewel dit geen geval is van bijzonder zware regens, die ook niet heel lang duren.

4. Stranden voor elk wat wils

De talloze stranden en baaien hebben zeer verschillende kenmerken, zodat elk type vakantieganger er zeker van kan zijn dat hij precies de juiste baai voor zijn eigen behoeften kan vinden. Of je nu liever ontspant in hippe strandclubs of gezellige loungemuziek met een verfrissende cocktail in de hand, de kinderen onvergetelijke dagen in het waterpark of zandkastelen bouwt, of zorgt voor het zomerse kleurtje onder de lokale bevolking op het strand – Curaçao heeft al deze opties in de portefeuille, die allemaal gemakkelijk en binnen een redelijke tijd te bereiken zijn. Tip: Huur een auto en ga zelf op ontdekkingstocht!

CAs Abou

Lees ook: 9 paradijselijke stranden in Cuba

5. Veel te ontdekken – boven en onder zeeniveau

Voor veel Curaçaose bezoekers is snorkelen met schildpadden een van de absolute hoogtepunten van hun verblijf. De kans hierop is vooral groot bij Playa Lagun, waar de vissers de onbruikbare resten van de laatste vangst in het water gooien, wat de schildpadden elke dag aantrekt. Je kunt op een heel ontspannen manier een paar baantjes onder water trekken met de elegante zwemmers. Een reis naar Klein Curaçao wordt ook aanbevolen voor deze ervaring. Met meer dan 60 duikplekken vinden duikers het vaak moeilijk om te kiezen waar ze de kleurrijke koraalwereld willen ingaan. De duiklocatie Alice in Wonderland bij Playa Kalki, waar een spectaculair onderwaterlandschap op slechts drie minuten van het strand ligt, verdient een speciale vermelding. Niet minder spectaculair is het op het Grote Knip-strand, waar lokale jongeren graag van de indrukwekkende kliffen in het koele water springen. Als dat te veel actie is voor je vakantie, is een ontspannende massage op het beeldschone strand Cas Abao een aanrader.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie