Curaçao Top 5: Avontuur voor liefhebbers van geschiedenis

Curaçao Top 5: Avontuur voor liefhebbers van geschiedenis

Curaçao is een eiland doordrenkt van geschiedenis met een dynamische en diverse cultuur. Naast een ontspannen strandvakantie biedt het Caribische eiland zijn gasten ook tal van dingen voor culturele ontdekkingsreizen.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Barbados met een budget

Kura Hulanda museum

De meeste inwoners van Curaçao hebben Afrikaanse roots. Hun voorouders werden ooit als slaven uit Afrika naar het Caribische eiland gebracht. Het museum “Kura Hulanda” neemt dit thema over. Heel dicht bij de stadshaven van de hoofdstad Willemstad kun je alles leren over de donkere geschiedenis van de trans-Atlantische slavenhandel op Curaçao van de 17e tot de 19e eeuw. Naast een schat aan informatie over het ontstaan, de cultuur en uiteindelijk de afschaffing van de slavernij, kunnen bezoekers zich ook verheugen op een replica van de scheepsromp, die de uitzichtloze situatie van de slaven op ondraaglijke wijze illustreert.

Kas di pal’i maishi – Kunuku House

In een traditioneel landhuis aan de westkant van Curaçao vind je een echt pareltje uit de geschiedenis van het Antilliaanse eiland. Het Kas di pal’i maishi-museum is gevestigd in een traditioneel landhuis met rieten daken, gebouwd in de 19e eeuw. De kamers waren tot in detail gemodelleerd naar de leefomstandigheden in die tijd en documenteerden gedetailleerd en duidelijk over het dagelijkse leven van de bevrijde slaven.

Mikve Israël Emanuel Synagoge

Vrij onopvallend van buitenaf is Curaçao een belangrijke plaats voor alle joodse gemeenschappen: de oudste synagoge van het westelijk halfrond. De komst van Portugese joden in de 17e eeuw bracht de religie voor het eerst naar het Caribisch gebied. De Mikve Israel Emanuel Synagoge wordt sinds 1732 gebruikt voor kerkdiensten en is een van de meest opwindende bezienswaardigheden op het eiland. Als je meer wilt weten over de Joodse cultuur op Curaçao, mag een bezoek aan het nabijgelegen Joods Museum niet ontbreken.

Hato grotten

Ten noorden van de hoofdstad Willemstad zijn miljoenen jaren geleden de beroemde potsteengrotten van Hato gebouwd. De grotten strekken zich uit over 4900 m² en herbergen unieke kalksteenformaties en honderden zeldzame vleermuizen met lange neus. De warme grotten werden al miljoenen jaren geleden door mensen gebruikt als schuilplaats. Dagelijks vinden er meertalige rondleidingen plaats.

Lees ook: 5 minder bekende plekjes van Guadeloupe

Historische botanische tuin “Den Paradera”

“Den Pandera” betekent “de plek waar je je thuis voelt”. De historische botanische tuin is terug te voeren op de Paragui-indianen, die bekend stonden om hun uitgebreide kennis van geneeskrachtige planten. Sinds 1991 zet Dinah Veeris de eeuwenoude Indiase erfenis voort door de geneeskrachtige plantencultuur nieuw leven in te blazen. De 82-jarige botanicus gebruikt de planten uit haar thuisland om natuurlijke cosmetica en natuurlijke remedies te produceren volgens eeuwenoude recepten. Het hoogtepunt van het bezoek: na vooraf registreren kun je zelfs je eigen persoonlijke elixer laten samenstellen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie