5 must-do’s in Negril

5 must-do's in Negril

De stad Negril is geliefd bij vakantiegangers wereldwijd vanwege de perfecte stranden, adembenemende zonsondergangen, ruige kliffen en gewaagde activiteiten. Naast de hele dag luieren op het strand of de hele nacht in een club, is hier een lijst met dingen om te doen in Negril:

Lees ook: De mooiste Jamaicaanse watervallen

Seven Mile Beach

Negril’s Seven Mile Beach is een van de beste stranden van Jamaica en heeft turquoise, doorzichtige wateren langs de kustlijn met wit zand dat eeuwig lijkt voort te lopen. Het strand is ideaal voor zonaanbidders en biedt ook een aantal watersportactiviteiten.

Neem een duik bij Rick’s Café

Rick’s Café, de beroemdste hotspot van Jamaica, rustend op de top van een klif, biedt een aantal van de beste uitzichten op de zonsondergang. Het menu in het café bevat een aantal heerlijke Caribische en internationale gerechten gecombineerd met een vleugje avontuur en doordrenkt met de geluiden van live reggaemuziek. Hoewel het eten heerlijk is, is de belangrijkste attractie van Rick’s Café cliff jumping. Je kunt de professionele cliff jumpers bekijken of deelnemen om de spanning te voelen.

Duiken en snorkelen

Voor alle duikliefhebbers is Negril een uitstekende bestemming. De stad heeft een aantal van de beste duikplekken en Negril Scuba Centre is de beste plek om te beginnen. De onderwater videografen zijn beschikbaar om je ervaring vast te leggen en blijvende herinneringen aan je duik te creëren. Naast duiken is snorkelen in smaragdgroene wateren een andere populaire activiteit. De wateren van Negril hebben een verscheidenheid aan grotten, baaien, levende koraalriffen en exotische vissen om te verkennen.

Negril Lighthouse

Een van de mooiste monumenten van Negril, de Negril Lighthouse is een traktatie voor liefhebbers van geschiedenis. Gebouwd in 1894, is de vuurtoren 20 meter hoog en is een geweldig uitkijkpunt van de kust. Oorspronkelijk aangedreven door kerosine, schakelde de vuurtoren in 1985 over op zonne-energie en knippert het elke twee seconden. Je kunt nog steeds de 103 trappen van de vuurtoren beklimmen om een ​​ongeëvenaard uitzicht op de zonsondergang te krijgen.

Lees ook: Eilandavonturen op twee wielen – Fietsen in het Caribisch gebied

Barney’s Flower & Hummingbird Garden

Barney’s Flower & Hummingbird Garden is gelegen aan het West End van Negril, en daar kun je een groot aantal exotische planten en inheemse Jamaicaanse vogels zien en zelfs voeren, waaronder de zeldzame hummingbird, ook wel bekend als de kolibrie.