Eilandavonturen op twee wielen – Fietsen in het Caribisch gebied

Eilandavonturen op twee wielen - Fietsen in het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied staat vooral bekend om zijn turquoise blauwe zee, witte zandstranden, stralende zon, avontuurlijke activiteiten, kleurrijke dieren, fascinerende geschiedenis en veel meer. Dat het Caribisch gebied ook ideaal terrein is voor degenen die van fietsen houden, is wat minder bekend. We geven hier dan ook tips voor degenen die willen fietsen in het Caribisch gebied.

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

Guadeloupe

Het is moeilijk te geloven, maar fietsen heeft hier een lange traditie. Door zijn Franse roots is deze sport op Guadeloupe allesbehalve een marginaal fenomeen. Guadeloupe heeft meer dan 1.000 verharde nationale en landelijke wegen waarop de lokale bevolking en toeristen hun passie voor fietsen kunnen uiten. Offroaders komen aan hun trekken op de Basse-Terre helft van het eiland, waar ook de 1.467 meter hoge vulkaan La Soufrière kan worden bedwongen. Een echte uitdaging met een hellingshoek tot 20%.

Curaçao

Het eiland Curaçao scoort ook met een aantal uitstekende mountainbikeroutes. De Jan Thiel Trail leidt door een van de mooiste natuurgebieden van het eiland, terwijl de Christoffel Park Trail zijn weg vindt door drie voormalige plantages en een oude kopermijn en eeuwenoude grotten met Indiase muurschilderingen. Redenen genoeg dus om af en toe uit het zadel te komen.

Saint Lucia

Dit geldt ook bij het rijden van de 20 kilometer lange route door een van de oudste landgoederen van Saint Lucia. Op de 240 hectare grote privéplantage Anse Mamin, die toebehoort aan de twee zusterhotels Anse Chastanet en Jade Mountain Resort, zijn fietspaden van internationale standaard aangelegd. Deze slingeren door de tropische jungle, tussen ruïnes uit de 18e eeuw en junglereuzen. Bike St. Lucia heeft enkele van de routes van het eiland uitgebreid en verlengd en nieuwe fietspaden gecreëerd die rijders nog dieper de jungle in voeren.

Grenada

Ook de tours die Sandals Resorts in Grenada aanbiedt in samenwerking met Island Routes worden begeleid door experts. Tijdens de twee en een half uur durende fietstochten ervaren de deelnemers het land en zijn mensen en leren ze veel over de geschiedenis van het eiland.

Jamaica

Begeleide tochten van een halve dag en een hele dag van verschillende moeilijkheidsgraden wachten op avontuurlijke fietsers in Jamaica. Dichte bossen, landbouwgrond en bergketens zoals de Blue Mountains, die tot 2.256 meter hoog zijn, bieden ideaal terrein. Het Jamaica Fat Tire Festival is het grootste fietsevenement van het eiland en toont de meest opwindende backcountry-paden van de noordkust van Jamaica.

Trinidad & Tobago

Outdoorliefhebbers komen ook aan hun trekken in Trinidad & Tobago. Bijvoorbeeld op een jungletocht over de bergen van de Northern Range. Een uitdaging voor elke sporter. Wegen en natuurpaden voeren je langs adembenemende watervallen, door rivieren, altijd in nauw contact met de flora en fauna van het paradijselijke eiland.

Puerto Rico

Fietstochten kunnen ook worden geïntegreerd in het recreatieprogramma in Puerto Rico. Vele lokale aanbieders zijn gespecialiseerd in avontuurlijke reizen en bieden begeleide excursies aan, evenals alleen de benodigde uitrusting voor degenen die alleen willen beginnen.

Lees ook: 13 “Must Sees” in de Caribbean

Cuba

Wie in Cuba op de fiets reist, kan zich niet alleen verheugen op overwegend lege wegen. Je kan ook legitieme mogelijkheden berekenen om in gesprek te gaan met de lokale bevolking, die ook vaak op de fiets reist.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie