Tips voor een vakantie naar Trinidad en Tobago

Tips voor een vakantie naar Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago zijn een paradijs met een grote diversiteit aan maagdelijke strand- en berglandschappen, natuurreservaten, feestcultuur en exotische gastronomie, maar tegelijkertijd is het een van de meest onbekende eilanden in het Caribisch gebied, waar het massatoerisme nog niet is opgekomen. We geven hier tips zodat je het meeste uit een vakantie naar Trinidad en Tobago kunt halen.

Trinidad en Tobago liggen op slechts 11 kilometer van de kust van Venezuela en bestaat uit twee eilanden. Trinidad is de belangrijkste en grootste van de archipel en waar de hoofdstad, Port of Spain (Port of Spain), zich bevindt. Dan hebben we nog het kleine Tobago, gelegen ten noordoosten van Trinidad. Dit zijn enkele van de belangrijkste attracties:

Lees ook: De meest Instagram-waardige plekken op Aruba

Maracas Bay

Maracas Bay

Maracas Bay is het meest bezochte strand en een van de mooiste in Port of Spain, ondanks het feit dat het op 25 minuten rijden van de stad ligt. Zonder twijfel zijn de dichte vegetatie die het omringt en het kristalheldere oceaanwater de beste troeven. Vergeet in Tobago niet om de stranden van Store Bay en Pigeon Point te bezoeken.

De Tempel in de Zee

De Tempel in de Zee is een eigenaardige tempel gebouwd door een hindoe die het koloniale verbod trotseerde om geen niet-christelijke tempels op het droge te bouwen. Rekening houdend met het feit dat 40% van de bevolking van het land uit India komt, is het niet moeilijk om hindoetempels te vinden. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Dattatreya-tempel en de Paschimkashi Hindu Mandir in Port of Spain.

trinidad en tobago

Royal Botanical Gardens

Een must-see zijn de Royal Botanical Gardens, een goed onderhouden stadstuin met tropische vegetatie en dieren. Het ligt op loopafstand van Queen’s Park Savannah en de Emperor Valley Zoo, twee andere essentiële plaatsen om te bezoeken.

Asa Wright Nature Center

Als je de natuurlijke schoonheid van de eilanden wilt verkennen, raden we je aan het Asa Wright Nature Center, het Caroni Bird Sanctuary natuurreservaat, en het Nariva Swamp en Parlatuvier Bay te bezoeken. 

Picth Lake

Een van de meest ongewone bezoeken aan Trinidad is zonder twijfel Pitch Lake, een natuurlijke asfaltafzetting aan de zuidwestkust in de buurt van de stad La Brea. De toegang is gratis als je dit viskeuze fenomeen van de natuur wilt observeren.

Carnaval van Port of Spain

Carnaval van Port of Spain

De eilanden Trinidad en Tobago delen de vrolijke en rustige levensstijl die het Caribisch gebied zo heeft gemythologiseerd, waarvan de feestelijke sfeer vooral duidelijk is tijdens carnaval, een van de meest leuke evenementen in het land.

Ondanks dat het onder Spaans bestuur stond en later een tijd een kolonie van het Verenigd Koninkrijk was, oefende Frankrijk ook druk uit om zijn grondgebied te domineren. Het is in deze periode dat de oorsprong van dit festival ontstaat, waarvan de specifieke stijl is ontstaan ​​uit de versmelting van de Franse aristocratische gebruiken en de slaven die uit Afrika werden gehaald om op de plantages te werken.

Drie dagen lang zijn de straten van Port of Spain gevuld met kleur, muziek, schitterende kostuums, vreugde en veel lawaai, in een feest dat alle religieuze en etnische groepen weet te verenigen in een explosie van calypso waar ook ruimte is voor satire en maatschappijkritiek.

Lees ook: Eet als een local: ervaar Lolos in St. Maarten

Gastronomie

gastronomie van Trinidad en Tobago

De gastronomie van Trinidad en Tobago is gebaseerd op de fusie van de Indiase, Oosterse en Creoolse keuken, waar kruiden, sterke specerijen en exotische groenten en fruit aan de orde van de dag zijn.

Een van de informele gerechten die we je aanraden om te proberen, zijn de Doubles, een soort broodje gebakken brood gevuld met kikkererwtencurry. De Crag & Dumplings, stukjes deeg gekookt met krabsaus, zijn erg populair in Tobago, net als de Shark and Bake die in Maracas Bay wordt aangeboden: een sandwich op basis van haaienvlees.

Andere traditionele specialiteiten uit Trinidad zijn callaloo, een zeer gekruide soep van verschillende groene bladeren, pepperpot, een stoofpot van vlees, groenten en hete peper, en pelau, een gerecht van rijst en vlees gekookt in kokosmelk. Als begeleiding, aarzel niet om de cou-cou te proberen, een mengsel van maïsmeel, okra en boter.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie