De meest Instagram-waardige plekken op Aruba

De meest Instagram-waardige plekken op Aruba

Een bestemming als Aruba, wemelt van pittoreske scenario’s, die perfect zijn om vast te leggen. Deze zes plekken zijn de meest populaire Instagram-waardige plekken op Aruba:

Lees ook: Top 10 dingen om te doen op St. Maarten

De ultieme flamingo selfie op het privé-eiland Renaissance

Het droomstrand op het privé-eiland van het gelijknamige resort in Oranjestad herbergt vijf brutale flamingo’s die direct contact met bezoekers niet schuwen. Integendeel, de roze trendvogels lopen graag voor de camera als ze zich niet goed opgemerkt voelen of als ze eten ruiken. Het privéstrand is per boot bereikbaar vanaf het Renaissance Aruba Resort & Casino, en hotelgasten kunnen het eiland gratis bezoeken. Als je op zoek bent naar de perfecte flamingo selfie, moet je zo vroeg mogelijk komen om alleen hongerige flamingo’s te zien in plaats van talloze toeristen.

Eagle Beach met zijn Divi Divi-bomen

Eagle Beach

Het lange, brede Eagle Beach wordt regelmatig uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Hier staan ​​ook enkele van de beroemde en meestal kromme Divi Divi-bomen, het symbool van het eiland. De helling is ontstaan ​​door de passaatwinden die altijd op Aruba aanwezig zijn. Vooral bruidsparen kiezen graag de Divi Divi-boom als achtergrond voor hun foto’s en verwachten dat het een extra portie geluk voor hun huwelijk is. Maar zelfs zonder bruidspaar, misschien met een romantische zonsondergang, ziet de boom voor de azuurblauwe Caraïben er goed uit in de Instagram-feed.

Een natuurlijk zwembad in het wilde noorden

Aruba is op veel plaatsen een Caribisch cliché: helderblauwe lucht ontmoet turkooisblauw water en fijn wit strand, daartussen dobberen palmbomen in de milde wind en de ene of de andere cocktail met een parasol ligt in het zand. Maar het eiland heeft ook een andere kant: het noorden van One Happy Island is wild, ruig en vol landschapscontrasten, met natuurlijke bruggen, kliffen, afgelegen baaien en woestijnlandschappen begroeid met cactussen. Een verborgen juweeltje in het midden van deze parallelle wereld, het Arikok National Park, is het natuurlijke zwembad, door de lokale bevolking “Conchi” genoemd. De beste manier om er te komen is met een voertuig met vierwielaandrijving en is niet alleen een welkome verfrissing na een stoffige rit, maar ook een indrukwekkend fotomoment.

Quadiriki grot: Indiase grotten met lichtspel

Ook in het Arikok National Park in het noorden van Aruba zijn er verschillende bizarre rotsgrotten die betoveren met hun kronkelende passages, stalactieten en stalagmieten en mysterieuze grotschilderingen. Wanneer zonlicht in de vroege ochtenduren door de gaten in het plafond van de Quadiriki grot dringt, baadt de binnenkant van de grot in glinsterend licht en ontstaan ​​er foto’s met een bijna buitenaards effect.

De neerwaartse hond op het SUP-bord

Yoga is al jaren een belangrijk onderwerp over de hele wereld. Op Aruba gaan ze nog een stap verder en verschuiven ze de yogales simpelweg naar een SUP board. Op het eiland zijn er tal van yogascholen op het eiland die ook SUP yoga cursussen aanbieden. Het was nog nooit zo gemakkelijk om tijdens je vakantie fit te blijven terwijl je veel plezier hebt en toch veel likes weet te verzamelen.

Lees ook: Ontdek de diverse natuurlijke attracties van Jamaica

De kleurrijke kant van San Nicolas

Aruba’s steden zijn relatief klein en beheersbaar. Desalniettemin heeft San Nicolas in het zuiden van het eiland een sensationele street art-scene die niet onder doet voor de metropolen van deze wereld. Sinds 2016 zijn internationale kunstenaars ingevlogen voor de Aruba Art Fair in het najaar om de gevels van de stad te verfraaien met hun kunstwerken en om een ​​stukje van de grote wijde wereld naar Aruba te halen.