5 x droomstranden op Aruba

5 x droomstranden op Aruba

Aruba staat wereldwijd bekend om de lange, poederwitte zandstranden en dromerige baaien. Het beroemdste strand van het eiland is zonder twijfel het meervoudig bekroonde Eagle Beach. Het is een paradijs voor gezinnen, rustzoekers en zonaanbidders die willen zwemmen in de turquoise Caribische zee of genieten van een dagje strand. De voor Aruba typische Divi-bomen zorgen voor wat schaduw om af te koelen. Maar naast het flagshipstrand heeft Aruba nog vele andere droomstranden te bieden.

Lees ook: 6 redenen voor een vakantie naar Nevis

Mangel Halto

Mangel Halto

Het rustige strand is ideaal om te zonnebaden en snorkelen. Hier kun je het kleurrijke onderwaterleven van dichtbij ontdekken. Aan de rand van het nabijgelegen rif leven veel papegaaivissen en anemonen, en in de diepten van de zee zijn er zelfs octopussen en barracuda’s. Minder ervaren snorkelaars kunnen ook een kajak met waterbodem huren en de onderwaterwereld en het omliggende mangrovegebied verkennen.

Arashi Beach

Arashi Beach

Arashi Beach is een plaatselijke favoriet. In de weekenden komen families hier vaak samen voor een picknick en genieten van de rust en het uitzicht op de Caribische Zee. De zachte stroming en het zacht glooiende water maken het strand ideaal voor gezinnen met kinderen. De bar zorgt voor je lichamelijk welzijn en er kunnen ook ligstoelen en parasols worden gehuurd. Om de dagtocht af te ronden, wordt een reis naar de nabijgelegen California Lighthouse aanbevolen.

Lees ook: 8 mooie duikspots op Aruba

Dos Playa

Dos Playa

Het natuurlijke strand Dos Playa ligt midden in het Arikok National Park. Afgelegen en midden in de natuur, het strand is een echte insider-tip die alleen is voorbehouden aan bezoekers van het nationale park. Je moet hier niet zwemmen vanwege de sterkere stroming, maar het is de moeite waard om gewoon naar het geluid van de ruwe zee in het noorden van Aruba te luisteren en je gedachten te laten afdwalen. De locatie biedt ook een uitstapje naar de bewegende duinen van Boca Prins en het gelijknamige strand, inclusief een verfrissend drankje in het restaurant.

Grapefield Beach

Grapefield Beach

Grapefield Beach ligt in het noorden van Aruba, direct naast Boca Grandi. De natuur kan zich ongestoord ontvouwen op het 600 meter lange strand, waardoor het strand bijzonder geschikt is voor natuurobservatie. Hier kunnen de golven sterker op de kliffen slaan – een indrukwekkend schouwspel dat tevergeefs wacht in het zuiden van het eiland met zijn Caribische droomstranden.

Lees ook: Verken de Bahamaanse cultuur op Nassau Paradise Island

Blackstone Beach

Blackstone Beach

Zoals de naam al doet vermoeden, is Blackstone Beach bedekt met kleine zwarte kiezelstenen. Dit maakt het strand tot een absolute specialiteit op Aruba. Te midden van rotsen en stenen waan je je in de wildernis. Het strandgedeelte is niet geschikt om in te zwemmen, maar biedt in ieder geval een uniek uitzicht. Vanaf hier kun je zelfs de overblijfselen van de Natural Bridge bewonderen.

Beeld: Aruba Tourism Authority

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie