Verken de Bahamaanse cultuur op Nassau Paradise Island

Verken de Bahamaanse cultuur op Nassau Paradise Island

Met zijn suikerwitte stranden en kristalhelder water staat Nassau Paradise Island bekend als een ontspannen tropisch toevluchtsoord, maar het eiland biedt meer dan alleen zon, zand en zee. Nassau Paradise Island heeft een rijke geschiedenis met Spaanse, West-Afrikaanse en Britse invloeden die een unieke mix van eilandcultuur hebben gecreëerd. Van dineren als een local tot het vieren van het Junkanoo-festival, bezoekers kunnen een verscheidenheid aan culturele aanbiedingen ervaren die inzicht geven in de diepgewortelde geschiedenis van het eiland.

Lees ook: 12 x doen op St. Lucia

Ontdek de geschiedenis van het eiland

Lang voordat het een vakantiebestemming was, was Nassau Paradise Island een speeltuin voor piraten, ontdekkingsreizigers en ondernemers wiens culturen vermengd waren met die van de inheemse Bahamaanse bevolking. Een van de meest bezochte historische attracties van Nassau is de Queen’s Staircase, gemaakt van 65 treden die in de 18e eeuw door slaven met de hand uit kalksteen werden gesneden. Een van de oudste bouwwerken op het eiland is de Christ Church Cathedral, die in 1754 werd gebouwd nadat drie eerdere kerkgebouwen waren verwoest en vervangen, en er worden nog steeds diensten gehouden. Christ Church Cathedral is gemaakt van lokaal geproduceerde kalksteenblokken, die voornamelijk bij elkaar worden gehouden door hun grootte en de zwaartekracht. Een ander belangrijk etablissement is het Pompey Museum of Slavery and Emancipation, genoemd ter ere van een moedige slaaf, Pompey, die op de Rolle Plantation op Steventon, Exuma, Bahamas woonde. Het Pompey Museum, gelegen aan George Street in het centrum van Nassau, documenteert de impact van de slavernij op de Bahama’s. Tweemaal verwoest door brand, in september 2001 en opnieuw in december 2011, is het museum gewijd aan het behoud en de interpretatie van de ervaring van de tot slaaf gemaakte mensen door de eeuwen heen, met name de trans-Atlantische slavernij en de nasleep ervan in de Bahamas.

Het gebouw dateert van rond de jaren 1760 toen de faciliteit werd gebruikt als een markt, van waaruit allerlei soorten goederen, waaronder slaven, werden verkocht. Liefhebbers van geschiedenis kunnen ook een bezoek brengen aan het Bahamas Historical Museum, Fort Charlotte, het grootste van de drie forten op het eiland, de National Art Gallery of the Bahamas, of het Balcony House, de oudste houten residentie die nog in Nassau staat.

Feest op straat

Junkanoo Museum

Net als Mardi Gras en Carnaval, is Junkanoo een enorm feest met felgeklede mensen die dansen op de ritmische muziek van koebellen, trommels, hoorns en fluitjes. Junkanoo is een zeer levendige parade die traditioneel plaatsvindt in de vroege ochtenduren van tweede kerstdag, gevierd op 26 december, en nieuwjaarsdag. Hoewel de viering zorgeloos en leuk is, zijn de festiviteiten ook competitief, met prijzen die worden uitgereikt voor de beste prestaties, kostuums, dans en muziek. Bezoekers die de rest van het jaar meer willen leren over de traditie, kunnen naar het Educulture Junkanoo Museum in het centrum van Nassau. De exposities tonen een informatieve en interessante geschiedenis van Junkanoo en de Bahama’s, met kostuumstukken, traditionele stoffen, muziek en meer. Het Educulture Junkanoo Museum biedt ook een gedenkwaardige interactieve ervaring waar gasten kleurrijke maskers kunnen maken en dansen op Bahamaanse muziek.

Vind een koopje

De beroemde stromarkt van Nassau is ontworpen om plaats te bieden aan ongeveer 400 verkopers die alles verkopen, van souvenirs van stro-ambachten tot met de hand gesneden producten. Op slechts een korte wandeling van de luxe winkels in Bay Street, is het de grootste stromarkt ter wereld en de perfecte plek om met verkopers te onderhandelen over authentieke handgemaakte Bahamaanse ambachten.

Proef de inheemse keuken

bahamian food

Organisaties zoals Nassau Bites and Sites Tour en Flavours of Nassau Food Tours bieden rondleidingen die bezoekers de kans geven om zich onder te dompelen in de bestemming door middel van lokale gerechten en cultuur. Een geweldige introductie tot Nassau, de rondleidingen laten reizigers achter met waardering voor de Bahamaanse culinaire traditie en geschiedenis.

Lees ook: Ontdek de afgelegen stranden van Bermuda

Om het paradijs echt te proeven, kunnen reizigers naar Arawak Cay in West Bay Street in Nassau gaan. Deze populaire plek is de thuisbasis van een verscheidenheid aan authentieke Bahamaanse restaurants, met traditionele gerechten van de eilanden en ijskoude dranken met een lokaal tintje. Vernoemd naar de oorspronkelijke West-Indische bewoners van het eiland en plaatselijk bekend als “The Fish Fry”, dateert Arawak Cay uit 1969 en beschikt het over meerdere restaurants die klassieke Bahamaanse gerechten serveren, waaronder kreeftenstaarten, gefrituurde snapper, gegrilde garnalen en natuurlijk schelphoorn.