Ontdek de afgelegen stranden van Bermuda

Ontdek de afgelegen stranden van Bermuda

Bermuda is de ideale plek voor de perfecte strandvakantie. Veel mensen worden aangetrokken door de bekende stranden zoals Horseshoe Bay, Tobacco Bay en Elbow Beach bij het plannen van een strandvakantie in Bermuda. Maar er zijn veel anderen verborgen schatten die niet zo bekend zijn, maar net zo mooi. 

Lees ook: 8 x lekker barbecuen in de Caraïben

De prachtige kustlijn

De ongeveer 120 km lange kust van Bermuda herbergt 34 ​​stranden die alle elementen van de natuurlijke schoonheid van Bermuda delen. Sommige zijn lange zandstranden, andere zijn rotsachtig en dramatisch en weer andere zijn kleine, verborgen baaien omgeven door riffen die alleen per boot te bereiken zijn. Voor een ontspannen en authentieke strandvakantie op Bermuda moet je deze minder bekende stranden op het eiland bezoeken.

Deep Bay – North Shore Road

Deep Bay Beach Bermuda

Niet veel toeristen zullen deze prachtige plek ooit zien. Aan de ene kant is dat jammer en aan de andere kant niet. Deep Bay staat niet aangegeven, wat verklaart waarom het vrij onbekend is. Maar het is zeker de moeite om het strand te vinden. De ingang bevindt zich in een opening in de muur van een klif en je moet bij eb naar deze plek gaan omdat het bij vloed volledig bedekt is met water. Deep Bay is een heerlijke plek om te zwemmen in het heldere, ondiepe water. De baai is ook populair bij de lokale bevolking, maar ze zullen het graag met je delen. Om daar te komen, rijd je naar Hamilton langs North Shore Road naar Clarence Beach (aangegeven met borden) en vraag dan een lokale inwoner.

Grape Bay Beach – Paget

Grape Bay Beach Bermuda

Hoewel dit eigenlijk een privéstrand is dat eigendom is van rijke, ingezeten bewoners van de South Shore, maakt het strand deel uit van een nationaal park dat open is voor het publiek. Zolang je je gepast gedraagt, kan het niemand iets schelen als je daar gaat zwemmen. Je kunt het strand gemakkelijk bereiken vanaf de resorts Elbow Beach en Coco Reef in Paget Parish. Omdat het strand niet met borden is aangegeven, is er zelden iemand en heb je misschien zelfs het prachtige roze zandstrand voor jezelf. Het is een heerlijke plek om te zwemmen omdat het water absoluut helder en puur is. Dit strand is een tropisch paradijs. Om daar te komen, neem je Paget’s South Road en loop je door de smalle straatjes naar het strand.

Lees ook: Vijf redenen voor een vakantie naar St. Kitts

Somerset Long Bay Beach – Sandys Parish

Somerset Long Bay Beach

Op een steenworp afstand van het Cambridge Beaches Resort and Spa ligt een van de mooiste en meest ontspannende plekken van het hele eiland, direct aan de grens met het natuurreservaat Somerset Long Bay. Zeer afgelegen en met prachtig ondiep water, is dit een fantastische plek om te snorkelen en zwemmen. Deze plek is ook interessant voor hobby-ornithologen, omdat het een paradijs is voor de inheemse vogelsoorten en je vaak rietzangers, ijsvogels en reigers kunt zien. Als je na het zwemmen in het park een kijkje wilt nemen, is er een prachtig wandelpad. Om daar te komen, volg de borden van Cambridge Road (naar Somerset Road) naar Daniel’s Head Road en volg deze weg tot je de ingang van het strand ziet.

Er zijn zoveel andere “onontdekte” stranden op dit eiland en hoewel ze niet openbaar worden gemaakt, delen de lokale bewoners graag hun aanbevelingen. 

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie