Top 10 ultieme wateravonturen in Bermuda

Top 10 ultieme wateravonturen in Bermuda

Als je wat eye-candy nodig hebt, zijn de glinsterende turquoise wateren die de eilandnatie Bermuda omringen moeilijk te verslaan. Maar de visuals zijn nog maar het begin. Of je nu in de stemming bent voor adrenaline-aangedreven excursies zoals flyboarden of klifspringen of rustigere bezigheden zoals kajakken en vissen, er is een wateravontuur voor iedereen. Dit zijn de beste keuzes voor wateravonturen in Bermuda:

Lees ook: Zomer is strandtijd – op Curaçao met gegarandeerde zon

1. Ga glijden over het water

Kajaks met glazen bodem zijn een geweldige manier om het water op te gaan – en de zeebewoners van Bermuda van dichtbij te leren kennen. Terwijl je over het water glijdt, krijg je ongelooflijke glimpen van het kleurrijke onderzeese leven.

2. Ga klifspringen

Niet voor bangeriken! Degenen met stalen zenuwen kunnen op verschillende plekken op het eiland klifspringen. Admiralty House Park, met zijn diepe water en toegankelijke kliffen is de meest populaire plek. Als je eenmaal de sprong hebt gewaagd, verken je enkele ondergrondse grotten die de Britten in de jaren 1800 hebben uitgehouwen.

3. Fietsen is niet alleen voor op het droge

HydroBikes, pedaalaangedreven fietsen bevestigd aan 10 ft. catamaran, kun je ervaren bij Daniel’s Head Beach Park. Hier kun je een HydroBike huren en het eiland op een geheel nieuwe manier verkennen.

4. Land de grote

Bermuda is de droom van diepzeevissers die uitkomt met zijn overvloedige wateren gevuld met vangsten van groot wild zoals marlijn, tonijn en wahoo. Veel vischarters kunnen elke vis die je vangt in filets snijden voor een extreem verse lunch met zeevruchten.

Top 10 ultieme wateravonturen in Bermuda

5. Duik naar gezonken schatten

Bermuda werd in 1609 gesticht als gevolg van een schipbreuk en tegenwoordig is het eiland de thuisbasis van enkele van de meest toegankelijke wrakken – meer dan 300 in totaal. Deze schepen creëren een onderzeese speeltuin voor duikers, die door het kristalheldere water kunnen zwemmen op zoek naar gezonken schatten. Degenen die geen zin hebben om volledig te duiken, kunnen snorkelen of duiken met een helm proberen.

6. Vlieg over het blauw

Altijd al willen vliegen? Hier is je kans. Op een flyboard zweef je bijna 10 meter boven het water en geniet je van een van de meest extreme watersporten van dit moment. “Piloten” zijn verbonden met een waterscooter door een lange brandslang terwijl ze zijn vastgezet in wakeboard-achtige bindingen. Hou je vast, dit is een wilde rit.

7. Maak golven op een jetski

Natuurlijk kun je Bermuda op een scooter toeren. Maar een jetski-tour brengt je naar enkele van de anders ontoegankelijke verborgen juweeltjes van het eiland. Je zoomt over het water naar ongerepte stranden, afgelegen baaien en verlaten eilanden. Je bent ook snel op die plekken. Erg snel.

8. Ga zeilen

De 35e America’s Cup, ’s werelds belangrijkste bootrace, vond plaats in de zomer van 2017, waarmee de status van Bermuda als een must-visit-bestemming voor zeilers van alle ervaringsniveaus is verstevigd. Huur je eigen zeilboot (of motorboot) en geniet in stijl van de zon en de turquoise wateren.

Top 10 ultieme wateravonturen in Bermuda

9. Drijf hoog boven het water

Ervaar het panoramische uitzicht en de pure opwinding van parasailen. Vlieg over de stranden, riffen, historische forten of het Great Sound-gebied van Bermuda. Je hoeft niet eens nat te worden – tenzij je dat wilt, tenminste. Vertel de bemanning gewoon dat je een “dip” wilt!

Lees ook: 12 “Must Sees” in de Caribbean

10. Zeg “Namaste” op een paddleboard

Misschien heb je een beetje yoga gedaan. Misschien heb je een beetje paddleboarden gedaan. Maar de kans is groot dat je nog nooit beide tegelijk hebt gedaan. Bermuda’s Yoga With Tali biedt oefeningen van een uur op het water, beginnend met ademwerk (pranayama) en eindigend in Savasana (rustpositie). Het is de perfecte weg naar innerlijke vrede.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie