8 x lekker barbecuen in de Caraïben

8 x lekker barbecuen in de Caraïben

Barbecuen is niet alleen voor ons een populaire bezigheid. Als je de rokerige smaak van gegrilde gerechten heerlijk vindt, vindt je in de Caraïben vele goede restaurants, leuke locaties of culinaire evenementen om je uit te leven.

Lees ook: De ultieme gastronomische gids voor Puerto Rico

Jamaica

De bakermat van de Caribische barbecuecultuur lag waarschijnlijk in Jamaica. In de 17e eeuw vonden hier ontsnapte slaven het beroemde “Jerk Meat” uit. In de bossen jaagden ze op varkens, waarvan ze het vlees op smaak brachten met een mengsel van peper en kruiden en verpakt in bladeren van de pimentboom. Omdat een open vuur hun schuilplaats zou hebben verraden, stopten ze het vlees in een kuil gevuld met hete stenen en smeulend hout en bedekten de plaats met palmbladeren. Het vlees was na enkele uren gaar – maar het was bijzonder lekker. Tegenwoordig vind je over het hele eiland zogenaamde “Jerk Centers” waar verschillende variaties van Jerk Meat worden bereid.

Grenada

Maar ook in andere Caribische landen is men druk aan het grillen en – typisch Caribisch – feestvieren. Twee BBQ-evenementen in Grenada laten de harten van barbecuefans sneller kloppen. Op Fish Friday is er een openluchtbarbecue in Gouyave, een klein vissersdorpje aan de westkust. ’s Avonds bereiden de lokale bewoners hun vers gevangen vis in kleine steegjes en bieden ze lokale drankjes aan. Op zondagmiddag nodigt het Aquarium Restaurant, direct gelegen aan Magazine Beach – een van de mooiste stranden van Grenada – zijn gasten uit voor de Sunday BBQ.

Antigua

Elke zondagmiddag wordt het populaire uitkijkpunt Shirley Heights in Antigua omgetoverd tot het toneel van een Caribisch openluchtfeest. Twee live bands zorgen met steelpan- en reggaemuziek voor een levendige sfeer tot diep in de nacht. Hartige gemarineerde grillspecialiteiten zorgen voor je lichamelijk welzijn.

Saint Lucia

Ook op Saint Lucia wordt gegrild en gebakken wat de zee te bieden heeft. In het kleine vissersdorpje Ansa La Raye aan de westkust vindt op vrijdagavond de “Fish Fry” plaats. Het barbecuefeest wordt begeleid door Caribische muziek.

Turks- en Caicoseilanden

Op de Turks- en Caicoseilanden is de “Tiki Hut Dockside” in Providenciales een populaire plek voor BBQ-ribs of steaks gemaakt van gecertificeerd Angus-rundvlees. Liefhebbers van zeevruchten moeten naar “da Conch Shak” gaan, waar verse vis en mosselen worden gegrild .

Anguilla

Op Anguilla is een dagtocht naar Scilly Cay, een klein eiland voor de noordkust, de moeite waard. Aangezien er geen elektriciteit is, biedt het gelijknamige restaurant voornamelijk gegrilde gerechten, salades of vers fruit.

Curaçao

In veel hotels worden ook regelmatig barbecuefeesten gehouden. Elke zaterdagavond lokt de heerlijke geur van de grill je bijvoorbeeld naar het Avila Beach Hotel op Curaçao. De populaire “Grill Night” biedt heerlijke grillspecialiteiten en livemuziek van steelbands of mariachis.

Lees ook: De verscheidenheid aan smaken in de multiculturele keuken van Grenada

Nevis

In de Nisbet Plantation Beach Club op Nevis zijn er op donderdag altijd barbecues met uitzicht op zee in het strandrestaurant Coconuts.