4 redenen voor een vakantie naar Anguilla

4 redenen om te beginnen met het plannen van je vakantie naar Anguilla

Het prachtige, afgelegen eiland Anguilla blijft een favoriete bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een vakantie die echt een vakantie is. Anguilla’s gerenommeerde accommodaties, variërend van vijfsterren tot charmante Airbnb-accommodaties, stranden van wereldklasse, heerlijke keuken en kenmerkende gastvrijheid zorgen ervoor dat de bestemming top-of-mind blijft voor reizigers die op zoek zijn naar de complete Caribische ervaring. Met een aanbod van zowel waterexcursies als spabehandelingen, is de lijst met redenen om Anguilla te bezoeken inderdaad lang… en zal alleen maar langer worden.

Hieronder geven we je 4 redenen waarom een Anguilla vakantie in 2023 bijzonder aantrekkelijk zal zijn – alsof je nog meer redenen nodig hebt om te gaan!

Lees ook: Eilandhoppen op Martinique

4 redenen voor een vakantie naar Anguilla

1. Het heeft het beste strand van het Caribisch gebied – officieel!

Shoal Bay Anguilla

Zelfs in een regio die bekend staat om zijn adembenemende stranden, is Anguilla’s oceaanaanbod het materiaal waar legendes – en ansichtkaarten – van gemaakt zijn. Van deze 33 witte zandstranden trekt één strand in het bijzonder de aandacht en krijgt het veel internationale aandacht. De idyllische Shoal Bay werd door de lezers van USATODAY voor 2023 uitgeroepen tot het nummer 1 strand in het Caribisch gebied. Een van Anguilla’s beste uitzichten en tal van aangrenzende restaurants, bars en hotels om de zonsondergang te bekijken. Het is ook een van de hotspots van het eiland voor activiteiten zoals kajakken, paddleboarden, kitesurfen, vissen, snorkelen, duiken en zeilen. Volg echter niet alleen de menigte: ervaar zelf het beste strand van de Caraïben tijdens je vakantie.

2. Zemi Beach is een uitstekende accommodatie

Zemi Beach House

Over Anguilla gesproken die een internationale indruk maakt, het ongelooflijke Zemi Beach House werd onlangs beoordeeld als #1 “Best Resort for a Destination Wedding (2023)” op USA TODAY’s 10 Best Readers’ Choice en kwam onlangs binnen op #3 op USA TODAY’s lijst van de top 10 Caribische resorts! Deze prestatie is nog indrukwekkender als je het enorme kaliber van de eigendommen op het eiland waardeert, met luxueuze steunpilaren zoals de Four Seasons, de Belmond Cap Juluca en de Malliouhana – om er maar een paar te noemen. Het Zemi Beach House, gelegen op 6 hectare aan het eersteklas strand van Shoal Bay, verdient zeker alle lof die het heeft gekregen: de kamers en penthouses zijn de perfecte mix van Anguillian flair en moderne luxe, de restaurants zijn gespecialiseerd in smaakvolle, lokaal geproduceerde gerechten, en de signature Thai House Spa zet een nieuwe standaard voor zelfzorg met zijn 300 jaar oude wellnesstradities. Zemi Beach is een eigendom dat je moet ervaren om het te geloven: je moet gewoon gaan!

3. Er is een hele reeks festivals om naar uit te kijken

festivals Anguilla

Voor een eiland dat bekend staat om zijn relaxte sfeer en relatieve afzondering, weet Anguilla zeker hoe te feesten! De Anguilla Tourist Board heeft onlangs een bomvol programma met evenementen en festivals voor 2023 bevestigd. Festival Del Mar van het Paasweekend viert de overvloed van de krioelende wateren van Anguilla, terwijl de Anguilla Culinary Experience (ACE) zowel lokale als internationale chef-koks zal verenigen voor een levensgenieterfeest van 3 – 6 mei. Anguilla’s geweldige zomerfestival sluit het seizoen af in juli en augustus, met de beroemde August Monday Beach Party en Eyes Wide Shut, die feestvierders van heinde en verre trekken met hun belofte van goed eten, goede muziek en oogverblindende praal. Geen twijfel mogelijk: Anguilla is dé plek om te feesten in 2023!

4. Behoud staat centraal in 2023!

duurzaam toerisme Anguilla

Duurzaam toerisme blijft een groeiend interessegebied voor zowel reizigers als bestemmingen. Anguilla neemt haar inzet om haar milieu en ecosystemen te beschermen serieus en doet dit op een manier die haar bezoekers betrekt en opvoedt! Daartoe biedt de National Trust – een organisatie die zich inzet voor het beheer van Anguilla’s culturele en ecologische erfgoed – in het nieuwe jaar een reeks duurzame tours aan. Verken het onbewoonde Sombrero eiland, patrouilleer in de leefgebieden van zeeschildpadden en neem deel aan een authentieke Anguiliaanse kunstworkshop. Als non-profitorganisatie gebruikt de National Trust de fondsen van deze excursies om haar natuurbeschermingsdoelen te bevorderen.

Lees ook: De culinaire diversiteit van Curaçao

Hoewel het Aurora Anguilla Resort & Golf Course vooral bekend staat om zijn groene links, ontwikkelt het snel een reputatie voor groen van een meer heerlijke variëteit! Hoewel veel eigendommen in Anguilla steeds meer investeren in lokaal geproduceerde kruiden, fruit en groenten, onderhoudt Aurora Anguilla een ultramoderne hydrocultuurboerderij, aangevuld met twee kassen en een boomgaard met 20 soorten fruitbomen. Voor duurzaamheid die je kunt ervaren en proeven, is Anguilla the place to be anno 2023.