De stranden van Anguilla – 33 mogelijkheden

De stranden van Anguilla - 33 mogelijkheden

Elk Caribisch eiland heeft prachtige stranden, en Anguilla dus ook. Met 33 ongerepte, openbare stranden om te verkennen, wordt het een zeer plezierige en haalbare uitdaging voor strandliefhebbers om er zoveel mogelijk te bezoeken. Hier bieden we een korte gids van onze favoriete stranden in Anguilla:

Lees ook: De 5 mooiste stranden van de Nederlandse Caribische eilanden

De kroonjuwelen

Deze schoonheden zijn het beste van het beste.

Meads Bay is een bestemming op zich, een perfecte boog gemaakt voor jouw plezier. Naast zonnebaden, zwemmen en watersporten, heeft dit deel van het eiland enkele van de beste restaurants op Anguilla, waaronder Blanchard’s, Jacala en Straw Hat.
Shoal Bay East is terecht beroemd om zijn ongelooflijke natuurlijke schoonheid, samenwerkende offshore-riffen en selectie van restaurants. Het wordt vaak genoemd als een van de beste stranden in het Caribisch gebied.
Legendarische halvemaanvormige Maundays Bay en aangrenzende baai The Cove – een wild en mooi stuk met zandbanken en natuurrijke zoutvijvers.
Rendezvous Bay is een lange, rustige bocht met zacht aflopend zand dat over de kalme Caribische Zee kabbelt en een prachtig uitzicht biedt op de naburige eilanden. Ervaar reggae-vibes in Garvey’s Sunshine Shack of het Dune Preserve, de thuisbasis van Anguilla’s beroemde zoon, zanger Bankie Banx.
Sandy Island of Prickly Pear – Om er te komen moet je ofwel een boot nemen vanaf Sandy Ground, of een privéboot huren. Deze prachtige offshore-edelstenen geven je het gevoel alsof je bent aangekomen op het grondgebied van Robinson Crusoe – allemaal met een Rum Punch en geweldige BBQ beschikbaar.

stranden Anguilla

Verborgen juweeltjes van het Westen

Al deze minder bekende stranden hebben allemaal iets gemeen: het gevoel dat je ergens speciaals hebt gevonden, weg van alles.

Barnes Bay is een van de rustigste baaien van Anguilla – perfect rustig en sereen. Het is ook geweldig om te snorkelen of gewoon te genieten van een koud drankje en een lunch bij Half Shell Beach Bar.
West End Bay, aan het einde van een rustig pad, is vaak verlaten en dit geheime strand omzoomd met rif is geweldig om te strandjutten en te snorkelen.
In Shoal Bay West kun je heerlijk zwemmen en je kunt je honger naar traditioneel Italiaans eten stillen in de beroemde favoriet Trattoria Tremonto.
Long Bay is een extreem rustige plek omzoomd door palmbomen, met zachte kliffen die de thuisbasis zijn van enkele van de meest exclusieve privéwoningen van het eiland.

stranden Anguilla

Sterren van het Oosten

Om de volgende bijzondere stranden te bezoeken, dien je een auto te huren of een taxi te nemen.

Natuurliefhebbers zullen genieten van Crocus Bay, Little Bay en Katouche Bay, drie gouden zandstranden naast elkaar, gelegen aan de voet van de noordkust van Anguilla. Katouche is een verlaten wild strand, ondersteund door mangrovebomen waar je fossielen, schelpen en zeevogels kunt spotten; Crocus Bay is de meest toegankelijke en biedt een veilige haven voor bezoekende motorjachten, verfrissingen en watersporten in het charmante DaVida Bayside, en Little Bay is een natuurreservaat, met de beste snorkel- en vogelsoorten van het eiland, dat je alleen Lunt bereiken per boot of door de klif te beklimmen met een touwladder.
Helemaal naar het oosten bereik je het roze, koraalrijke zand van Savannah Bay en het aangrenzende Junk’s Hole door door zandduinen te rijden totdat je Nat’s Palm Grove bereikt, een lokale barbecueplek, waarvan de slogan “where happiness awaits” toepasselijk is en waar, als omstandigheden gunstig zijn je kunt kitesurfen. Als je zin ​​hebt in een trektocht, neem dan je wandelschoenen mee en geniet van de robuuste inheemse flora en fauna van Anguilla en ga op zoek naar de wilde schoonheid van Windward Point – het meest oostelijke strand. Als wandelen een beetje te energiek lijkt, worden ATV-tochten door dit opwindende natuurlijke landschap aanbevolen.

stranden Anguilla

Sandy Ground strand, Road Bay, is de hoofdstad van het nachtleven en de plezierhaven van Anguilla. Deze rustige haven is omzoomd met bars en restaurants en op vele nachten pulseert het met de ritmes van soca, reggae en calypso – het is ook het centrum voor Anguilla’s nationale sport, Boat Race, van Pasen tot het zomerfestival van augustus.
Island Harbour is een authentiek vissersdorpje waar je kunt zien hoe de felgekleurde boten de vangst van de dag binnenbrengen en waar je een koud biertje kunt drinken in een van de goedkope lokale bar/restaurants aan de baai – het is ook de thuisbasis van Festival del Mar, een jaarlijks zeevruchtenfestival dat plaatsvindt met Pasen.

Lees ook: 7 Dingen om te zien en doen op de Kaaimaneilanden

Lokale schatten

Als je alle stranden van Anguilla wilt verkennen, kan je ook gaan naar Black Garden Bay, Sile Bay, Captain’s Bay, Windward Point, Pelican Bay, Little Harbour, Lockrum Bay, Dropsey Bay, Merrywing Bay, Seafeathers Bay, Mimi’s Bay, Corito Bay, Sandy Point Bay en Limestone. Eén ding is zeker waar voor iedereen, bezoek Anguilla een keer en je zult gemakkelijk een strand vinden om je eigen strand te noemen.