7 Dingen om te zien en doen op de Kaaimaneilanden

7 Dingen om te zien en doen op de Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden bieden een schat aan activiteiten en plekken om te ontspannen voor een heerlijke vakantie. Wanneer je een reis naar de Kaaimaneilanden plant, kun je schone witte zandstranden verwachten met een turquoise tropische oceaan, maar je moet ook voorbereid zijn op af en toe lichte buien tijdens de zomermaanden. Regenbuien duren in de tropen niet lang en worden meestal een paar minuten later gevolgd door felle zon. Hier 7 dingen om te zien in doen in de Kaaimaneilanden.

Lees ook: 6 x mooie stranden in Puerto Rico

1. Stingray City bezoeken

Een bezoek aan Stingray City kan overweldigend zijn, vooral als je geen frequente bezoeker van de oceaan bent. Je eerste indruk kan een beetje intimiderend zijn, maar als je eenmaal in het water bent verandert je perspectief meteen. Het zonder angst vasthouden van enkele van de grootste pijlstaartroggen in het Caribisch gebied is niets minder dan geweldig. Door de meeste bezoekers aangeduid als “vriendelijke reuzen”, is het voeren van pijlstaartroggen op de zandbank een must bij een bezoek aan de Kaaimaneilanden.

2. Een dag op Rum Point

Rum Point is de perfecte plek om een ​​dag op het strand door te brengen met toegang tot restaurants en een strandbar. Rum Point staat bekend als de thuisbasis van modderstromen en biedt ook toegang tot het strand en kristalhelder water in een familiale omgeving. Rum Point is het dichtstbijzijnde punt bij de zandbank. Hoewel het dichtstbij is als het gaat om zichtlijn, is het ook het verste om te rijden als je ervoor kiest om het eiland te verkennen. Tegen een kleine vergoeding kan er een pendeldienst naar Rum Point worden geregeld vanaf Camana Bay aan boord van een watertaxi, die elke twee uur rijdt. 

3. Zandstranden en zeesterren

Starfish Point

De rijke cultuur en het erfgoed van de Kaaimaneilanden kan ook worden verkend via Starfish Point en de omliggende wateren. Beschouwd als een perfecte plek om een ​​strandpicknick te houden, kan toegang worden verkregen door te lopen langs een voetpad of met een watervaartuig. Het rustige strand is een populaire picknickplaats voor de lokale bevolking in het weekend en op feestdagen, maar wordt doordeweeks vooral bezocht door toeristen. De meeste inwoners profiteren van de stille en vredige omgeving, die ook privacy biedt door de natuurlijke vegetatie die het autoverkeer blokkeert.

Zeesterren zijn te vinden in kniediep water en variëren in grootte van een paar gram tot enkele kilo’s. Fel oranje en af ​​en toe camogroene zeesterren worden gevonden vanaf het zuidpunt van de zandbank en in de lagune een paar honderd meter verderop.

4. Verken Seven Mile Beach

Seven Mile Beach in Grand Cayman staat op basis van een wereldwijd onderzoek in de top tien van stranden. Bestaande uit zacht wit koraalzand dat zich zeven mijl uitstrekt aan de noordkant van de hoofdstad George Town, is het niet moeilijk om enkele van de beste snorkellocaties te vinden.

Stranden op de Kaaimaneilanden zijn open voor wandelen en zonnebaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het overtreden van lokale wetten. Met weinig of geen beperkingen, kun je mijlenver verwijderd zijn van je resort tegen de tijd dat je je realiseert dat de schoonheid van de plaats je ver weg heeft gebracht.

De meerderheid van de luxe resorts bevindt zich op Seven Mile Beach, samen met enkele van de beste restaurants en bars van de Kaaimaneilanden. Een paar van de restaurants op Seven Mile Beach bieden directe toegang tot het strand met dineren aan het water en een drankje door vriendelijke obers.

5. Tour door het historische East End

East End is een van de oudste districten van de Kaaimaneilanden en biedt een breed scala aan historische bezienswaardigheden en is de thuisbasis van de ware cultuur van de Kaaimaneilanden. In East End vind je het wrak van de Ten Sails, waar je naar een klif kunt wandelen met uitzicht op de oorspronkelijke locatie van het wrak. Andere scheepswrakken en artefacten zijn te vinden bij de toegangspoort tot de klif, waaronder een grote koperen propeller en de loden kiel van een oud zeilschip. Een paar minuten rijden naar de Morritt’s, zijn oude kanonnen te vinden op privéwerven langs de oprit. Deze kanonnen zijn afkomstig uit het wrak van Ten Sails en kunnen door bezoekers worden benaderd.

East End staat ook bekend als de perfecte plek om lokale gerechten te eten. Schildpaddenstoofpot, schelpdieren, cassave-cake en verschillende lokale gerechten kunnen tegen redelijke prijzen worden gekocht, samen met een lokaal tamarindrankje. Op zondagmiddag is het kreeft en vis aan het water bij het enige tankstation in de wijk. Gelegen naast het water op een wit zandstrand met kokospalmen als schuilplaats, kunnen gebakken vis en kreeft worden gekocht en genoten onder kokospalmen terwijl je van een koude verfrissing geniet. Meer informatie is verkrijgbaar bij: Eastern Star Bar & Fish Fry

Starfish Point

6. Pedro St. James

Bekend bij de bewoners als ‘Pedro Castle’, herbergt het huidige gerenoveerde en oudste nog bestaande stenen gebouw in Grand Cayman veel cultuur en geschiedenis, waaronder die van de eerste parlementaire bijeenkomst en het toezicht op de Kaaimaneilanden.

Het kasteel werd in 1780 gebouwd met behulp van slavenarbeid door een rijke Engelsman die zijn intrek nam op de eilanden. Het kasteel diende voor verschillende doeleinden, waaronder een katoenplantage, gerechtsgebouw, gevangenis en Government Assembly Building. Het was ook de locatie voor het parlement en de besluitvorming van de Kaaimaneilanden in 1831, en ook om aan te kondigen dat de slavernij in 1835 in het Britse rijk was afgeschaft. Het bouwwerk heeft verschillende orkanen, één grote brand, vandalisme door alle lagen van de bevolking overleefd en aantasting van vele vormen van dieren in het wild. De structuur dient als het meest historische stuk van het Caymaniaanse erfgoed.

Pedro St. James Theater

Geniet van een multi-sensorische 3D-film die je terug in de tijd voert, naar de geschiedenis en het erfgoed van de Kaaimaneilanden. Begrijp de geschiedenis van de Kaaimaneilanden van de eerste ontdekkingsreizigers, inclusief die van piraterij en het opbergen van schatten op de eilanden.

Lees ook: De Britse Maagdeneilanden ontdekken: Virgin Gorda

7. Cayman Turtle Center

Het Cayman Turtle Center, gelegen in West Bay of Grand Cayman, biedt een unieke relatie met de natuur door middel van educatieve en gedenkwaardige ervaringen. Het park stelt je in staat om de unieke geschiedenis van de Kaaimaneilanden in een leuke en veilige omgeving te ervaren, terwijl het tegelijkertijd mogelijkheden biedt om inheemse vriendelijke reuzen van de oceaan te observeren en ermee te communiceren.

Met een unieke zoutwaterlagune, is de zoutwaterlagune van de Breaker uniek in het Caribisch gebied. Naast het zwemmen met het zeeleven in de lagune, biedt het restaurant van Breaker een breed scala aan items op het menu, waaronder geroosterde kip en varkensvlees, hamburgers, sandwiches en desserts, naast andere lekkernijen. Iedereen zal genieten van de ervaring van de beste Caymaniaanse keuken op verschillende locaties in het park.

Cayman Turtle Center is de enige zoutwaterlagune die bestaat uit 1,3 miljoen ontmoetingen met zeeleven op het eiland. Met volledige toegang tot het park kun je ook dicht bij de roofdiertank komen en neus aan neus komen met haaien en meer. Dit is een must voor iedereen die het hele jaar door de Kaaimaneilanden bezoekt, aangezien het schildpaddencentrum dagelijks geopend is van 8.00 tot 17.00 uur.

Het Cayman Turtle Center is de thuisbasis van 11.000 groene zeeschildpadden variërend in grootte van zes ons tot zeshonderdvijftig pond. Enkele van de grootste schildpadden zijn te zien bij het betreden van de faciliteit in het broedgedeelte. Na het voltooien van de schildpadtour kun je cadeaus kopen in het winkelcentrum van de faciliteit, gelegen aan de noordkant van het receptiegebouw.