De top zeven meest Instagrambare plekken in Antigua en Barbuda

De top zeven meest Instagrambare plekken in Antigua en Barbuda

Ziet je Instagram-feed er een beetje saai uit en heb je dringend behoefte aan wat eilandsmaak? Wij hebben precies de remedie die gegarandeerd een explosie van kleur toevoegt aan je digitale voetafdruk. Adembenemend Antigua en Barbuda is een paradijs vol goddelijke stranden, charmante stadjes en het blauwste water dat je ooit zult zien. Geen enkele bestemming is zaliger en visueel aantrekkelijker dan deze fantastische eilandbestemming. Elk uitzicht is bij uitstek Insta-waardig, maar een paar verdienen het vooral om de beste te worden genoemd. We hebben een lijst samengesteld met de 7 meest instagrambare plekken in Antigua en Barbuda om wat leven in je feed te brengen. Volg ons naar de meest spectaculaire locaties in Antigua en Barbuda; je volgers zullen je dankbaar zijn!

Lees ook: 5 tips voor een vakantie naar The Friendly Island: St. Maarten

Stingray City

Stingray City

Maak indruk op sociale media met een onvergetelijke trip naar Stingray City. Poseer met de gracieuze en fotogenieke Southern Rays en beleef een herinnering die een leven lang bij zal blijven. Deze zachtaardige en vriendelijke wezens leven in de azuurblauwe wateren van Stingray City, een prachtige oceaanhabitat die de roggen delen met andere prachtige dieren zoals zeesterren en kogelvissen. Het kristalheldere water en de kleurrijke riffen zijn voldoende om de foto te maken, maar we raden aan om even met de roggen zelf te zwemmen. Deskundige handlers staan klaar om je te helpen poseren met deze elegante wezens en de perfecte hoek te krijgen. Als watertrappelen je ding is, is Stingray City een trefzekere manier om je hoofd boven water te krijgen.

Shirley Heights

Shirley Heights

Klim naar het beste uitzicht in Antigua en breng je content naar nieuwe hoogten. Een momentopname van het spectaculaire Shirley Heights laat je eruit zien en voelen alsof je op de top van de wereld bent. Het adembenemende uitzicht op English Harbour en de witte zeilen op het turquoise water is het panoramische uitzicht van je dromen. Plan je bezoek op tijd om de zonsondergang te zien en de lichtjes te zien fonkelen vanuit de townships en zeilboten beneden. Je moet ook ’s middags een bezoek brengen wanneer de zon de zee perfect verlicht met levendige blauwe tinten. Deze historische militaire uitkijkpost is 45 meter hoog en is de thuisbasis van een spannend wekelijks zondagsfeest. De klim is steil, maar de beloningen zijn geweldig met een indrukwekkend uitzicht van 360 graden dat je Instagram-spel zal verbeteren.

Pink Sand Beach

Pink Sand Beach

Voor je volgende fotomoment is het tijd om naar het afgelegen en schilderachtige Barbuda te gaan en te genieten van de schoonheid van de roze zandstranden. Wat het eiland aan omvang mist, maakt het goed met sublieme stranden en de roze zijn echt een lust voor het oog. De natuurlijke kleur is afkomstig van gemalen koraal van nabijgelegen riffen dat in stromen op het bestaande witte zand aanspoelt. Het is een natuurwonder en een gemakkelijke tocht met de veerboot verwijderd van het zustereiland Antigua. Trek een bijpassende bikini aan en pak een picknick mee: je zult in de verleiding komen om de dag door te brengen met het documenteren van je bezoek aan de roze zandstranden van Barbuda.

Hell’s Gate

Hell's Gate

Klaar om je duivelse kant te laten zien? Spring op een boot en ga naar het kleine maar fascinerende Hell’s Gate Island. Het middelpunt is Hell’s Gate: een natuurstenen brug die is ontstaan als resultaat van jarenlange erosie. De zwaartekracht tartende boog is gevaarlijk gelegen op het puntje van het eiland en zorgt voor een zeer dramatische fotoachtergrond. Loop over de richel van de spannende brug voor een gewaagde selfie of verken de mysterieuze grotten. Je kunt ook blowholes en geisers ervaren die zijn ontstaan door de beukende golven van de Caribische zee. Als je op zoek bent naar die likes, dan zal deze avontuurlijke achtergrond zeker indruk maken op je volgers.

Overal in St. Johns

Overal in St. Johns

Het snoepkleurige vissersdorpje St.Johns zal je post zeker een dubbele tik opleveren. De hoofdstad van Antigua en de belangrijkste haven is een levendige stad vol heerlijke restaurants, inspirerende architectuur en een zeer populaire pitstop voor cruiseschepen. Baan je een weg door de stad, want elke hoek van deze betoverende bestemming heeft iets leuks om te ontdekken. Vang het beste uitzicht vanaf het puntje van de vissteiger en zie de pastelkleurige gebouwen weerspiegeld in het water eronder. Stort jezelf in de lokale cultuur en laat je wereldse kant zien in het verrijken van St. Johns.

Barbuda Frigatebird Sanctuary

Barbuda Frigatebird Sanctuary

Een levendige lagune in het hart van Codrington, de hoofdstad van Barbuda, is de thuisbasis van een unieke vogelvoorstelling! Het Frigatebird Sanctuary is een paradijs voor vogelaars, met de grootste kolonie magnifieke fregatvogels op het westelijk halfrond. Het reservaat is bereikbaar via een korte en schilderachtige boottocht en herbergt naar schatting 100.000 vogels! Het levendige paringsvertoon van deze levendige vogels is het spul van een legende op sociale media: het mannetje blaast zijn kenmerkende karmozijnrode keelzak op tot gigantische proporties en integreert dansen, trompetteren en worstelen in een productie die je niet mag missen en die je volgers doen verlangen naar meer.

Lees ook: Top Plaatsen om te zien in Puerto Rico

Wallings Nature Reserve

Wallings Nature Reserve

Wallings Nature Reserve is het eerste door de gemeenschap beheerde nationale park in Antigua en Barbuda en een bestemming waar je gewoon je camera naartoe moet brengen! Het reservaat werkt voornamelijk op vrijwilligersbasis en voert tal van projecten en programma’s uit ten voordele van de lokale gemeenschap. Het is een inspirerend succesverhaal dat spreekt over de kracht van basisorganisaties. Met een groot aantal goed onderhouden paden die door bijna 17.000 hectare beschermd regenwoud slingeren, is het ook de beste plek om in contact te komen met de wilde kant van Antigua. Voeg wat beboste flair toe aan je social media-feed met een foto op een van de schaduwrijke paden van Walling: als je geluk hebt, word je misschien zelfs gefotobomd door een van de zeldzame endemische vogels!

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie