5 tips voor een vakantie naar The Friendly Island: St. Maarten

5 tips voor een vakantie naar The Friendly Island: St. Maarten

Het is algemeen bekend dat hoe meer daglicht we krijgen, hoe gelukkiger we zijn als mens. Het is dan ook niet ongewoon dat we gelukkiger zijn als we op vakantie zijn op een zonnige bestemming, want naast een ontspannen gevoel maken we door al deze extra uren zonneschijn meer endorfine aan. Wij bouwen graag voort op dit geluksgevoel en delen daarom een ​​aantal tropische tips voor een toekomstige reis naar The Friendly Island: St. Maarten.

Lees ook: Tips voor een vakantie naar Barbados met een budget

Fantastische duikmogelijkheden in azuurblauw water

duiken St. Maarten

De adembenemende azuurblauwe zee rond St. Maarten nodigt uit om kennis te maken met de indrukwekkende onderwaterwereld van het Caribisch gebied. Duikliefhebbers met een licentie kunnen genieten van maar liefst 55 verschillende duikplekken rond het eiland. Enkele voorbeelden die het vermelden waard zijn; in Mullet Bay Beach vind je het vrachtschip Gregory op een diepte van zo’n 15 meter of ontdek je het Britse oorlogsschip HMS Proselyte, dat bij de hoofdstad Philipsburg aan de grond liep en op een diepte van slechts 6-14 meter is gevonden. En als je geen duikbrevet hebt, boek dan een onderwaterwandeling bij Sea Trek en ontdek de fantastische onderwaterwereld van Little Bay terwijl je een luchtdichte helm draagt.

Lees ook: De Caribbean – een veelzijdige droombestemming voor je vakantie!

Ontdek het prachtige Anguilla tijdens een dagtocht

st. maarten Anguilla

St. Maarten is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende eilanden van de Caribische Zee. Het mooie Anguilla ligt op ongeveer tien kilometer van St. Maarten en is per boot in twintig minuten te bereiken. Gebruik de veerboot die vertrekt vanuit de stad Marigot, aan de Franse kant, of kies een privéboot of een charterboot die vertrekt in de buurt van Princess Juliana International Airport aan de Nederlandse kant. Anguilla staat bekend om zijn prachtige tropische omgevingen en is de perfecte uitvalsbasis voor ultieme ontspanning. Ook iets voor de smaakpapillen – hier vind je een speciaal soort rivierkreeft die volgens de lokale bevolking beter is dan gewone kreeft!

Probeer ’s werelds steilste zipline

steilste zipline st. maarten

Spanningzoekende waaghalzen moeten zeker een bezoek brengen aan Rainforest Adventures, waar ’s werelds steilste en snelste zipline zich bevindt. Deze attractie, bekend als de Vliegende Hollander, begint op een van de hoogste punten van St. Maarten. Een adrenalinestoot is gegarandeerd, aangezien de snelheid die je bereikt tijdens het “ziplinen” kan oplopen tot ongeveer 90 kilometer per uur. Naast een prachtig uitzicht en een hogere hartslag, biedt Rainforest Adventures nog enkele andere milieuvriendelijke dagactiviteiten. Het park zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk en het doel is om de natuurlijke en culturele omgeving te verbeteren en te behouden.

Proef de restaurants van de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied

lolos st. maarten

St. Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Cariben. Een paar uurtjes doorbrengen in een van de lokale restaurants is dan ook een must voor iedere bezoeker. Een “Lolo” is een lokale naam voor een openluchtrestaurant waar het eten op een grill wordt gekookt. Lolos liggen vaak dicht bij het water, je zit aan eenvoudige picknicktafels en krijgt verse vis of vlees voorgeschoteld en de avond eindigt met het meemaken van de schitterende, Caribische zonsondergang. Probeer zeker de verschillende cocktails gemaakt van guave-rum en de perfect gegrilde kip, spareribs of zeevruchten geserveerd met rijst, erwten en de lokale Johnny-cakes.

Lees ook: De 5 mooiste stranden van de Nederlandse Caribische eilanden

Het eiland met meer dan 160 exotische vogelsoorten

exotische vogelsoorten st. maarten

Een reis naar een tropisch paradijs gaat hand in hand met het ontdekken van exotische dieren. Behalve in de azuurblauwe zee zijn er ook veel tropische dieren op het land en in de lucht. Zo zijn er zo’n 160 verschillende vogelsoorten die hun thuis hebben gevonden op het eiland. Je kunt ervoor kiezen om zelf rond te lopen op het eiland, maar wie zeker wil zijn van foto’s van zeldzame soorten kan onder begeleiding van een gids diverse vogelobservatietours boeken. De bruine pelikaan is de nationale vogel op St. Maarten en is daarom voor velen een aanrader. Moeilijker te vinden, maar heel bijzonder, zijn de kleurrijke kolibries.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie