7 dingen die je niet mag missen op een vakantie naar Jamaica

7 dingen die je niet mag missen op een vakantie naar Jamaica

Jamaica, een paradijselijke bestemming en de meest authentieke in het Caribisch gebied, ontpopt zich volgend jaar als een van de “trending bestemmingen” en er zijn redenen genoeg voor een vakantie naar het eiland. De attracties en must-sees zijn zo talrijk dat we essentiële dingen hebben geselecteerd om te bezoeken. 

Lees ook: 8 x lekker barbecuen in de Caraïben

Stranden

Stranden zijn ongetwijfeld een van Jamaica’s grootste attracties, hoewel niet de enige. Seven Miles Beach, in Negril, voldoet aan alle eisen om een ​​van de meest paradijselijke ter wereld te zijn, met zijn warme en kristalheldere water, net als Doctor’s Cave Beach, in Montego Bay, waarvan de kust wordt gevoed door een bron. Evenzo mag je het beroemde James Bond Beach niet missen, dat op korte afstand van Ocho Ríos ligt, een ideale plek om van het landschap te genieten en de spectaculaire bergen van Santa María en Golden Eye te aanschouwen, waar de schrijver Ian Fleming de verhalen van James Bond schreef van agent 007, inclusief de nieuwe film “No time to die.”

Watervallen

Dunn's River

De watervallen zijn, samen met de stranden en bergen, een symbool van de identiteit van Jamaica. De meest bekende zijn misschien wel die van Dunn’s River, in Ocho Rios. Ook een bezoek waard zijn de Somerset Falls, in Port Antonio, te midden van weelderige vegetatie. Nu hebben de meest avontuurlijken een must bij de Blue Hole: een unieke plek, met kleine watervallen, waar je ongelooflijke sprongen kunt maken.

Kingston

Kingston is de grootste Engelssprekende stad in het Caribisch gebied, het is de drukke en kosmopolitische Jamaicaanse hoofdstad. Hier kan je je koffer vullen met cultuur en kennis, aangezien het gebied tal van theaters, kunstgaleries en musea heeft, waaronder het Bob Marley Museum, dat in 2001 tot cultureel erfgoed werd verklaard. Het is dan ook geen toeval dat Kingston ook de bakermat is van de bekende reggaemuziek. In feite was het museumgebouw tot 1981 het huis van Marley en bevat het objecten die hem in het leven toebehoorden.

Blue Mountains

Blue Mountains

Hoewel Jamaica vaak wordt geassocieerd met stranden, bestaat het eiland grotendeels uit bergachtig terrein, waardoor een excursie wordt gemaakt naar de Blue Mountains, waarvan de hoogste top de Blue Mountain Peak is op 2.256 meter. Als curiositeit zullen koffieliefhebbers willen weten dat in dit gebied de meest selecte variëteit van Jamaicaanse koffie wordt verbouwd, een van de meest prestigieuze ter wereld: Blue Mountain Coffee.

De zuidkust

Aan de andere kant vereist een reis naar de zuidkust een bezoek aan de suikerrietplantages van de 19e eeuw, in de buurt van de maritieme stad Savanna-La-Mar. Op korte afstand ligt Lover’s Leap, een 488 meter hoge klif en niet veel verder hiervandaan kan je ook genieten van de indrukwekkende YS-watervallen.

Montego Bay

Montego Bay

Montego Bay is de ultieme Caribische bestemming, waar geschiedenis en legende samenkomen om fantastische landschappen en activiteiten te bieden. Omringd door witte zandstranden, kun je in Montego Bay zowel golfen als varen op een bamboevlot op de Great River of de Martha Brae River.

Lees ook: Vijf redenen voor een vakantie naar St. Kitts

Port Antonio

Een van de meest aanbevolen activiteiten in de kustplaats Port Antonio is zwemmen of duiken in de kalme wateren van Blue Lagoon Beach of raften op de Rio Grande. Ongeveer een eeuw geleden was Port Antonio een bloeiende haven voor het vervoer van bananen, en vandaag roept het nog steeds een vredig en romantisch tijdperk op te midden van een landschap vol schoonheid en charme.

Deze korte gids benadrukt de diversiteit aan activiteiten en plaatsen om te bezoeken in dit kleine Caribische land. Of je nu liefhebber bent van het strand, de bergen, avontuur, sporten, ontspannen en tot rust willen komen, je vindt het allemaal in Jamaica.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie