Prikkel je zintuigen met de keuken van Jamaica

Prikkel je zintuigen met de gastronomische geneugten van Jamaica

Hoewel de zon, de zee en het zand van Jamaica genoeg zijn om het hart en de ziel van een toerist te veroveren, is het de keuken die het allemaal overtreft. Jamaica is de thuisbasis van enkele van de meest smakelijke en bevredigende smaken van de Caraïben. Lekker eten is altijd een geweldige manier om de lokale keuken te ervaren, maar voor foodies in hart en nieren bieden kraampjes langs de weg een aantal heerlijke gerechten. Dit eiland met zijn lichte muren en vriendelijke eigenaren is een gastvrije plek die traditionele gerechten serveert aan foodies. Het eiland biedt een breed scala aan voedselselecties die gegarandeerd zelfs de meest bijzondere smaak zullen bevredigen.

De Jamaicaanse manier van koken is wereldwijd restaurants en cafés binnengedrongen. Bezoekers van over de hele wereld zijn naar Jamaica getrokken om deze heerlijke stijl en smaak van koken te proeven.

Lees ook: 7 dingen die je niet mag missen op een vakantie naar Jamaica

Ackee en Saltfish:

Een Jamaicaanse klassieker en het nationale gerecht van het eiland, het kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. Gemaakt van verse kleurrijke scotch bonnet peper, biologische ui, kleurrijke paprika’s tot in de perfectie gekruid met Jamaicaanse kruiden en samen gebakken, combineer het met yam of aardappel voor een uitzonderlijke smaak.

Jerk Pork/Chicken:

Jamaica heeft de wereld de Jerk keuken gegeven en sindsdien is het een culinair fenomeen geworden. Binnenstebuiten gekruid met jerk kruiden en gegrild op pimenthout maakt het knapperig aan de buitenkant en toch zacht en mals van binnen barstensvol smaakvolle sappen.

Run-down:

Gemaakt door de geschiedenis en kan worden gebruikt als dip of gegeten met Jamaicaans gemalen voedsel zoals yam, pompoen en Ierse aardappel, Run Down vertelt verhalen over de Jamaicaanse cultuur. Gezouten makreel wordt gestoofd met smaakmakers en kokosmelk tot een rijk gerecht vol smaak.

Jamaican Patty:

Een van de populaire snackopties langs de weg, Jamaican Patty, is een onberispelijke combinatie van knapperig, gekruid en pittig vlees.

Manish Water (Geitensoep):

De vonk van de scotch bonnet peper en zijn heerlijke aroma, deze smaakvolle soep zit vol met alles wat Jamaicaans is.

Lees ook: De mooiste Jamaicaanse watervallen

Eettentjes en cafés zoals Miss T’s Kitchen, Rick’s Café, Norma’s, enz. zijn een must voor foodies. Geen bezoek aan Jamaica zou compleet zijn zonder de lokale rum te proeven, die verkrijgbaar is in verschillende sterktes en merken. De beroemde Blue Mountain-koffie is ook beroemd op het hele eiland.
De Jamaicaanse gastronomische erfenis blijft voedselkenners van over de hele wereld aantrekken om de kenmerkende keuken van dit grondstofrijke Caribische eiland te proeven en ervan te genieten. Hartig, zoet, pittig zijn enkele van de smaken die Jamaicaanse maaltijden echt speciaal maken. Je kunt een scala aan delicatessen van het eiland ervaren, van hot tot haute, terwijl je door Jamaica reist.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie